Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

4 Aralık Dünya Madenciler Günü tüm Milletimize hayırlara vesile olsun

4 Aralık Dünya Madenciler Günü tüm Milletimize hayırlara vesile olsun
 

ÜLKEMİZ YER ALTI VE YER ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİ İLE GERÇEKTEN DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLMEKTEDİR. BU NE BÜYÜK BİR ŞEREFTİR. BU NE BÜYÜK BİR MUTLULUKTUR. HEM MİLLET, HEM DEVLET OLARAK ÖVÜNÜYORUZ.


Bilindiği üzere 4 ARALIK; Dünyada ve Ülkemizde Madenciler günü olarak bilinmekte ve bugünün anlam ve önemi tüm hassasiyet ve ciddiyet içerisinde, Dünyada ve çok sevdiğimiz Ülkemizde canı gönülden coşku ve sevinç içerisinde kutlanmaktadır. Bugünler bizler ve özellikle madenlerde gecesini gündüzüne katıp, çok zor şartlar altında çalışan madenci kardeşlerimiz için çok  ama çok önem ihtiva eden ÖZEL günlerdir. Çünkü bu günlerde; kendilerine bir nebzede olsun gelmeye, az da olsa sıkıntı ve dertlerinden arınmaya çalışırlar. Ama iş burda bitmemektedir. Acil çözüm bekleyen sorunlar çoktur.

Maden konusu; hem bizler, hem de tüm dünya için gerçekten çok hassasiyet içeren, özellikle çok önem ihtiva eden kendine özgü bir konudur. Bu konu üzerinde; hem bizlerin hem devletin, hem de özel sektörün veya bu konuyla ilgilenenlerin, özellikle çok ama çok durmaları, üzerine aşırı derecede kafa yormaları ve bu sektördeki  tüm sorun ve problemlere çok ivedi çözüm yolları üretmelidirler. Özellikle ama özellikle; Buralarda çok önemli İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirleri alınmalı, buradan ekmek yemeye çalışan tüm insanlarımıza,çok ama çok kolaylıklar sağlanmalıdır. Gerekli kanun ve düzenlemeler bir an evvel hayata geçirilmelidir. Buradaki sorunlar bizzat yerinde tetkik ve tespit edilmeli. Bu incelemelere göre sonuçlar ortaya konmalıdır. Özellikle buralarda çalışan insanların sorunları birinci ağızdan dinlenmeli ve onların ifadeleri çok ama çok dikkate alınmalıdır. TBMM veya Devlet üzerine düşen görevleri çok ivedi şekilde yerine getirmelidir. İllaki bir sorun veya bir kaza sonucu çözüm yolları değil, bu olaylar meydana gelmeden gerekli çözüm ve yöntemler hayata geçirilmelidir. Ama maalesef; bizim Ülkemizde herhangi bir olay olduktan sonra, bazı kararlar alınmakta, bu sebepten dolayı da çok canlar yanmaktadır. Canların yanmaması ve Ailelerin ocaklarına ateş düşmemesi için gereken ne varsa ortaya konmalı ve her alanda çok sıkı tedbir, önlem, çözüm veya adı her ne ise tüm gerekli görülen usüller acilen yerine getirilmelidir. İnsanları güvenli ve sağlıklı ortamlarda çalışmaya ikna etmleiyiz. Onlara her zaman tam manasıyla güvence vererek daha iyi iş çıkarmalarına özellikle yardımcı olmalıyız. Bu durum hem bizler, hem Ülke, hem devlet, hem de millet için çok mükemmel bir vaziyettir. Bu Vaziyetin derhal yerine getirilmesi, görevlilerin boynunun borcudur.

Ülkemizde maden denince özellikle aklımıza Kömür madenimiz gelmekte ama kömürden başka da bir çok maden çeşitlerimiz bulunmaktadır. Özellikle Bor Madeni; ülkemizin adını Dünayaya duyuran çok önemli madenlerimizdendir. Daha bir çok madenlerimiz de Ülkemizin kalkınmasına ve ekonomimizin gelişmesine özellikle ama özellikle çok büyük katkıda bulunmaktadırlar. Başta da belirttiğimiz gibi, Kömür madeni özellikle yaygın olan madenlerimizden olup, Ülkemizde özellikle Zonguldak çevrelerinde Taş Kömürü en meşhurudur. Yine Linyit Kömürümüzde özellikle Soma ve çevrelerinde çıkartılmaya çalışılan madenlerimizdendir. Dediğimiz gibi daha bir çok maden yeri, yatağı, havzası, ocağı mevcut olmakla birlikte, bunlara eklenen daha bir çok yerimizde bizleri memnun etmektedir.

Sonuç olarak; Ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin kıymetini çok ama çok iyi bilerek, bunlardan maksimum düzeyde faydalanmaya, İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirleri içerisinde, özellikle özen gösterek hareket etmeliyiz. Hayatımızda her zaman ama her zaman şu ilkeden kesinlikle taviz vermemliyiz. " ÖNCE SAĞLIK " VEYA " ÖNCE İŞ GÜVENLİĞİ "

Zaten şu açık bir gerçektir. İnsanın Sağlığı olmazsa hiç bir şey yapamaz. O nedenle Sağlığa çok ama çok önem vermeliyiz. Daha Sonra da İŞ GÜVENLİĞİ çok önem ihtiva eder.

HALK İÇİNDE MUTEBER BİR NESNE YOK DEVLET GİBİ,
OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ....

TÜM MADENCİ KARDEŞLERİMİZİN VE BAŞTA TÜM ÜLKEMİZİN, DEVLETİMİZİN, MİLLETİMİZİN 4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN......        

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..