Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '18

 
Kategori
Astroloji
 

6 Ocak 2019 Oğlak'ta Tutulma

 
6 Ocak 2019 Oğlak'ta Güneş Tutulması ve Burcunuz: Sağlam İlişkiler Zamanı!

6 Ocak 2019 Saat sabah 4:27 ‘de Oğlak burcunun 15. derecesinde bir Güneş Tutulması gerçekleşecek. Tutulma haritasında Akrep burcunun 21. derecesi yükselecek ( =İstanbul, Ankara için 25. derece). Bu tutulmadan özellikle öncü burçların Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak 15. günü civarı doğanlar ve 15. derecesinde kişisel haritasında yerleşimleri olanlar etkilenecekler. 
 
Güneş Tutulması hakkında
Ay, Güneş’ten 400 kat daha küçüktür fakat dünya’ya olan uzaklığı güneşten 400 kat büyük olduğu için gözlem olarak ikisi de bize dünyadan eşit görünür. Bu bakımdan Güneş tutulması, Ay’ın yörüngesel devinim hareketini gerçekleştirirken Güneş ile Dünya arasına gelmesi ve Güneş’i kısmen ya da bütün olarak kapatması sonucunda gerçekleşen bir doğa olayıdır. Güneş tutulmaları Ay’ın Yeniay dediğimiz fazında gerçekleşir. Yeniay fazı Güneş ile Ay’ın 0 derecede kavuştuğu zaman başlar. Kavuşum Ay’ın yörünge düzleminin Dünya’nın Güneş çevresindeki yörünge düzlemi ile çakışması demektir. Bu kavuşum derece noktası tam tutulma anıdır. Yörünge düzlemine de aynı zamanda ekliptik (tutulma) düzlemi adı verilmektedir. Ekliptik sözcüğünün türetilme nedeni de, tutulmaların yalnızca Ay’ın bu düzlemi kestiği zamanlarda gerçekleşiyor olmasıdır.
Güneş tutulmalarının etkileri Yeniay’a oranla daha uzun süreli olur. Tabi bu etki alanını ve süresini belirlemede bu zamanlamada olacak somut anlamdaki eylemler ve olaylar öncelikli olarak önemlidir.
 
Yılda iki ile beş arasında güneş tutulması gerçekleşebilir ve bunların en fazla iki tanesi tam güneş tutulması şeklinde olabilir. Bunun nedeni de Ay’ın yörünge düzlemi ile dünya’nın yörünge düzlemi arasında yaklaşık 5 derecelik bir fark olmasından dolayıdır. Eğer bu fark olmasaydı 1 yıl içerisinde 12 kadar tutulma gözlemleyebilirdik. 

Gerçekleşecek parçalı tutulma ile ilgili bilgilere gelirsek, bu tutulma Saros döngüsüne göre 122. Seride gerçekleşecek 70 tutulmadan 58.si oluyor. Aynı serideki bundan önceki tutulmalara bakarsak bunların 25 Aralık 2000, 15 Aralık 1982, 4 Aralık 1964, 23 Kasım 1946 şeklinde tarihlendiklerini görüyoruz. Kendi yaşına göre bu tarihlerde olaylar yaşayanlar varsa bu zamanlamada bunları da gözden geçirip değerlendirmeleri iyi olacaktır. 
 
Ülkemizden gözlenemeyecek olan bu tutulma 2019 yılının ilk tutulması olacak ve Asya’nın Kuzey kuzeydoğusu ve Alaska’nın bazı bölgelerinden gözlemlenebilecek. 
 
Tutulmanın Astrolojik Etkileri
Güneş Tutulmalarının Astrolojideki ifadelerine değinirsek, tutulmalar Ay düğümlerine yakın oluşumları ifade ettiği için bu zaman dilimlerinde kaderi olarak etkileyecek konuların ortaya çıkması söz konusu olabilir. Ayrıca Güney Ay Düğümü yönünde olduğu için geçmiş ile ilgili hususlarda farkındalık ifade ettiğini söylemeliyim. 
 
