Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '12

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

8 Mart mı kaldı ?

8 Mart mı kaldı ?
 

Resim Alıntıdır.


?Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. Peki ya sonuç nedir  ?

Dünya resmen tersine dönmüşken adım başı, sokak başı, neredeyse her ev başı kadınlarımız bıçaklanıp ölürken 8 Mart mı kaldı ?

Acımasızca karnından bıçaklanan kadının suçu neydi ? Ya sevip ya da sevmeden evlenmişti sonunun ölüm olacağını nereden bilebilirdi ?

Boşandığı eşi tarafından yolu kesilip ateş yağmuruna tutulan o kadına ne demeli ? İnsan hayatı bu kadar mı ucuzladı, birini sevmek ve sonradan acımasızca öldürmek, bıçaklanıp da otobüs durağına bırakılana o zavallı kadına ne demeli ?

Habertürk gazetesinin sırtından bıçaklanan kadının fotoğrafı olay olmuştu peki ya o kadın ? Kocasından kaçıp sığınma evine saklandı, kocası ikna edip evine geri döndü. Sonuç defalarca bıçaklandı son bıçak darbesini ise sırtına aldı ve öldü..

Çocuk yaşta şu devirde hala "Başlık Parası" varken küçük kadınlarımızın para uğruna satılması, zorba ve dayak ile hastanelik olması..

Hatırlarsanız küçücük kızın babası tarafından sözleşme imzalanarak satılması ile ortaya çıkmıştı, peki ya ortaya çıkmayanlar ?

Polisanın katkılarıyla düzenlenen "Her Ses Bir Nefes" projesi kapsamında düzenlenecek olan fotoğraf sergisi tüm Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. 

 Umarım artık kadına şiddet uygulanan haberler görmeyiz..

 Emekçi kadınlar Günümüz Kutlu Olsun..

 

 
Toplam blog
: 195
: 932
Kayıt tarihi
: 09.01.12
 
 

Ben kimim ne yaparım? Aklıma düşeni yazar, gördüğüm kareyi ölümsüzleştirmek isterim. Kulağıma tak..