Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güneş Kremi Kullanmak gerekli mi?

Güneş Kremi Kullanmak gerekli mi?
 

Güneş Kremleri


Güneş kremleri
Kış tam olarak yaşanmadan , bahara adım attığımız bu günlerde , güneşin yakıcı etkilerşne de maruz kalmaya başladık. Son yıllarda bazı uzmanlar güneş kremi kullanmayın şeklinde önerilerde bulunurken , Dünya Kanser Örgütü , Dünya Kozmetik Dermatoloji Birliği ve tıp akademisyenleri , güneşten korunmanın sağlık açısından önemli olduğunu belirtiyorlar.
Herkes sürekli güneş kremi kullanmalı mı ?
Güneş kremi kullanmak gerekli , ancak herkesin kullanması ya da sürekli kullanması elbette şart değil . Özellikle beyaz tenli. Ve doğal olarak bronzlaşamayanlarla , güneşe karşı hassas olan , cilt lekeleri , Rosasea , Gül hastalığı, açık vücut alanlarında benleri olanlar , ve gezi , yüzme ve ya açık alanda çalışmak için uzun süre güneşe maruz kalması gerekenlerin ve çocukların  "cilt tiplerine uygun"  güneş ürünleri kullanması yeterli.

Güneşin farkı dalga boyutlarına sahip ışıkları mevcut. UVB ve UVA ışınları bizim için önemli. Özellikle UVA ışınları plaj şemsiyeleri, otomobil camı , ya da ince bulut tabakalarını çok kolay aşabiliyor. Bu nedenle kapalı havalarda da , gölgede ya da otomobilin içindeyken de bu ışınlardan olumsuz etkilenmek söz konusu olabiliyor . Bunun yanında bazı lambaların yaydığı ışınların da sokaryum etkisi gösterdiği ve istenmeyen lekelere sebep olabildiği unutulmamalı.  
Güneş kremleri hayatın bir parçası haline getirilmeli mi?
Elbette güneş kremlerini hayatın bir parçası haline getirmek gereksiz. Cildin kendi savunması olan melanin pigmentinin oluşumuna belli bir düzen içerisinde izin vermek gerekir. Bunun için de güneşe kademeli olarak ve korunmalı olarak maruz kalmak gerekir . Cildin kendi pigmenti yeterli seviyeye ulaşınca , güneşe karşı da eskisi kadar savunmasız kalmayız. Bu durumda güneş kremlerini kullanma zorunluluğu kişisel hassasiyetlere bağlıdır. Çoğu zaman esmerleşmiş bir tenden sonra güneş kremi kullanmaya gerek kalmaz. Sadece yüksek risk taşıyan kimseler için güneş kremi kullanmak yeterli olur. Bunun dışında özellikle taze yara izi, ya da benleri olanlar sadece hassas bölgelerine güneş kremi uygulasalar bu da yeterli olur.
Hangi güneş kremini kullanmalıyım ?
Çocuklar için özel güneş ürünleri olduğunu unutmayın. Yetişkinler için kullanılan güneş ürünleri bebek bebek ve çocuklar için olumsuz etkilere sebep olabilir. Bunun dışında mutlaka cikt tipinize uygun güneş kremi seçmelisiniz. Aksi takdirde, cildiniz yağlanabilir ya da tam tersi kuruyabilir. Kaliteli dermokozmetik markaların her cilt tipi için uygun , farklı formüllere sahip ürünleri olduğunu unutmayın. Kalitesiz , güven vermeyen güneş ürünlerini kullanmaktan kaçının. Eczacı ya da dermokozmetik uzmanlarından bu konuda destek isteyin. İhtiyacınıza uygun güneş koruma faktörü seçin. Amerikan markalarının çoğunda en fazla Spf 30 koruma faktörü bulunurken, Avrupa markalarında 50 faktör daha sık kullanılmakta. Avustralya markalarında da 50 faktör hatta 100 faktör kullanılmakta .

Mineral makyaj ürünleri güneş koruma özelliği taşıyor.
Mineral makyaj ürünleri , cilt üzerinde bir çok olumlu etkileri yanında özellikle güneş ışınlarını yansıtma , absorbe etme gibi yetenekleri sayesinde güneşten koruma özellikleri de taşırlar. Spf 15 ila 30 arası güneş koruma kalkanı sağlayan mineral makyaj ürünleri , makyaj seven kadınlar için daha kullanışlı.
Organik ve doğal güneş kremleri de var.
Zeytin yağı bile. Spf 10 - 15  arası güneş koruma özelliğine sahip. Farklı bitkisel ekstrelerin ve yağların yanı sıra , mineral filtrelerin , doğal bazı içeriklerin güneş koruma özelliklerinde yararlanılarak hazırlanan güneş koruma ürünleri , doğal ürünlere düşkün kişiler tarafından tercih edilebilir. Bu ürünler aynı zamanda hamileler, kemoterapi gören hassas kişiler, bebek ve çocuklar tarafından da tercih edilebilirler.
Daha Detaylı Bilgi için :
http://dermokozmetik-markalar.blogspot.com.tr/

 
Toplam blog
: 8
: 3082
Kayıt tarihi
: 28.11.12
 
 

Üsküdar İstanbul Doğumluyum.  Serbest eczacılık yapıyorum. Klinik eczacılık, dermokozmetik, makya..