Güney Düğümdeki tutulmalar, bulundukları burcun gölge yönlerini ortaya çıkartır. Burada değişmesi gereken şeyleri fark ettirir. Bu bakımdan da zorlayan etkiler söz konusudur. Aynı zamanda Satürn ve Plüton’un da Oğlak burcunda bulunması yaşamlarda yeni bir inşaat ve dönüşüm gerekliliği temasını ifade etmekte. Özellikle yükselen burcunuza göre haritanızda hangi yaşam alanınıza geldiği çok önemli olacaktır. 

Yine Güneş tutulması bir Yeniay etkisini yani yeni bir tohum ve başlangıcı ifade etmekle birlikte bir süper yeniay gibi etki edip daha güçlü ve hızlı bir şekilde gelişebilecek olayları işaret etmekte. Eğer o zamana kadar bekleyen birikmiş enerjiler de söz konusu ise bu etki ile bir anda hız kazanması ve belirginleşip ortaya çıkması daha muhtemeldir. Oğlak tutulması ile birlikte de yaşam ile ilgili olgunluk ve gerçekçilik konusu iyice öne çıkıyor. 
 
Tutulma haritasında Güneş ve Ay’ın üzerinde Satürn ve Plüton etkisinin bulunmasının yanı sıra yine Oğlak’taki Merkür ve Koç burcuna geçen Mars arasında kare/sert/gergin bir açılanma görülmekte. Bu zaman diliminde iletişimdeki, trafikteki, yolculuk sırasındaki sertliklere, tartışmalara dikkat etmeniz, iyi ayarlamanız ve esnek olmanız tavsiye olunur. Özellikle öncü burçların Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ilk günleri doğumlular ve ilk derecelerde haritalarında yerleşimleri olanlar daha çok etki altında bulunmaktalar. 
 
Eski olandan özgürleşmek gerekiyor ve eski olan yıkılıp ve dönüştürülüp yeni olanın inşası başlamazsa bunun daha sonrasında zorlayacağı aşikar görünüyor. Güney Düğüm daha çok bilinçaltı ve kökler ile ilgilidir. Bu zaman sürecinde hayatınızda eskiden beri gelen durumlarınızı zihninizde geriye giderek gözden geçirin. Bir bakın hayatınızda katılaşmış, sizi sıkan, tıkayan, engelleyen, zorlayan, dönüşümünüzü engelleyen, ağırlaştıran neler var ve hayatınızdaki neleri değiştirseniz daha dinamik bir duruma gelebilirsiniz. Burada gerek Satürn’ün duraksatan etkileri gerek Plüton’un ifade ettiği takıntılar söz konusu. Bunları iyice bir süzgecinizden geçirin. Dönüşümü ve inşaatı yapmak için bunu yapmanız gerekmekte.    
 
İlişkiler ve Kısmetler
Bir süre evvel Mars Balık sürecini yaşadık ve bu bir nevi sonlanma enerjisi, belirsizlik, amaç arayışı, ilişki arayışında olan yalnızlar için melankoli, yaşam amaçları konusunda düşünenler için yaşamlarını gözden geçirme dönemiydi. Fakat Ocak 1 itibarıyla Mars başlatıcı ve ateş etkili Koç burcuna girecek ve 6 Ocak itibarıyla da retrodan çıkan Uranüs Koç burcunun son derecelerinde son kez direkt hareketine başlayacak. Bu süreç Güneş Tutulması ile de birlikte yeni başlangıçları ve girişimleri ifade ediyor. Ne aradığını daha iyi bilebileceğiniz odaklanabileceğiniz bir zaman süreci söz konusu. 
 
