Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '15

 
Kategori
Astroloji
 

29 Ağustos balık burcunda dolunay

29 Ağustos balık burcunda dolunay
 

29 Ağustos 2015 günü  saat  21:35 de  06°06´  Balık burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunaylar gerek ilişkilerde gerek kendi içimizde zorlanmaların, çatışmaların görüldüğü, kararsızlıkların yaşayabildiğimiz, bunların yanı sıra farkındalığın arttığı, adım attığımız, sonuca yönlendiğimiz dönemlerdir.

Değişken, dişil kalitedeki bu dolunayda, toprak ve ateş elementlerini daha yoğun gözlemlemekteyiz. Balık burcu egodan uzaklaşarak birlik, bütünlük olmayı, empatiyi, şefkati, spiritüelliği, evrensele yönelimi anlatır. Fakat zora gelmez, kararsız, kırılgan, bağımlılıklara yatkın  yapısı ile sözünü tutmakta zorlandığını da bunlara eklemeliyiz. Yani bu dolunay, Balık burcunun bu özellikleriyle birlikte  bir yanda dış etkilere açıklığı ve  değişen durumları, diğer yanda mücadeleyi ve hedeflerimizi gerçekleştirme arzumuzu, çabamızı  anlatmakta. Sağlık anlamında alerjik reaksiyonları, ayakları ve tifo, tüberküloz gibi salgın hastalıkları anlatmaktadır. Aynı zamanda dolunayla birlikte gizli düşmanlıklar, kayıplar, tehlikeler, kontrol edilemeyen şartlar, dedikodular, hapishaneler, mahkumlar, kapalı yerler, gizli gruplar, ajanlar, mülteci kampları, bakımevleri,  grevler, sendikalar, vatan hainleri, hastaneler, akıl hastaneleri, suikast ile ilgili durumlar gündemi oluşturacak konular.

Dolunay sırasında Ay Deneb Adige, Sadalachbia ile Güneş ise Thuban sabit yıldızı ile kavuşumda. Deneb Adige  güçlü, kararlı irade ile birlikte, çabuk öğrenmeyi, sanat ve bilimde başarıyı, kedi, köpek gibi hayvanların ısırmalarını ifade etmektedir. Sadalachbia bize gizli veya kayıp olan şeyi bulmayı anlatmakta. Thuban maddi ya da manevi bir hazineyi koruyanı işaret ederken, gümüş, maliye bakanlığı,  vergi daireleri ve bunların yöneticileri ile de ilişkilendirebiliriz. Dolayısıyla bu tanımlamalar dolunayın doğasına etki etmekte.

29 Ağustos 2015 günü oluşacak bu dolunay haritanın 11 ve 12. Evlerini etkilemekte. 11.ev bizlere arkadaşlar, sosyal yaşamımız, işimizden kazandığımız para, anne, patron ya da eşin, ortağın ailesinin birikimleri, varsa üvey çocuk ile ilgili durumları anlatmaktadır. Aynı şekilde 12.ev ise yukarıda Balık özelliklerinde de belirttiğimiz gibi arkadan çevrilen işleri, dedikoduları, gizli düşmanları, sıkıntı ve zorlukları, kontrol sağlamakta zorlandığımız durumları, hapishaneleri, hastaneleri, yaptığımız işlerin ederini, karşılığını bulmamasını ifade etmektedir.

Haritanın yükseleninde Koç burcunu görmekteyiz ki bu da ateş doğasıyla bizlere dinamizmi, hevesi, cesareti, risk alabilmeyi, girişkenliği, kendine güveni ifade ettiği gibi olumsuz yönleriyle de aşırılıkları, kavgacılığı, bencilliği, huzursuzluğu, öfkeyi anlatmaktadır. Yani dolunay doğasıyla hareket ederken tüm bunları göz önünde bulundurmalı, enerjimizi kontrollü kullanmalı, kaş yapacağım derken göz çıkartmamalıyız. Aynı zamanda yükselen derecesinin Al Pherg sabit yıldızıyla yaptığı kavuşum da bizlere belirlenen hedef doğrultusunda azmi, dayanıklılığı ve başarıyı belirtmektedir.

