- Kategori
- Futbol
3.ön eleme : Galatasaray 2-2 Steaua Bükreş

Anakonda Nonda!
Steaua Bükreş rakibimiz olduğunda Arsenal, Liverpool gibi takımlar rakibimiz olmadığı için sevinmiştim. Sonra dedim yahu ben bu takımı nerden hatırlıyorum? Tabii ya, bu takım bizi zamanında Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinden 4-0 ve 1-1’lik skorlarla eleyen Bükreş değil miydi?
Ben o maçı izlemedim, bilmem. Sadece araştırmalarımdan bilirim. Bükreş, Romanya’nın en iyi takımı. Romanya futbolu da bu ara çok büyük bir gelişim içerisinde.
Eyvah, dedim. Kewell, Linderoth, o, bu, şu sakat. Biz geçemeyebiliriz bu adamları. İnşallah kendi evimizde yenilip rezil olmayız, diye düşündüm.
Akşam maç başlamadan 15 dk. Önce maç izlemeye gittiğimiz yerdeki koltuklarımıza oturduk. Galatasaray marşları çalıyordu ve bu bizi coşturuyordu. Daha 4.dakikadan Aykut’un hatasıyla golü yiyince biz kardeşimle çöktük. Aykut’a çok ama çok sinirlendik. Ama bu her kalecinin başına gelebilir, doğaldır. Aykut’a çok yüklenmemek gerek.
Galatasaray çok etkisizdi. Ya yenecek bunlar dedim, astım suratımı. 13.dakikada gelince Rumenlerin 2.gol iyice moralim bozuldu.
Üstüne üstüne hakem de bizi çileden çıkardı. Artık hakem hatalarında sinirden ve hırstan gözümüzden yaş geldi kardeşimle.
20.dakikada atınca golü bizim Şaban İnek, Anakonda Nonda tabii herkes gol diye ayağa fırladı. Ama herkeste bir buruk sevinç. Ya Cimbom böyle oynamaya devam ederse? O zaman ayvayı yedik.
Ama toparlandık. Rakip kaleye yüklenmeye başladık. Fakat ileride bir tek Nonda var. Adam 4 defans oyuncusunun içinde doğal olarak çok iyi değildi. Skibbe defansif bir düzen kurmuştu. Ama biz hırs yapınca geçebilirdik Rumenlerin defansını. Lincoln santrafor oynayacağına ön libero oynadı. O da bir şey yapamadı ya, neyse.
2.yarı 47. dakikada Nonda yine coşturdu bizi. Ama hakem hataları oyuncuları artık kahrediyordu. Özellikle de Arda ve Hasan oyun Bükreş’in lehine durduğunda ağlayacak gibi oluyorlardı artık. Skibbe’nin yanına gidip her bir şeyler söylüyorlardı. Ağlayacakmış gibi!
Tabii hakem bey Laurent Duhamel işi biraz abartıya kaçırınca oyuncularımızda motivasyon falan kalmadı ve iyice oyundan koptular.
Tabii Skibbe’de yerinde değişiklikler yapmadı. Sabri’yi sonradan soktu, Ayhan yerine Erhan’ı oyuna aldı falan filan…
Defansımız tam bir korkaktı. Top geliyor, uzaklaştıramıyorlar, hep yan top yapıyorlar… Tabii Rumenler de bunu fark edip iyice yükleniyorlardı savunmamıza.
Orta saha var mıydı dün akşam maçta? Ben öyle bir şey görmedim.
Ben yine de dün akşamki 2-2’lik sonuçtan dolayı aslanlarımızı kutluyorum. Çünkü hangi takım olursa olsun çileden çıkar ve oyundan soğurdu.
Yine de hiçbir şey bitmedi. Bükreş teknik direktörünün açıklamalarından da belli oluyor, Steaua Bükreş çok havalara girmiş. Onlar böyle havalarda oynarlarsa, bizde Kewell falan oynarsa biz onların havalarını hemen indirir ve gruplara kalırız!
Galatasaray ve Fenerbahçe elele Şampiyonlar Ligi'nde gruplara !!!