Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '15

 
Kategori
Astroloji
 

26 Kasım 2015 İkizler burcunda dolunay

26 Kasım 2015 İkizler burcunda dolunay
 

26 Kasım 2015 günü saat 00:44 de İkizler burcunun 03°20´ derecesinde bir dolunay meydana gelmekte. Dolunaylar ilişkilerimizde gerginlik hissedebileceğimiz, kararsızlıklarla birlikte dengeyi sağlamaya çalıştığımız, farkındalığımızın yüksek olduğu, sonuca yöneldiğimiz dönemlerdir.

Dolunay İkizler burcunda meydana gelmekte. Haritanın element, nitelik dağılımı iletişimin, yeniliklerin gözetildiği, eylemsellik, yaratıcılık odaklı, hedeflerimizi somutlaştırma çabasında olacağımız, buna karşılık duyguların, empati kurmanın geri bırakıldığı bir dönemi ifade etmekte. Bu dönemde tempomuz yükselebilir, dengeyi tutturmakta zorlanabilir ,  gidişatta, izleyeceğimiz yolda dış faktörlere, başkalarına uymak durumunda kalabiliriz.

İkizler burcu bilgi alış-verişinde bulunan, hareketli, meraklı, şartlara uyum sağlayabilen, akılcı, öğrenme odaklı, çok yönlüdür. Aynı zamanda sinirlilik, sabırsızlık, kolay sıkılma, yüzeysellik, gerçeği olduğundan farklı hale sokabilme olumsuz yönleridir. Basın-yayın, iletişim, reklam, bilişim, ulaşım-taşımacılık sektörünü, kütüphaneleri, eğitimcileri, yazarları, muhasebecileri, posta ve dağıtım hizmetlerini, sosyal medyayı, trafiği, ticareti, hırsızları  anlatır. Dolunayda sağlık adına vertigo, hafıza sorunları, sinir, solunum sistemi, konuşma ve işitme organları, tiroid bezi, eller, kollar, parmaklar, göz problemleri, apandist, akciğer bölgesi hastalıklarına daha belirgin şahit olabiliriz.

Dolunay sırasında Ay Mirfak, Güneş ise Yed Prior ve Jabbah sabit yıldızları ile kavuşum yapmakta. Mirfak, onurlu, gücünü fazlasıyla abartarak harekete geçen savaşçı bir doğa belirtir. Yed Prior, kurnazlık, utanmazlık ile birlikte hukuksal, akademik, yabancılarla olan işlerde, dini, felsefi konularda başarı verir. Jabbah’ın ise fiziksel ya da duygusal olumsuzlukları onaran bir yapısı vardır ve denizcilere yardımcı olarak bilinir. Bu sabit yıldızlar etkilerini ifadeleri doğrultusunda, 26 Kasım’da meydana gelecek olan dolunayda hissettireceklerdir.

Dolunay’ın yükseleninde toprak grubundan, bilgiyi araştırıp, analiz ederek, mantık süzgecinden geçiren, sorgulayıcı, titiz, mükemmele odaklı, kolay adapte olabilen, buna karşılık zor beğenen, özelliklerinin aşırıya kaçması durumunda gerginlikler yaşayabilen, fazla detaycılığından bütünü görmekte zorlanabilen Başak burcu bulunmakta. Yükselen yöneticisi Merkür, aynı zamanda bu dolunayın da yöneticisi ki bu da onu daha da önemli kılmakta. Aynı zamanda Antares sabit yıldızıyla da görünümü bulunmakta. Antares, astrolojide kraliyet yıldızları dediğimiz güçlü yıldızlardan bir tanesidir. Aşırılıktan, intikam duygusundan uzak durulduğu taktirde ciddi başarıyı getirebilir. Dolunay haritasında Merkür yanık ve zararlı konumda olarak nitelediğimiz Yay’da bulunmakta. Buna karşılık yöneticisi Jüpiter ile aralarındaki ağırlamadan ötürü bu zararı biraz daha azalmakta.

