Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

4+4+4 üzerinden koparılan fırtına boşa çıktı!...

4+4+4 üzerinden koparılan fırtına boşa çıktı!...
 

Okullar açıldı milyonlarca gencimiz okula başladı. Bunların başında da yeni eğitim sistemi doğrultusunda okula başlayan minik yavrularımız var.

Yeni sistemin, ilk mektebe başlayacak çocuklar için bir kaç aylık erken olması çevresinde koparılan fırtına boşa çıkmıştır bugün.

Ülkede gelişme ve yenileşme adına atılan her adıma karşı durmayı "muhalefet yapmak" sanan siyasi partiler ve onların kronik destekçileri dört dörtlük yeni sistem için de demediklerini bırakmadılar.

O kadar yaygara oldu ki, biz bile acaba hata mı yapılıyor, diyecek olduk, bu zihniyeti yakinen bildiğmiiz halde...

Çocuklarımızın bir kaç ay erken okula başlaması, sanki kıyametin kopmasıymış gibi manşetllerden düşürülmedi. Bu etkili yaygaranın sonucu olarak, yeni kayıtlarda yüzde üçlük bir kayıp olmuş... O velilerin de zamanla bu yaptıklarına pişman olacaklarına inanıyorum. Sonuçta kaybedilen bir yıl var, çocukları için...

Elbette, ufak tefek sorunlar olabilir. Bunlar her sene olurdu. Her yıl, okulların tadilatında, tamiratında gecikmeler olur ve bazan sınıf olmaya müsait olmayan yerler geçici olarak sınıf haline getirilidi.

İşin aslı şu ki, Milli Eğitim Bakanlığı, yeni sisteme , çok kısa bir süre olmasına rağmen iyi hazırlanmış, iyi hazırlık yapmış...Okullar açıldı ama dikkate değer bir sorun çıkmadı.

Ne gariptir ki, 28 Şubat sürecinde ilk okullarla orta okulları birleştirerek 6 yaşındaki çocuklarla 15 yaşındakilerin aynı okulun tuvaletlerini paylaşmalarına ses çıkarmayanlar, bu yıl çocuklarımızın iki ay erken başlaması için yapmadıkları yayagarayı bırakmadılar.

Yani, bütün bunlara rağmen, bu dörtlü sistemi  nerdeyse sorunsuz olarak uygulamaya geçiren Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer başta olmak üzere tüm ilgililere, bir eğitimci olarak teşekkür ediyorum.

Aşkolsun size beyler!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..