Oğlak burcundaki tutulma bir süper yeniay etkisi olarak eril ve dişil unsuru birleştiriyor ve amaçlarınızı netleştiriyor. Bu girişim yapılacak iş konularında olabildiği gibi ilişkiler alanında da etki ediyor. Güney düğüm tarafında etki aldığınız yaşam alanınızda Oğlak yöneticisi Satürn Oğlak konumu ile eskiyi yıkmak ve yerine yenisi kurmak için zorlama hissedebilirsiniz ve bu zorlanmalar aynı yerde Plüton oğlak konumu da olduğu için benzer şekilde ölüm ve yeniden doğum olayı gibi dönüşümü de ifade eder. Eğer yeni olana karşı esnek olabilir ve dönüşümü gerçekleştirirseniz bazı şeyler sizi o oranda daha az zorlayacaktır. Burada Mars ve Uranüs koç etkileri ile de dürtüler ve arzular da artmakta ve bir taraftan onlar da harekete ve girişime zorlamakta.  
 
Yeni olana ne kadar açık olursanız o kadar az zorlanırsınız. Aranızda bazıları buna açık bazıları ise kapalı olabilir. İşte o zaman bu değişim ve dönüşüm konusu zorlayacaktır.  Yani burada şahsi haritalarda devreye giriyor tabi ki. Neyi değiştirip dönüştüreceğinizi ve bunu nasıl yapacağınızı iyi belirlemelisiniz. Burada belirttiğimiz bilgiler buna belirli bir miktarda ışık tutsa da esas olan kişisel haritanızdır tabi ki. Bu dönemde Jüpiter’in yönetici olduğu Yay burcunda olması hayatın resmini geniş plandan görmenin de önemini ifade ediyor. Hayatı geniş görme, zaman konusunda öngörülü olma ve büyük bir aynadan kendine bakma konusu önem kazanıyor. Bu konuda tabi ki bu Jüpiter sürecinde özellikle astrolojinin bilgeliğinden daha çok faydalanabilirsiniz.  
 
Türkiye Astrolojik Haritası
Oğlak Güneş Tutulması Türkiye Astrolojik Haritasının 7. Evine karşılık gelmekte ve burası bu son yıllarda özellikle değindiğimiz bir alan olmakta. Müttefik ülkeler, anlaşmazlık içinde olduğumuz ülkeler konusu, genel olarak bir takım anlaşmalar, diplomatik, politik konular, mahkemelik durumlar konusu bu eve aittir. Satürn ve Plüton Oğlak burada devleti, otoriteyi, otoritenin başındaki yöneticileri ifade ediyor. Ülke haritası olarak halkı ifade eden gökcismi Ay’dır ve burcu Yengeç 1. Evde yükselen burçta yer almaktadır. Bu bakımdan halk ve yöneticiler arası da bir zorlanma matematiğine sahip bir ülke durumundayız. Dolayısıyla şimdi Kuzey Düğüme yerleşen Yengeç ile de birlikte toplumsal hayatın canlanması için bir takım politikalar, girişimler ve yapıcı yeni oluşumlar içinde olmak çok önem kazanıyor. 
 
Özellikle Uranüs’ün de 6 Mart’ta Boğa ya tekrar gelecek olması ile toprak elementinin ifade ettiği maddi konular, enflasyon , ekonomik tedbirler gibi başlıklar daha da önem kazanacak. Bu zaman diliminde bunlara ilişkin hükümet politikaları ve yöneticilerin sorumlulukları önem arz ediyor. Önümüzdeki süreçte devlet kadroları ve yönetimle ilgili de önemli bir takım değişim ve yenilikler olabilir. İlerleyen zamanda bu konu ile ilgili tekrar değineceğim. Mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yeni yıl diliyorum. 
 
Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com’a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

ISAR CAP Danışman Astrolog

Burak Üstün
 
 
Oğlak’taki Güneş Tutulması burcunuzu hangi alanda etkileyecek? (Yükselen burcunuza göre bakabilirsiniz):

Koç: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular. 

Boğa: Yurtdışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler. 

İkizler:  Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.

Yengeç:  Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.

Aslan:  Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.

Başak: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.

Terazi: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.

Akrep:  İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.

Yay:  Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb., keyfiyet, lüks.  

Oğlak: Başlattığınız işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.

Kova: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.

Balık: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..