26 Kasım günü meydana gelecek olan dolunayın yükseleninde bulunan Jüpiter 13 Eylül’de gerçekleşen Güneş tutulmasını partil tetiklemekte. Yine 1.evde bulunan Mars 20 Mart’ta meydana gelen Güneş tutulmasının KAD’ını, 3.evde bulunan Güneş, Satürn, Merkür üçlüsü ise yine 20 Mart tutulmasının geri harekette olan Satürn derecesini tetikleyerek, başlamış ya da devam etmekte olduğumuz işlere ivme kazandırarak, şartların gelişmesine imkan vermekte.

Haritada Merkür hem dolunayın, hem MC nin, hem de yükselenin yöneticisi. Bu da onun önemini daha arttırmakta. Kaldı ki yukarıda da belirttiğim gibi  20 Mart tutulmasının Satürn derecesini tetikleyen stelyumun da içinde. Merkür, Güneş ve Satürn ile beraber yol alırken, Mars’tan destek, Neptün’den de zorlayıcı açı almaktalar. Yükselendeki Jüpiter, şans noktası ve Chiron’la karşıtlık yaparken, Güneş’e destek vermekte. Venüs de, Zeus ile birlikte Uranüs-Pluto karesini çalıştırırken, Chiron’a da açısının rahat olmadığını görmekteyiz. Buna göre belki yeni başlayan işler, belki de daha önce de belirttiğim gibi başlayıp da pürüz çıkan, ertelenen, dolayısıyla istediğimiz ilerlemeyi kaydedemediğimiz konularda hamle yaparak, ilerleme kaydetmek, görünürlük elde etmek, sonuç almak istiyoruz. Hepimizin arzusu yaptığımız işlerin kalıcı, bizlere fayda getirir olmasıdır. Satürn Neptün’e olan açısını iyice daralttı. Her ne kadar Neptün retroyu bitirdiyse de, henüz rahat değiliz. Olayları çok boyutlu incelemeli,  sınırlarımızı kararında ayarlamalı, dağılmadan yol almaya çalışmalıyız. Halen karışıklığa, yanılgılara açık süreçten geçmekteyiz. Bazılarımız ne yazık ki bir hevesle attığı adımların zamanı geldiğinde aslında istediği olmadığını fark edebilir, gerçeklerle yüzleşip,  pişmanlık duyabilir, kayıplar yaşayabilir. Cüssemize uygun, abartmadan, fevrilikten, intikam duygusundan uzak, hakkaniyetle, kuralına uygun atılan adımlar ise haritalarında desteği bulanlara arzuladıklarını getirebilir. Karşımızdakilere, gelişen şartlara uymak durumunda kalabiliriz. Dengeyi kurmak bazılarımız için zor olabilir. Olayları sürdürme, somutlaştırma çabalarının ve bu sebeple ataklığın, tutkuların öne çıkacağı, iletişimin yoğun olduğu, maddi, görünür olanın, duyguların, içsel değerlerin önüne geçtiği, tempolu bir dolunay süreci deneyimleyeceğiz.

Dolunay haritanın 3-9 aksında meydana gelmekte. Buna göre yüksek öğrenim, dini, ilahi, felsefik konular, uzun yolculuklar, yabancılarla ilişkiler, hukuksal konular, seminerler, dış ticaret, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, akrabaları,  ikinci eş, kardeşler, akrabalar, yakın çevremiz, kısa seyahatler, ilk, orta eğitim, iletişim, yazılı belgeler, tanıtımımız bireysel haritalarımızın konu başlıkları olarak dikkat çekecek. Sağlık adına ise kalça, uyluk bölgesi, omuzlar, eller, kollar, sinirler, karaciğer, safra kesesi problemleri, apandist, akciğer, solunum sistemi, konuşma ve işitme organları hastalıklarına işaret etmekte. Bu dolunayda iletişim, yollar, bilgilenme dikkati çekmekte. Eğitim, öğretim ile ilgili gelişmeler söz konusu olabilir ki bu kendimizi,  çocuğumuzu ilgilendirebilir. Seminerler, konferanslar alıp, verebiliriz. Çeşitli  workshoplara katılabiliriz. İnternet, sosyal medya üzerinden iletişim, girişimler dikkat çekebilir. Kardeşlerle, akrabalar, komşularla iş, günlük hayatımızı, sağlık durumumuzu  ilgilendirecek  gelişmeler yaşayabiliriz. Yurtdışı, yabancılarla bağlantılı kendimizi, statümüzü ilgilendiren adımlar atabiliriz. İkinci evliliklerle ilgili gelişmeler söz konusu olabilir. İyi incelemeden yapılan işlerde, düşüncesizce, fevri davranarak ya da öfke ile atılan adımlarda yanılgı riski bulunmakta. Bazıları gerçekten de sonradan ‘Ben ne yaptım!’ diyecekler ve hayallerinin eleri arasından kayıp gidişlerine şahit olacaklar. Yazılarımı takip edenler bileceklerdir ki buna benzer uyarıyı bir süredir yapmaktayım. Çözüm üretirken, adım atarken denenmiş ve başarılı olmamış işleri, yolları denememenizi öneririm. Karşınızdakiler tarafından daha önceki denenmiş  başarısız olayların, yolların, ısıtılıp önünüze getirilmemesine dikkat edin. Buna karşılık haritalarında destek açıyı alanlar da güzel işler çıkartmak adına yol alacaklar.

