Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '10

 
Kategori
Bayramlar
 

23 Nisan nedir?

23 Nisan nedir?
 

23 Nisan Çocukları


23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve Türk halkının egemenliği ilan edildi. Atatürk 23 Nisan 1924’te ”23 Nisan” gününü Milli Egemenlik bayramı olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra Savaş mağduru çocukları korumak için kurulmuş olan Himaye-i Etfal cemiyeti 23-30 Nisan tarihleri arasını çocuk haftası olarak ve ilk günü olan 23 Nisan gününü çocuk bayramı olarak kutlanmasını ilan etti. Böylece 23 Nisan 1929’da Atatürk , Türk çocuklarına bu bayramı 23 Nisan Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir.

Milli Egemenlik (Hakimiyet-i Milliye) Bayramı ile çocuk haftasında kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı 23 Nisan 1935 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

1979’da TRT ve UNESCO ile işbirliği sonucu, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslar arası boyutuna taşıdığımız bu milli bayramımıza ortalama olarak her yıl kırk’ın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve tüm dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

23 Nisan 1920’nin öneminin tüm dünya ile paylaşılması bana huzur veriyor. Atatürk gibi bir devlet adamı yüzyılda bir dünya’ya tekrar gelebilir. Atatürk’ün yirmi üç Nisan’ı çocuklara armağan etmesinin sebebi Atatürk’ün şu deyiminde yatar.”Bugünün küçükleri yarının büyükleridir”. Atatürk’ün bu deyimi onun eşsiz bir lider ve önder olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bugünün küçükleri olan bizler bugünün büyüklerinden milli egemenlik bayrağını devir alacağız.

İşte bu noktada yarının büyükleri olan çocuklara ekonomik kaynaklarını kendisi üretip kullanabilen ve fazla ürettiklerini satabilen tam bağımsız bir ülke olmalıyız.

Doğal kaynaklarımızı tasarruflu kullanmalı ve üretirken çevreyi mümkün olduğunca az kirleterek gelecek kuşağa temiz bir vatan bırakmalıyız.

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kaynaşan ülkemizin ve dünyamızın çocukları Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünya’da Barış” deyimini en güzel şekilde hayata geçirmekte ve barış umutlarını çocukların sayesinde geleceğe taşımaktadır.

Biz Türk çocukları olarak 23 Nisan Çocuk Bayramında, Milli Egemenliğimizi ve Tam Bağımsızlığımızı gelecekte koruyacağımıza olan inancımızı pekiştirerek dünya barışına katkıda bulunacağımıza yürekten inanıyoruz.

 
Toplam blog
: 15
: 7243
Kayıt tarihi
: 15.04.09
 
 

Hacı Rahime Ulusoy Anadolu Deniziclik Lisesinde 9. Sınıfta Okuyorum. İleride kaptan olmak istiyor..