Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '13

 
Kategori
Doğa Sporları
 

6. Çamlıhemşin Ayder kardan adam şenliklerine gidiyoruz.

6. Çamlıhemşin Ayder kardan adam şenliklerine gidiyoruz.
 

Ayder'i görmek isteyenlere fırsat , Karadeniz uslü şenlikler...


Rize'de gerçekleşecek Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği'nin altıncısının yapılacağı tarih açıklandı. 

Çamlıhemşin Doğa Sporları ve İhtisas Spor Kulübü Başkanı Osman Demirci, yaptığı açıklamada, 6. Kardan Adam Şenliği´ni bu yıl 2-3 Şubat tarihlerinde yapacaklarını söyledi.
Festivalin en iyi şekilde geçmesi için bütün hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden Demirci, "Şenliğin ilk gününde havai fişek gösterileri düzenlenecek. Festivalin birinci ve ikinci gününde yerel sanatçılar sahne alacak" diye konuştu
 
Çamlıhemşin Doğa Sporları ve İhtisas Kulubü 2. Başkanı ve eğitmeni profesyonel sporcu sayın Mehmet Şahin'in geçirmiş olduğu elim kaza sonrasında yaşam ile mücadele vermesi ve Sosyal medyada çıkan Festival iptali ile ilgili çıkan gerçek dışı haberler, kardan adam şenliklerine olan ilgiyi farklı bir noktaya taşıdı.  

Çamlıhemşin Doğa sporları ve İhtisa kulubü gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

"Bu yıl 6. ’ sı düzenlenecek olan Kardan adam Şenlikleri Çamlıhemşin  Doğa Sporları Kulübünün kış etkinliğidir. Fakat yıllar geçtikçe büyüyen şenliklerimiz Turizm ve Kültür Bakanlığı denetiminde Ulusal bir boyuta ulaşmış ve yerel bir festival olmaktan çıkmıştır. Kardan Adam Şenliklerinin Düzenlenmesinde Çamlıhemşin Doğa Sporları Kulübü olarak tek başımıza karar alamamaktayız. Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra 12 Kurumdan oluşan tertip komitesiyle alınan kararlar doğrultusunda 2–3 Şubat 2013 tarihinde Çamlıhemşin Ayder Turizm Merkezinde düzenlenecek olan 6. Kardan Adam Şenlikleri hazırlıklarının sonuna yaklaşılmış bulunmaktayız. Takdir edersiniz ki 12 kurumun bulunduğu komitede kulübümüzün tek başına kararlar alması mümkün değildir. Sosyal medyada çıkan Kardan Adam Festivalinin İptali ile ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kulübümüzün profesyonel sporcusu, eğitmeni ve 2. Başkanı, değerli kardeşimiz, dostumuz Mehmet ŞAHİN’ in geçirmiş olduğu talihsiz kaza herkesi olduğu gibi ÇAMLIHEMŞİN DOĞA SPORLARI VE İHTİSAS KULUBÜ ailesini de derinden etkilemiştir, dualarımız ve pozitif enerjimiz hep onun yanındadır ve bizler eminiz ki en kısa zamanda tekrar aramıza dönecek. 2-3 Şubatta İçimiz buruk bir şekilde etkinliğimizi yapıp Mehmet kardeşimize onun dağlarından pozitif enerjimizi ve dualarımızı yollayacağız.Çamlıhemşin Doğa Sporları ve İhtisas Spor Kulübü Başkanı Osman Demirci, yaptığı açıklamada, 6. Kardan Adam Şenliği´ni bu yıl 2-3 Şubat tarihlerinde yapacaklarını söyledi."
 
2-3 Şubat 2013 tarihlerinde yapılacak 6. Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği'nin programı 
Cumartesi ve Pazar günleri saat:10.00'da başlayacak. Şenlik  programı şu şekildeplanlanmışıtr.
 
2 Şubat 2013 Cumartesi
Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
Açılış konuşmaları
Kamp düzeninin sağlanması
 Folklor gösterileri
Çuvallı koşu yarışması
Konser: Süleyman Sarı, Bahar Bakoğlu
Havai fişek ve meşaleli kayak gösterisi.
 
3 Şubat 2013 Pazar
Kar üstünde halat çekme yarışması
Kardan Adam Yapma Yarışması
Kar üstünde en büyük horon halkası oluşturma
Ödül töreni
Konser: Zeynep Başkan, Turan Topçuoğlu, İbrahim Sarı
 
Andoutdoor ailesi olarak  2 gün boyunca festival alanında olacağız.
Doğaya ve Doğa Sporlarına gönül verenlerin keyifli, yardımlaşmalı ve Karadenizin incisi Ayder'e yakışır bir şenlik olmasını temenni ederim.
 
Saygılarımla
 
Ali Cantaş

 

 
Toplam blog
: 48
: 1239
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Köklerim Karadenizin doğusun da doğmuş ve 1500 yıllara kadar dayanan orjinal Türk bir ailenin çoc..