Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

65 yıl sonra seçime giderken

65 yıl sonra seçime giderken
 

Emekli gerçeküstücü şair, bir akşam toplantısında arkadaşlarına şöyle hitap ediyordu:

“Arkadaşlar, hepiniz uykudasınız! Lütfen uyanın, kafalarınızı işletin! İslam alemi beş yüz yıllık uykusundan uyandı artık. Bakın İran nasıl şaha kalkıyor, bakın Mısır İngilizlere nasıl başkaldırıyor. Uzak Doğu ülkeleri de öyle. Büyük Britanya aslanı çok yakında kan kusacak, canevinden vuruldu. Bütün Kuzey Afrika ayaklandı. İslamiyet’in sancağı yarın bütün Asya’da, Orta Asya’da, Yakın Doğu’da ve Avrupa’da dalgalanacak! Bütün Avrupalı yazarlar ve düşünürler İslam’ın önünde secde ediyorlar. Madde çöktü artık, ruhun hakimiyeti ilahidir ve gücünü insanlık öncesinden alır. İmam kuvvetiyle bütün insanlık çok yakında kutsal ruha ulaşacak ve putları yıkacaktır. Yeter artık Konfüçyus’un, Musa’nın ve İsa’nın yaydığı afyonlar. Emperyalizmi yok edecek, sömürüye dur diyecek tek güç Tasavvuf ve İslam felsefesidir!

Devrim devrim diye altı yüz yıllık imparatorluğun tüm değerlerine saldırdınız. Mukaddes dinimizi yasak ettiniz. Okulları zangoçların ellerine bıraktınız. Müminler bir gün sizden hesap soracaklar. Altından kalkacak gücünüz mü var? Batı hayranlığı sizi uçurumlara sürükledi. 1924 ten beri çocukların kafasını hep maddeyle doldurdunuz, okullara İslam’ın ışıklarını sokmadınız, ülke karanlıklara gömüldü.”

Aradan yaklaşık 65 sonra Türkiye yeni bir seçime gidiyoruz. Yukarıda arkadaşlarına seslenen şairin söylemi CHP in güçlü olduğu ve demokrasiye geçmeye karar verdiği bir dönemde sarf edilmiş. Beni düşündüren bu söylemi sizlerle paylaşmak istedim.

Not: Alıntı, Hıfzı TOPUZ’un “TAVCAN” adlı kitabından alınmıştır.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..