Haritaya uranyen prensipte bakarsak;

Hayatımıza ait kaçınılmaz olan köklü değişiklikler adına duygularımız ve düşüncelerimiz arasında dengeyi kurup, kendimiz adına doğru yönlenme amacındayız. Bir yandan ne olursa olsun yeter  artık derken, öte yandan bu gelişmenin, değişikliğin bizim adımıza sağlıklı olması için daha mantıksal, sağlamcı irade koyma eğilimindeyiz. Tabiri caizse dananın kuyruğunun kopacağını hissediyor ve bu sebepten ötürü de kendi güvenliğimize, geleceğimize ait  içsel gel-gitleri  yaşıyoruz (Uranüs/Pluto, Atropos, Siva, Güneş, Ay, Satürn, Neptün).  Kararsız kaldığımızda, kendimizi çözümsüz hissettiğimizde çevremizle ilişkimizi kesip, ihtiyaçlarımızı göz ardı ederek, birtakım bahanelerle kendi içimize dönebilir, derinleşebiliriz. Bu derinleşmeler haritalarımızdaki konumuna göre, bazılarına radikal değişiklikleri yapmasına destek sağlayacaktır. Bazılarına ise ait olamama, uğraştığı işle bütünleşememe, duyguları ve düşünceleri arasında, ilişkilerinde, işlerinde çelişkiler yaşatacak durumları ortaya çıkartabilir. Yatkınlığı olanlarda yatıştırıcı ilaç, alkol, madde kullanımında artış görülenilir (Sappho, Bacchus, Pluto, Admetos, Proserpina, Hidalgo). Maddi ya da manevi ani değişiklikler yaşayanlar, bireyselleşme ihtiyacı hissedenler, alışılmışın dışında yol izleyenler, tatmin edici bir gelişme, büyüme, bütünleşme sağlamak adına yardımlaşmaya ihtiyaç duyabilirler (Uranüs, Zeus, Venüs, İsis). Resmiyet taşıyan işlerde, saydığımız birileri vasıtasıyla önümüze sunulan şeylerde dikkatli olmamızda fayda var (Güneş, Ay, Vertex, Satürn, Neptün). Bakalım bu bizim gitmemiz gereken yol mu!  Bu durum daha önceleri denemiş olduğunuz, sizde zorlayıcı, adeta travmatik problemler yaratan ilişkiler, ortaklıklar ile ilgili yeniden birtakım yapılanmaları işaret edebilir. Bir anda ters duruma düşebiliriz (Satürn/Transpluto, Venüs, Nemesis). Bu noktada ideallerimizi gerçekleştirmek için yanılmamak adına, bilgisine, görgüsüne güvendiğimiz, bize gerçekten faydası dokunacak kişilerin önerilerine ihtiyaç duyabiliriz (Neptün, Merkür, Circe).

