Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '16

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

7. Boğaziçi zirvesi

7. Boğaziçi zirvesi
 

Planınız bir yıl içinse pirinç ekiniz,

on yıl içinse ağaç dikiniz,

yüz yıl için ise insanları eğitiniz.
Huang-Çe

Kaplumbağaya dikkat ediniz!

Kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebilir.
James B. Conant

Bilge olmak,

nelere göz yumulacağını bilmektir.
William James

Organizasyonun başkanlığını başarıyla yürüten UİP'in Kurucu Başkanı Cengiz Özgencil ile telefon görüşmelerimiz oldu. Bir görüşmemizde 7. Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak için davet edildim. (Geçmiş yıllarda yapılan zirveleri de kaleme aldım. Aşağıdaki linklerdedir.)

boğaziçi zirvesi muhsin durucan

Cengiz Özgencil’in belirttiğine göre: 7. Boğaziçi Zirvesi, 90 ülkeden 1500 iş adamını ağırlayacak. Uluslararası İş Birliği Platformu tarafından her yıl düzenlenen “Boğaziçi Zirvesi”nin 7’ncisi 29 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul Four Seasons Otel’de gerçekleştirilecek.

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan ve bugüne kadar yaklaşık 7 bin 500 iş insanını İstanbul’da ağırlayan "Boğaziçi Zirvesi"  bu yıl 90 ülkeden yaklaşık 1500 iş insanı ve konuşmacıyı ağırlayacak. Bankacılık ve Finans, Telekomünikasyon, IT, Enerji, İnşaat ve Ulaştırma sektörlerinde gerçekleştirilecek görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak "Boğaziçi Zirvesi", düzenlenecek 15 panelle de "Spor Endüstrisinin Geleceği"nden "Akıllı Şehirler ve Yönetimi"ne kadar birçok konuda katılımcıları bilgilendirecek. 

İstanbul'da gerçekleştirilecek olan "Boğaziçi Zirvesi" için geçtiğimiz yılki zirveden beri 20 ülkede çalışmalar yaptıklarını belirten Uluslararası İş Birliği Platformu(UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil "Boğaziçi Zirvesi her geçen yıl güçlenerek büyüyen ve sadece bölgeye değil Dünya’ya hitap eden bir etkinlik. Bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi, mevcut ekonomik ve sosyal sorunları çözmek için bugünün ve yarının liderleri için bir toplanma noktası haline geldi.

Devlet, girişimciler, iş adamları ve kanaat önderleri özel bir odaklanmayla, mevcut sorunları, potansiyel çözüm ve gelecekteki fırsatları tartışmak için bir araya gelecek. Bu geçtiğimiz sene içerisinde zirveyi daha da güçlendirebilmek adına İngiltere’de Lordlar Kamarası, Suudi Arabistan’da Prensler ve CEO’lar ile, Fas, Ürdün, Lübnan, İtalya, Fransa gibi ülkelerde Dünya’ya yön veren kişiler ile zirveye davet etmek için bir araya geldik. Zirve’nin bu seneki odak ülkesini petrol fiyatlarının düşmesiyle özel sektör yatırımlarına daha çok ağırlık vermeye başlayan Suudi Arabistan olarak belirledik" diye konuştu.

Cengiz Özgencil, Zirve’nin 7 yıldan beri işbirliği gerçekleştirdikleri çözüm ortaklarının, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Dünya Bankası, Oxford Üniversitesi, Ürdün’den TAG Organizasyon, Körfez Bölgesi’nden GOIC ve İSWEN gibi uluslararası kuruluşların olduğunu dile getirdi. 

***

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayelerinde gerçekleşmesi planlanan “Küresel gelecek; küresel hedefler” temalı 7. Boğaziçi Zirvesi, çetin hava muhalefeti olmasına karşın programına göre normal seyrinde sürdürüldü.

