Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '18

 
Kategori
Dekorasyon
 

2018 Yılı Dekorasyon Trendlerinde Öne Çıkanlar

2018 Yılı Dekorasyon Trendlerinde Öne Çıkanlar
 

2018 Yılı Dekorasyon Trendlerinde Öne Çıkanlar


Merhaba sevgili Milliyet dekorasyon okurları. Sizlere 2018 yılının iç mimari ve dekorasyon trendlerinde öne çıkan noktaları başlık halinde açıklamaya çalışacağım.

Renkler
 Bu yıl hatırlarsanız Pantone Renk Enstitüsü yılın rengi olarak Ultraviyole (mor ötesi) rengini seçti. Mor ve tonları dışında, mor rengini oluşturan kırmızı ve mavi renklerinin de sık sık kullanıldığına şahit olacağız. Bu renkler dışında iç mekanlarda özellikle gri, yeşil, saf beyaz, toprak ve bej renginin hakimiyetine şahit olacağız. Sıcak renk olarak da hardal rengi bu yılın favori renkleri arasında.

Kumaş
 Kadife, süet, saten, deri şeklinde sıralayabileceğimiz kumaş trendlerinde desenler, kumaş türü kadar önemli olacak. Kumaş türü olarak en favori kumaş yine kadife. Mobilyalarda, ev tekstil ürünlerinde sıklıkla gördüğümüz kadife, bu yıl sık sık karşımıza çıkan  kumaşlardan olacak.

Duvar Kağıtları
 Duvarlarda görmeye alışkın olduğumuz duvar kağıtlarını bu yıl, tavanlarda da görmeye başlayacağız. Evet! Yanlış okumadınız..Tavanlar, duvar kağıdı kaplanarak mekana boyut kazandırmak için başvuracağımız trendlerden biri olacak. 2018 yılında  özellikle tropik desen ve formların etkilerini göreceğiz. Derinlik ve gerçeklik hissini, üç boyutlu duvar kağıdı uygulamalarıyla mekanlarınıza davet etmeye hazır olun. Özellikle tuğla ve ahşap görünümlü duvar kağıtları yine öne çıkanların başında geliyor.

Mobilya
 2018 yılı, mobilya tercihleri yalınlığa, basitliğe ve fonksiyonelliğe önem veren tasarımlarla öne çıkacak. Ahşap, altın yılını yaşarken özellikle parlak olmayan cilalarla renklendirilmiş ahşaplar, ceviz ve tonları ,koyu ahşap tonları ile birlikte entegre edilerek  mekanlarda sıcak, doğal ve renkli bir atmosfer yaratmak için birarada kullanılacak. Malzeme olarak ahşap, mermer, lake ve boyalı cam gibi malzemelerin bir arada kullanıldığı mobilyalar yine bu yıl sıklıkla göreceğimiz detaylar.

Aksesuar
 Bu yıl aksesuar seçimlerinde lame, metal tonları ön planda olacak. Parlaklık seviyesi düşük metal objeler özellikle tercih edilecek. Doğal olana yakınlaştığımız bu yıl, aksesuar tercihlerinde de ahşap doğal ürünler, doğal tasarımlara entegre edilmiş şekilde hazırlanan objeler, el yapımı seramikler sıklıkla gözlemleyeceğimiz türler olacak.

Aydınlatma
 2018 aydınlatma trendlerinde el yapımı özel işçilikli ürünler ön planda olacak. Özellikle sanatsal yorumlarıyla dikkat çeken tasarım aydınlatma ürünleri mekanlarımız için tercih ettiğimiz ürünlerin başında gelecek. Pirinç, metal, cam, seramik ve  mermer malzeme olarak dikkat çekenler arasında.

Hepinize huzur dolu bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle

İç Mimar / Meral Akçay

 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..