Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzm Dr Rengin Türkgüler

http://blog.milliyet.com.tr/dr.rengin

04 Ocak '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

3D Ultrason ve 4D Ultrason Nedir Farkı Nedir?

3D Ultrason ve 4D Ultrason Nedir Farkı Nedir?
 

3D Ultrason ve 4D Ultrason


3D Ultrason ve 4D Ultrason Nedir?
4D ultrason ve 3D ultrason ayrıntılı gebelik ultrasonunun bir parçasıdır. Ayrıntılı gebelik ultrasonu 18-22. haftalar arasında bebeğin anne karnındaki incelemesidir. Bu inceleme sırasında bebekte olabilecek anomaliler değerlendirilir. Bebeğin başından ayak parmağının ucuna kadar her yeri değerlendirilir. Ayak parmak sayısı haricinde parmak boğumları bile değerlendirilmektedir. Bebeğin beynindeki kistten böbrek genişlemesine kadar, midesinin dolu olup olmadığından mesanesine kadar tüm iç organları değerlendirilir. Kalbi ve damarları Doppler Ultrason ile incelenir.

Gebelik, anne için çok heyecanlı ve zorlu bir süreçtir. Yeni bir varlığın bedeninde büyümesi ve hareket etmesi muhteşem bir histir. Ancak baba da bu sürece dahil olmak bebeği görmek ve hissetmek ister. İşte 3D ultrason ve 4D ultrason, biz hekimler için cilt defektlerini göstermek ve anomalileri daha iyi eğerlendirmek için kıymetlidir. Anne baba için de bebeğin nasıl göründüğünü izleme şansı vermektedir. Anne karnında bebekler esnerler, ellerini ağızlarına alırlar, emme hareketi yaparlar. Yani dışarıda yaptıkları tüm hareketleri anne karnında da yapmaktadırlar. Bu hareketleri birebir ekrandan izlemek anne baba için de ayrı bir heyecan, ayrı bir keyiftir.

3D Ultrason ile bebeğin durağan 3 boyutlu ultrason görütüsü elde edilebilirken, 4D ultrason ile işin içine hareketler de girer 4 boyutlu ultrason ile bebeğin hareketlerinin de görülebilmesi mümkün olur. 3D ultrason bebeğin fotoğrafı 4D ultrason ise bebeğin videosudur diyebilir.

Sağlıklı bir gebelik için ultrason ile takiplerinizi zamanında yaptırınız.

Sağlıklı günler dilerim.
 

Girişimsel Radyoloji Uzmanı
Dr. Rengin TÜRKGÜLER
https://www.drrengin.com
mail: info@drrengin.com
Tel:0 532 385 31 93

 
Toplam blog
: 18
: 1325
Kayıt tarihi
: 09.11.15
 
 

Radyoloji Uzmanı olan Dr. A. Rengin TÜRKGÜLER 1975 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk,Orta ve Lise e..