Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

     
    Kategori
    Gündelik Yaşam
     

    Gerçekler koridorunda doğruluk kapısını bulmak...

    Gerçekler koridorunda doğruluk kapısını bulmak...
     

    Yakın zamanda çok sık rastladığım bir durumu paylaşmak istiyorum. Ülkemizde güncel haberleri takip eden hemen herkes kamplaşmış durumda. Bu kamplaşma insanları doğru arayışından çok taraf olma ve benim tarafım haklı güdüsüyle yaşatmaktadır. Hepimizin bildiği gibi herkes her zaman doğruyu düşünemez doğru tarafta yer alamaz.

    Çevremde birçok farklı görüşten insan var hepsiyle de güncel olayları paylaşıyoruz. Kendi düşüncesinden farklı bir görüş öne sürdüğünüzde siz haklı bile olsanız sizi diğer tarafın bir parçası kabul ediyorlar. CHP  yi eleştirdiğimde AKP'li ya da AKP'yi eleştirdiğimde CHP 'li olmayabilirsiniz. Doğru gördüğünüzü ifade etmekte büyük zorluklar yaşıyorsunuz.İşin tuhaf tarafı artık kimse kimseyi dinlemiyor bile. Benim dediğim doğru aykırı bir şey söyleyemezsin.

    Bu kamplaşma belki siyasi partiler düzeyinde toplumsal kamplaşma şekli ile bazı artılar katıyor olabilir ancak tabandaki bu ayrılıklar korkarım bir düşünce ayrılığından çok başka bir şeye bir fanatzime doğru hızla yol alıyor.

    Hepimizin yapması gereken olayları bir gerçekler koridorundan geçirerek doğru bu dediğiniz yoldan çıkarmak olmalı. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 66
    Kayıt tarihi
    : 21.11.13
     
     

    Sizlerle hayat yolculuğumun kesitleri ve günün getirdiklerine kendi yorumlarımı paylaşmak istiyor..