21. yüzyılda Dünya Ekonomisi - İFMC 81 inci toplantısı / Ekonomi - Finans / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

21. yüzyılda Dünya Ekonomisi - İFMC 81 inci toplantısı

21. yüzyılda Dünya Ekonomisi - İFMC  81 inci  toplantısı
 

21 İNCİ YÜZYILDA UZAYA GİDECEGİZ


06.01.2011 gecesi İFMC de 81 incisini yaptığımız iktisatçılar sohbetimizde konuşmacı olan ünlü iktisat filozofu Prof. Dr. Asaf Savaş AKAD'ın '21. yüzyılda Dünya Ekonomisi' anlatımından ve soru cevap diyaloglarından şahsen özümsedikleri ilginize sunuyorum. 

01-Borçlu devletler mevcut yüklerini taşımakta zorlanacaklar ve prüzler çıkacaktır. 

02-Üreten ekonomiye sahip Çin'le nominal finansman gücüne sahip ABD arasında bilek güreşi yaşanmaktadır, bu güreş epey zorluklar üretecektir. 

03-Dünyanın kaynakları insanlığın tüketim alışkanlıklarını karşılamayı sürdüremeyecektir. 

04-Türkiye mevcut cari açıkla bölgesel güç olamaz, sıcak para buna müsade etmez. 

05-İşsizlik, dünyanın ve Türkiye'nin problemi olmaya devam edecektir, tekonolijinin gelişmesi işsiziliği körüklemektedir. 

06-Güvenlik ve sağlık dışında, eğitim dahil devletin bedelsiz hizmetleri beleşçiliği-tembelliği körükleyeceği için sürdürebilir değil. 

07-Dünya nufusunun yaklaşık % 40 ını oluşturan, üretim ve teknoloji gücü gelişen Çin ve Hindistan dünyanın yükselen güçleri olmaya devam edecektir. 

08-Dünya manüel yaşamdan elektronik yaşama geçişin sancılarını yaşamaktadır, sürecin nasıl gelişeceğine dair öngörüde bulunmak kahinliktir. 

09-Her bireyin kişisel çıkarları-güvenliği doğrultusunda hareket etmesi toplumsal yapının güçlenmesine alt yapı oluşturur. 

10-Sonuç; 21 inci yüzyıl belirsizlik yüzyılıdır, her birey kontrollü hareket etmelidir. 

kalan ömrümüzü keyifle yaşamak dileğiyle... 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..