Bu dolunay 20 Mart 2015 tarihinde 29°  Balık burcunda olan Güneş tutulmasının Satürn, Neptün – Mars aksını Jüpiter, Güneş, Ay, Neptün – Uranüs olarak tetiklemekte. (Uranyen) Aynı şekilde 20 Mart tutulmasının  Güneş, Ay – Jüpiter aksını da Mars, Venüs, Düğümler ve Merkür tetiklemekte ki burası zaten odak noktamızı işaret etmekte. Mars, Venüs aynı zamanda 4 Nisan’da meydana gelen Ay tutulmasının IC, MC, Jüpiter’ini tetiklemekte.  Şimdi hepimiz o tarih civarına geri dönüp, hayatımızın akışını gözden geçirelim. Mart tutulması hayatımızın hangi alanını ya da alanlarını çalıştırdı ise iş, aşk, sağlık vs. defalarca dış etkenlerin de katkısıyla geri plana atılmış, engellerle karşılaşmış olabiliriz. Gönlümüzün isteği gibi, tabiri caizse tereyağından kıl çeker gibi hiçbir işimizi halledemedik. Hatta bazılarımız molaları değil, bitişleri yaşamış olabilir.  Şimdi yine bir farkındalığımızın arttığı,  sonuca gitmek isteyeceğimiz ama aynı zamanda doğru mu yaptım, değdi mi dediğimiz, geri planda dönenlerin hayal kırıklığı yaşatabileceği süreçteyiz. Burada bütünün iyiliğine olacak şekilde davranmamız gerekmekte. Yükselen yöneticisi Mars’ın katkısıyla aktif olmak istesek de sonuca çabuk ulaşmamız mümkün olmayacak. Engellerimiz, duraklarımız olacak.  Ama kuralına göre oynayan ve haritasında destekli yerleşimde olan yavaş da olsa, bunalsa da kuşkusuz zamanı geldiğinde ilerleyecek. Ve bu dolunayda engellere, gecikmelere rağmen yeni bir şans, ilerleme kaydedebilme adına hamlemiz olacak. Tutulma haritasına göre düşündüğümüzde bazıları zorlanacak, kadersel kopuşlar, sonlanmalar yaşayacaktır. Dolunay zaman zaman depresif durumlara, kontrol edilemeyen şartlara işaret etmekte.  Bu dolunayda eşimizden, ortağımızdan, ortaklı finansal, borç, alacak, kredi gibi konulardan kaynaklı sorumlulukların üzerimizde yarattığı baskının problematik çalışabileceği bir süreçteyiz. İlişkilerde, ortaklıklarda ayrılıklar, kopukluklar  görülebilir.  Egonun, etik olmayan davranışların güç elde etmek adına kullanımına şahit olabiliriz.  Geçmişe ait hesaplar açılabilir. Korkularımızla yüzleşebiliriz, hayal kırıklıklarımızla, yorgunluklarımızla yeniden kol kola girebiliriz . Kıskançlıklar, aldanmalar, aldatmalara şahit olabiliriz. Fakat şunu da unutmayalım ki dolunay haritasındaki Neptün,Ay – Kronos – Poseidon büyük üçgeni kullanabilenler için sabrı verdiği gibi,  bir yandan da deneyim olarak hayat yolunda katkısını sunmakta. Bu enerjileri yapabilenlerimiz sanatsal üretkenlik adına kullanabilirler. Unutmayalım ki ortaya güzel eserler çıkartmak en güzel terapi yöntemlerinden birisidir.  Bunların yanı sıra 29 Ağustos Balık dolunayı haritasındaki  hastalıklar noktasının, yükselen ve alçalan yöneticileri Mars ve Venüs ile kavuşumda olmasından ötürü yukarıda dikkat etmemizi önerdiğim sağlık sorunlarına, ateşli hastalıkları, bel, böbrek, kalp damar sorunlarını da eklemek doğru olacaktır.

Haritaya uranyen prensipte bakarsak;  duygusal ve bilinçli seçimlerimizi, hayallerimizi, tutkularımızı (Eros) , yani gelişip, büyümek istediğimiz şeyi , adaletli bir şekilde harmanlayarak ilerlemek adına, bulunduğumuz durumdan diğer konuma geçerken  (Preoserpina) ütopik davranmış, pervasızca (Phateon)  risk alıp, geri kaçışlar (İkarus) yaşamış, dengeyi tutturmakta zorlanmış olabiliriz. Eğer ki bir olmayı, bütün olmayı düşünmek yerine, adaleti, naifliği düşünmeden yüzeysel davranışlar sergilediysek (Cupido A), inşa etmek istediğimiz bu yolda (Güneş/Satürn , Ay/Satürn) aniden  yine bir kesilme (Lachesis) yaşayarak, başa dönme  ( Klotho) durumuyla karşı karşıya gelebiliriz. Tacizkar  davranışlar (Toro) , öfkeyi kontrol edememe, sadece kariyer ya da kendi statüsünü düşünme, kışkırtıcı davranışlar sergileme, aile ve kariyer arası dengeyi kuramama (Zeus, MC, IC)  durumları söz konusu ise yine elimizdekilerin bir anda çözülüp gittiğine, işlerin tıkandığına (Admetos)  şahit olabiliriz (Astrea) . 

29 Ağustos 2015 dolunayı ülkemiz haritasının 9.evine düşmekte. Buna göre dolunayda mahkemeler, kanunlar, uluslar arası ilişkiler, dış işleri bakanlığı, şirketler, dış ticaret, akademik eğitim , kadroları ve kurumları, dini, felsefi, bilimsel kurumlar, basın yayın ile ilgili durumlar gündemimizde olacak. Yine yangın, terör, teröristlerin iş makinelerine, kamu kurum ve kuruluşlarına zarar haberlerini duyabiliriz. Ulusal güvenliğimizle ilgili yaşayacağımız olaylar, yaşadıklarımızdan farklı olmayacaktır. Topraklarımızın içinde de , sınırlarımızda da terörist saldırılar ne yazık ki sürmekte. Bütün bunların ekonomimize, ticarete olumsuz etkilerini daha belirgin gözlemleyeceğiz. Bu dönemde şirketlerin  yeniden finansal yapılanmalara gitmeleri, yabancılarla  ortaklıklar kurmaları ya da satışları mümkündür. Uluslar arası af örgütü, Birleşmiş Milletler gibi kurumlar, barolar, doğal gaz, denizler, havacılık sektörü ile ilgili durumlar gündeme gelebilir. İlerleyen dönemde mülteciler, burada doğan mülteci çocuklarına verilen vatandaşlık, göç, vize ilgili yeni yapılandırmalara gidilebilir.

Azade Öksoy 

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..