Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '12

 
Kategori
Özel Günler
 

24 Kasım değil, 5 Ekim ve bütün öğretmenler dahil değil

24 Kasım değil, 5 Ekim ve bütün öğretmenler dahil değil
 

Dünyada 5 Ekim tarihinde kutlanan öğretmenler günü, bizde de aynı tarihte kutlansaydı, bugün giyim ve şu, bu, o gibi vitrinlere, "öğretmenler gününe özel 24 tl ye düşürdük" -çok yaratıcı- yerine, ürünlerini 5 tl ye satarlar mıydı?

12 Eylül yönetimi tarafından, 1981 yılında Türkiye için oluşturulmuş 24 kasım tarihi, dünyayla aynı gün kutlansın bari de 5 tl lik mallarını 24 kasımda, 24 tl ye satmasın kapitalizm elemanları. El-aman... Üstelik hazır 12 Eylül dönemi sorgulanıyorken, onlar tarafından dayatılan bu gün de kalksın lütfen.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Bilin ki baştan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlamıyorum. Her meslekte olduğu gibi, öğretmenin de iyisi, kötüsü var. Bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarsam, iyilerle kötüleri aynı kefeye koymuş olurum ki, bu büyük haksızlık.

Tribünlere oynayıp da öğretmenim benim kutsalım, kanatsız meleğim falan edebiyatı da yapamayacağım. Kimseye kutsallık bahşedilmesin lütfen. Kimse kutsal falan değil. Sadece insan.

Kendi tecrübelerimi hatırlıyorum da, ohooo ne öğretmenler gördük, gördüm. İlkokul çocuklarını sıra dayağına çeken, gereksiz otorite yapan, ortaokul, lisede mesleğini dünyanın en önemli mesleği sanan, kurbağanın sindirim sitemini bi türlü ezberleyemeyen öğrencilerine, yarım not fazladan vermeyi çok gören, 15, 16 yaşında koskoca delikanlıyı ders sırasında koridora çıkarıp tekme tokat döven psikopatlar... Tek dersten ikmale bırakıp, babasının Almanya'dan getirmek zorunda kaldığı teyp sayesinde sınıf geçiren öğretmen de vardı.

Şimdi bu öğretmenler çok mu kutsal? Benim hayatımda hiç de önemi yok. Lütfen sizde kasmayın ve sevdiğiniz öğretmenlerin yanında sevmediklerinizden de bahsedin. Bahsedin ki, iyi öğretmenlere haksızlık yapmayalım. Onları diğerleriyle bir tutmayalım.
Sevdiklerim vardı tabii. Ama onlar bir elin parmaklarını bile geçmedi maalesef ki. Öğrencisiyle ilgilenen, sevmediği dersi sevmesi için elinden geleni yapan, yarım veya bir not puanı için hayatını karatmayan.

İyi öğretmenlerin günü kutlu olsun diyeyim de kapatayım artık yazıyı...

 
Toplam blog
: 246
: 1012
Kayıt tarihi
: 15.02.08
 
 

..