İlk gün takdim konuşmaları ve açılış konuşmaları gerçekleşti. Prof. Dr. İlter Turan yönetiminde “Önümüzdeki elli yıl” oturumu yapıldı.

Sudi Aramco’nun öğle yemeğinde Başbakan Yrd. Mehmet Şimşek bir konuşma yaptı. Ardından salona geçildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ın sorunları ve oynanan oyunlarla ilgili beğeni toplayan konuşmasını sundu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, onursal açılış konuşmasına zirveyi düzenleyenlere teşekkürle başladı. Tekniğin gelişmesinden, batı toplumlarının göçmenleri tehdit olarak görmesinden, özellikle Almanya’da yabancılara karşı yapılan saldırılara değinerek refahı artırırken yoksulluğun ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Savurganlığın başını alıp gittiğini, bir ailede birkaç adet araba olduğuna dikkati çekti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi" temalı 7. Boğaziçi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın konuşmasına değinerek; "Aylardır, yıllardır orada da yapılmakta olan görüşmeler var. Hep, sürekli oyalama, oyalama, oyalama... Taktik bu. Ne biliyor musun? 'Siz Kıbrıs'ı tamamen bize verin, hiç bir şeye karışmayın.' diyor. Hedef bu. Dur bakalım, orada bu kadar şehit kanı var. Neyi veriyorsun?" dedi.

Programa göre “Hoş geldin konuşması” nı yapan Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil: "7.sini yaptığımız Boğaziçi Zirvesi, dünden bugüne güçlenerek büyüyen ve sadece bölgeye değil dünyaya da seslenen bir etkinliktir.

Etkinliğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Boğaziçi Zirvesi, makro düzeydeki ekonomik ve sosyal sorunları çözmek için bugünün ve yarının liderleri için bir toplanma noktası haline geldi. Devlet, girişimciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri özel odaklanmayla var olan sorunları, potansiyel çözüm ve gelecekteki kimi fırsatları tartışmak amaçlı bir araya geldi." dedi.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada işletme modelleri” oturumunun yönetimini Ümit Boyner başarıyla sürdürdü.

Üç gün süreli zirvede yapılan öteki oturumlarda:

Suudi Arabistan'dan Prens Turki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Suud, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Fas Kraliyet Kabinesi Üyesi Youssef Amrani, Fas Ekonomi ve Finans Bakanı Mohammed Boussaid, Afganistan Ekonomi Bakanı Abdul Sattar Murad'ın yanı sıra çağrılı üst düzey yöneticiler, Demet Sabancı Çetindoğan ve oturum arkadaşları yerlerini aldılar.

Özellikle "Sanatın ekonomiya katkıları" oturumu ilgi gördü. K. Atatürk'ün: "Sanatsız kalan bir ulusun yaşam damarlarından birisi kopmuştur." özdeyişini anımsattı.Yekta Kopan'ın sunumunda ve Deniz Adanalı'nın yönetiminde Özalp Birol, Birol Güven ve arkadaşları dikkatle  izlendi.

Programa göre Zirvenin "Onursal kapanış konuşması" bölümünde T.C. Başbakanı Binalı Yıldırım adı, yer aldı.

                                                 Zirvede tanıştığım kimi adlar şunlar oldu:

Hasibe Bağ (Emir İnvest Kurucu Ortağı), Celil Polat (Poyatyol), Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş (Ank. Ünv. Uygu. Biliml. Fak. Dekanı), Musab Turan(AA), Uğur Aslanhan(AA), Marıa Belkhır(Mıdmak Enterprıse), Socrat Fawzı (Sudi Arabistan Konsolosluk), Ayşegül Bakır (Sudi Arabistan Konsolosluk Ticari Ateşe), Sarah Al Ghalibi (Sudi Arabistan Konsolosluk Ticari Ateşe), Fatma Al Ghalibi (Sudi Arabistan Konsolosluk)…

"Başarı, istediğini elde etmek,

Mutluluk, elde ettiğini sevmektir."

Brawn

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..