Ülkemiz haritasına göre baktığımızda, 26 Kasım günü meydana gelecek olan dolunayın 6-12 aksı üzerinde olduğunu görmekteyiz. Buna göre konu başlıklarımızı hastane, hapishane gibi kapalı yerler, gizli düşmanlar ve gruplar, casuslar, yardım kurumları, evsizler, kontrol edilemeyen durumlar, grevler, işsizlik,  çalışan kesim, asker ve polis, halk sağlığı, sendikalar, sağlık kuruluşları, çalışanları ve hizmetleri, hırsızlar, salgın hastalıklar ve bunların alt açılımları belirleyecek. İkizler dolunayının Güneş, Satürn ve Merkür’ü Mars’ı ve Apollon’u tetiklemekte. Hizmet, sağlık sektöründe çalışanlar, işçi, memur kesimi, ordu, polis, sendikal faaliyetlerle ilgili çok sayıda yapılanma devam etmekte. Bunlarda 2017 sonuna kadar zaman zaman yapılanların iptaline şahit olabileceğimiz gibi, yenilikler, gelişmeler de olacak.  13 Eylül tutulması 20° Başak burcunda ve ülkemiz haritasının 4.evinde olmuştu ve bu dönemde muhalefet, topraklarımız, doğal kaynaklarımız, tarım, madencilik sektörü ana başlıklarımızı oluşturmuştu. Bu dolunayın Jüpiter’i tekrar bu dereceyi tetiklemekte. Böylelikle Başak tutulması kapsamındaki konularla ilgili gelişmeler de gündemimizde yer alacak. Aynı zamanda 26 Kasım yeniayının Mars'ı, TC Mars'ını tetiklemekte. Güvenliğimiz yine önceliklimiz.  Jüpiter uranyen sisteme göre TC nin gizli düşmanlar noktasını da aktif hale getirmekte. Önümüzdeki günlerde kontrol etmekte zorlanacağımız işlere bir kez daha işaret etmekte. Aynı zamanda bu dönem ordunun, güvenlik güçlerinin daha aktif olması, ortak operasyonlara girmesi mümkündür. Olaylar daha sertleşebilir. Kredi, faiz ödemelerine ait yeni yapılandırmalar olasıdır. Piyasalardaki daralma devam ederken, demir-çelik ve inşaat sektörü yine bu konuda dikkati çekmekte. Gündeme yeni tutukluluk haberi düşebilir. Basın-yayın dünyasında işinden ayrılmak durumunda kalacaklar ya da yayın organları ile ilgili yeni gelişmeler olabilir. Su, gaz, kimyasal maddelerden kaynaklı sorunlar  yaşanabilir. Bu dolunayın bir başka dikkat çeken şey de TC haritasında 3-9 aksında yer alan ve karmik göstergeler dediğimiz Ay düğümleri aksının hem dolunayın, hem Asc sinin hem de MC sinin yöneticisi Merkür ve yanında Güneş, Satürn katılımıyla zorlayıcı bir şekilde tetikleniyor olması. İlerleyen dönemde ülkemiz adına alınacak her karar, yapılacak her düzenleme, gelecek her yasa, kurulacak her diplomatik ilişki daha da önemli kadersel değişiklikleri işaret etmekte. Bu noktada bize uzak ülkelerden ziyade, komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmek adına atılacak adımların, yeniden yapılandırmaların da çok önemli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim (Aditi).

Yukarıda 11 Kasım 2015 gününe ait İkizler burcunda meydana gelecek dolunaya ait geodetic mundane olarak çıkarılmış kartografik haritayı görmektesiniz. Farklı sistemde çıkartılmış haritalar, değişik hatlara da işaret edebilmektedir. Bu sebeple haritada turuncu renkle bazı ek hatları çizip, işaretledikten sonra, numaralayarak astrolojik ifadesini aşağıya eklemiş bulunmaktayım.  Kırmızı ve turuncu okla işaretli düşey hatların çevresinde bulunan yerler, dolunay enerjisinden daha belirgin olarak etkilenecek bölgelerdir.

1. Pluto/GA=MC

2. IC 150° Uranüs

3.Neptün/Hades=MC

4.IC/Zeus=Satürn

5.Chiron/Hades=MC

 

Azade Öksoy 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..