​ 3. hafta gebelik / Genel Sağlık / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '13

 
Kategori
Genel Sağlık
 

3. hafta gebelik

3. hafta gebelik
 

3. hafta gebelik


Kadın tarafından yumurta, erkek tarafından da sperm buluşması sonrasında döllenme ve embriyo denilen oluşum meydana gelmektedir.

Gebelik döneminin 3. haftasında ortalama toplu iğne kafası kadar olan bir küme anne rahmi içerisinde oldukça kalınlaşmış zara bağlanmaya başlamıştır. Bunlardan sadece sekiz adeti bebek oluşumunu yapacak, diğer geriye kalan hücreler ise 99 tanedir; bebeğin eşini yapacaktır.  Embriyo adı verilen bu canlı yedi gün kadar sonra ancak rahim duvarına ulaşır ve buraya yapışır. Gebelik döneminin 3. haftasında göbek kordonu sayesinde anne ile bebek arası dengeli bir alış veriş başlayacaktır. Anne yararlı maddeleri bebeğe, bebekte zararlı maddeleri anneye iletecektir.

Tüm bu gelişim ve değişim sürecine giren yeni canlı için artık değiştirilemez kurallar vardır. O canlı anne ve babasından alacağını almıştır, sadece uygun koşul bulup tutunup büyümeye çalışacaktır. O andan itibaren saç rengi, göz rengi, cinsiyeti zaten belirlidir. Sadece oluşabilmesi için haftalara ihtiyaç vardır.

ANNEDE GEBELİĞİN ÜÇÜNCÜ HAFTASINDA YAŞANAN DEĞİŞİMLER

Gebelik döneminin 3. haftasında anne adayları istenilen bir gebelik yaşamaya başlamışsa muhtemelen doktoru tarafından folik asit başlanmıştır. Çünkü ilk günden itibaren hamilelikte anne ve bebek için oldukça bol folik asite ihtiyaç duyulacaktır.

Eğer anne gebelik planlamıyorsa bunlar düşünülmemiştir. Hala normal yaşantısına devam eden kadın karnındaki inşaattan habersizdir. Sadece günler sonra vücudunda değişim başlayacak ve yeni bir canlı tüm dünyayı değiştirecektir.

Evin neşesi bebektir. Özellikle bebek özlemi yaşayıp ta uzun zaman anne olamayan kadınlar için gerçektende belki bu durum mucizedir. Çünkü her ay için sadece birkaç gün belki döllenme için uygun ortam bulunur. Bu günleri takip etmek, düzenli ilişki yaşamak ve ruhsal durumu hep yüksek tutmak oldukça önemlidir.

Prof. Dr. Bülent Tıraş

www.tupbebekklinigi.com

 
Toplam blog
: 193
: 1224
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Tüp bebek tedavisi ve kadın doğum uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş. www.bulenttiras.com ..