Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

80 YTL' ye izdiham!

Sosyal devlet olmak elbette ki ihtiyaç sahibi vatandaşa yardım etmeyi zorunlu kılar. Konu sosyal yardımlar ve yardıma muhtaç insanlar olunca kimi zaman ya da çoğu zaman ortaya çıkan manzara insanların yardıma ulaşmada yaşadıkları izdiham oluyor.

08 Aralık günü mübarek kurban bayramını idrak edeceğiz. Bayram öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ’80 YTL’ tutarında bayram harçlığı verildi. 80 YTL’yi alabilmek adına hemşehrilemiz yoğun bir gayret gösterdi ve bu gayret de haliyle yığılmayı getirdi. Çoğunluğu bayan ve yaşlıların oluşturduğu kalabalık ortamda izdihamlar yaşandı.

Bu işte bir düzelmeye ya da düzenlemeye ihtiyaç olsa gerek. Vatandaşlarımızı birbirlerini ezecek şekilde yardım almaya zorlayacak ruh haline ulaşılmış olması, bir sorunun habercisi olsa gerek.

Bu tür sosyal yardımlar mevzu bahis olunca, genelde “balık vermeyin, balık tutmayı öğretin” düşüncesi savunulur. Tokat’ımız için bakıldığında balık tutulabilecek gölü, ırmağı, çayı, deresi var. Var da, bu izdiham niye oluyor? Niye vatandaşlarımız 80 YTL’ye muhtaç? Ya vatandaşlarımız cahil; balık tutmayı öğrenemiyor, ya vatandaşlarımız ‘beleşçi yaşama’ alıştı, ya gölümüz, ırmağımız, çayımız, deremiz kısırlaştı, balık yetiştirmiyor, ya da ‘muhtaç insan’ olması sistemin parçası olarak görülüyor!

Neticede; Devletimiz çok yaşasın. Daha çoook, kimsesizin kimsesizi olmaya devam edecek. Çünkü, ülkemizin muhtacı bitmeyecek gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..