Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '17

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Ah bir kedi olsam

Ah bir kedi olsam
 

ah bir kedi olsam/buket uzuner


Buket Uzuner'in çocuklar için kaleme aldığı Ah Bir Kedi olsam adından da anlaşılacağı gibi evcil hayvanlarımızdan kedilere ilişkin bir çocuk kitabı olarak çıkıyor karşımıza.

KEDİLER VE İNSANLAR

Buket Uzuner Ah Bir Kedi Olsam adlı yapıtta çocuklar ve kediler arasındaki dostluğa değiniyor. Aslında çocukların içindeki hayvan sevgisinin kediler üzerinden verilmesi olarak da söyleyebiliriz, bu yapıtta anlatılanları.

Yapıt, kedilerin tarih içindeki yerini kişi ve olaylara dayalı olarak veriyor. Ayrıca bugünkü Van Kedilerinin atalarının başlarından geçen ilginç bir olayı da veriyor.

ÇOCUK VE KEDİ

Yapıtta Buket Uzuner bir çocuğun kedi sevgisini dile getirirken kimi göndermelerde de bulunuyor, günümüze ilişkin. Çocukların kendilerini ağır bir yük altında duyumsadıklarından olsa gerek kahramanımız Can kedi olmak istiyor. Ve kedi ve çocuk arasındaki serüven kitabın son sayfalarında bitiyor.

İyi ama zaten kedi olmak isteyen ben değil miydim? Neden tekrar insan olmak isteyeyim ki? O halde sevinmeliydim. Evet, hem de çok ama çok sevinmeliydim. Ama şaşkınlıktan sevinemiyordum." (s. 113)

Buket Uzuner'in Ah Bir Kedi Olsam adlı yapıtı çocuklara hayvan sevgisi vermenin yanı sıra günümüzdeki çocukları ilgilendiren kimi sorunlara da değiniyor.

MUSTAFA ASLAN

 

 
Toplam blog
: 4
: 232
Kayıt tarihi
: 03.10.11
 
 

kültür, sanat, yemek, kentler ve insanlar, yeni kitaplar, sinema ..