Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Bayramlar
 

23 Nisan etkinlikleri.

23 Nisan etkinlikleri.
 

23 Nisan gününü çocuklara bayram hediyesi veren kişi.


Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan.

Ne mutluyuz ki böyle bir önderimiz var. Mustafa Kemal Atatürk.

Osmanlı İmparatorluğu perişan durumda ve hasta olan bir yaratığa benziyor. Kan kaybediyor. Padişah Vahdettin çare olarak Mustafa Kemal Paşa’yı Anadolu’ya göndererek oradaki ayaklanmaları bastırmak için görevlendiriyor.

Mustafa Kemal buna fırsat bilerek Samsun’a 19 Mayıs 1919 tarihinde ayak basıyor bilindiği gibi. Amacı tarih boyunca kendi hürlüğü ile bağımsızlığını yaşamış olan Türk Milletini birlik ve beraberlik haline getirerek elinden zorla almaya çalışan ülkelere karşı direnip teslim olmamaktı. Bu amaçla padişah Vahdetin'in verdiği görevlerin sınırlarına çıkarak ve istiklali kurtarmak amacıyla giriştiği mücadele sonucunda Osmanlı Ordusundan istifasını sundu ve sivil olarak görevinin başına döndü.

23 Nisan 1920 günü en büyük gündü. Çünkü Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuş olup padişah tarafından alınan kararların yerine yalnızca milleti temsil eden vekillerce alınacak kararlara bırakmıştı. Kurtulacaksa yine milletin hür iradesi ile kurtaracaktı.

İstiklal Savaşı kazanılmış olmasına karşılık Mustafa Kemal diktatörlüğü seçmeyip millet tarafından yönetilme biçimi olan Cumhuriyeti ilan etmiş.

Mustafa Kemal Atatürk tüm gençlere ve çocuklara geleceğimizin teminatı olarak da 23 Nisan gününü yani TBMM’nin kuruluşunun yıl dönümünde kutlanmak üzere çocuklara bayram olarak ilan etmiştir.

Bayramınız “Kutlu ve mutlu olsun çocuklar!”

Bu vesile ile iki tene dünya tatlısı iki kızımın da okumuş olduğu okulun 23 Nisan etkinliklerine katıldım bugün.

Özelikle küçük kızımın ilk okul birinci sınıfına gitmesi nedeniyle yapmış olduğu gösterilerini yakından takip etmek fırsatı elde ettim.

Aynı zamanda da çok uzun zamadır TRT tarafından her sene gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında bu sene İzmir’de gerçekleştirildi ve Macaristan’dan gelen küçük yüzlü güzel insanlar, kızlarımın okuluna misafir oldular. Onlarında yapmış oldukları gösterilerde büyük beğeni topladı.

23 Nisan münasebetiyle çocuklarımızı hazırlayan tüm görevlilere teşekkürler.

Okullarımızda Atatürk sevgisini tadan bu küçük yavrularımızın ömür boyunca Atatürk sevgisini sürdürmesi dileklerimle.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..