Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

23 Nisan Çocuklar için karnaval olsun!

23 Nisan Çocuklar için karnaval olsun!
 

23 Nisan gösterisi yapan bir çocuk


Yıllardır sırf gelenek diye mantıksızlık abidesi olarak yaptığımız şeylerden biri de bu 23 Nisan Çocuk bayramında yapılan çocuk sirki etkinlikleridir. 23 Nisan Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve tüm dünyada kutlanan, kutlanması gereken bir ''çocuk bayramı''dır. Bu çocuk bayramını kurban bayramıyla karıştıran sayın yetkililerimiz her yıl milyonlarca çocuğu süsleyip bayram niyetiyle yağmur çamur soğuk sıcak düşünmeden kurban etmekte. Sadece fiziksel işkenceyle kalmayıp, okul müdürünün, koreografi yapan öğretmenin hatta milli eğitim müdürü, kaymakam gibi kişilerin zevkine, dinlediği müzik türüne göre şarkılar seçilip çocukları bu şarkılarla zehirlemektedir. Biz çocukların bayramı diye düşünürken, protokoldekilerin bayram kelimesini bolluk olarak algılayıp '' oh ne güzel çocuk bolluğu yahu. Hadi iki takla atın da eğlenelim'' mantığıyla, kendileri şemsiyelerin çadırların arkasındayken çocukların çamurda yaptığı kuleleri izlemesidir bugünkü çocuk bayramı.

İlkokul 2. Sınıfta dahi çocuklara deneme sınavı yapılmaya başlanan bu çürük eğitim sisteminde, bir okula ilk aşamada adapte olamayan ya da dersleri zayıf gelen çocukların asıl yerinin sanayi ya da ev işleri olduğunu sanan bir toplum yapımız olduğundan, çocukların bu şekilde işkence görmesi çoğu umursamaz aile tarafından önemsenmiyor bile. Gerçekten duyarlı aileler ise çocuğuna gerekli tüm eğitimlerin verilmesi yönünde hareket ederken, böyle etkinliklerde elinde su, şapka, hırka gibi şeylerle çocuklarının yanından bir an olsun ayrılmıyor.

Peki, ne olmalı? Ben diyorum ki; Çocuklara işkence etmek yerine 23 Nisanda çocuklara hizmet edilsin. Bir hafta boyunca lunaparklar çocuklara ücretsiz olsun mesela? Brezilyada Rio karnavalı diye bir şey var. (Bizim yetkililerimizin haberi var mıdır o kadar, bilemem) . Herkes dans eder her taraf rengârenktir… Çocuklara göre böyle bir karnaval düzenlensin ülkenin dört bir yanında? Çizgi film karakterleri, kostümler, balonlar, rengârenk sokaklar. Her milletin bayrakları,.. Bir tır yapılsın mesela, Bu Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin taraftar tırları gibi... İçi oyuncak dolu olsun. Çocuk yarışmaları düzenlenip tüm çocuklara ödüller dağıtılsın. Tüm dünyadan ülkemize çocuk gezileri organize edilsin. O çocuklara ülkemizden hediyeler verilsin.

Bunları düşünmek benim sadece 10 dakikamı aldı. 10 küsur senedir iktidar olan bir hükumet bu kadar sene boyunca bunların binde birini neden düşünemedi? Neden yapmadı? Neden düşünsün ki. Çocukları önemseyen yok çünkü. Sadece çocukları değil, insanları önemseyen yok. İnsanlarla birlikte ülkenin tamamını önemseyen yok maalesef... ''Gerçekten'' çocukları düşünenler maliyetini bile düşünmeden bunları hatta daha fazlasını yapabilirdi. Ki Atatürk'ün bıraktığı bu bayram için lafı bile edilmemeli aslında. Her şeye verdiğimiz minimum %15 verginin % 0000.1 i bile etmeyecek bir meblağa tekabül eder bunların hepsi. Artık taraflılığından izlemediğim TRT nin payları, Kaçak kullanım bedelleri, sayaç okuma bedelleri gibi bizden alınan bedellerin yanında para bile değil aslında. Ben bunları yazarken bugün bilmem kaçıncı kez dandik bir sebepten Tüm 23 Nisan etkinliklerinin iptal edileceği konuşuluyor. Bakınız koreografiler değil '' Tüm 23 Nisan etkinlikleri'' 23 Nisan kutlanmayacak diyor adamlar yani. Sebep? Terör. ( ki terörün bu hale gelmesinin sorumlusu da yine bu 23 Nisanı kaldırmaya çalışanlardır.) Biz modern toplum olmak istedikçe bu geri kafalı yöneticiler bizi kendi kafalarına çekmeye devam ediyor. Ama ben ne konuşuyorum ki? Çocuklara tecavüz eden vakfı savunan bir aile bakanına, tüm devlet erkânlarının da ona destek çıktığı saçma sapan bir hükumete, çocuklardan bile tahrik olan ve hiçbir şekilde eleştirmeden sürekli bu hükumeti seçen bir seçmen kitlesine sahibiz ve geleceğimiz, umutlarımız, hayallerimiz, hiçbir şeye itiraz etmediğimiz için gözümüzün önünde erimeye devam ediyor.

 
Toplam blog
: 2
: 151
Kayıt tarihi
: 28.11.15
 
 

Eleştiren, yorumlayan, analiz yapan, empati kuran, anlamaya çalışan, müzikle uğraşan, araştırmacı..