Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '14

 
Kategori
Deneme
 

Hayal gücüm çok kocaman, irili ufaklı, sayfalar dolusu..

Hayal gücüm çok kocaman, irili ufaklı, sayfalar dolusu..
 

Uzaktan gelir sesin, sanki burda değilsin. Sahi nerdesin ?


Uyuyordum, belki de uyanıktım bilmiyorum… Küçük kara balık girdi rüyama. Cennette turuncu olmuştu rengi, çok mutluydu. Nehirlerden ırmaklardan mucizelerden bahsetti bana. Mutluluğu koklattı.

- O an elimden düşen kitapla irkildim. Çok müttefiktim hayata karşı, uzun zaman olmuştu ayrılığı kendimle özdeştireli. İçimdeki her şeyi sindireli. Ve görünmez olalı… O kimdi, balık, martı, hayal, aşk, susuzluk, açlık? O yaşıyor muydu? Ölüme meydan okuyan bir hayalmiydi düşlerimde ya da düşüncelerimde. Sesli ya da sessiz bir çok kelime var uğuldayan düşüncelerimde, yoksa düşlerimde mi?

- Hangi sayfa da kalmıştık? Hangi karakterin ruhuna bölünmüştüm en son. Sustuklarımı kustum mu? Unutmak.. Çabaların ne alemde, şşşş uyan bu hal ne?
Sihirli müzik kutum, hangi şarkıyı seçmiş bugün benim içim. Enerjim nerede hangi levelde ? Rüyama döndüm geri, deli miyim neyim? Çok canım yanarken gülmek yüzüme daha çok yakışıyor, dedim ama aslında yok itirazım. Bir bulanık düş daha, bilinçaltımın ürünleriyle damla damla boğuşuyorum boncuk boncuk atıyorum beynimden.. Kim_?
Kim kim ?
Bu kız da kim. Kitaplar elinde uyuyakalmış. (Uyumuyordur belki sadece ölmüştür? ) Yabancı belli. Burası tren garı.. Çantası düşmüş, bank soğuktur. Belki de trenin saatini kaçırmıştır?

- Olsun yine de uyandıralım.. Kulaklıkları var, çantasını alsalar ruhu duymaz.

- Uyandıralım.

- Bize ne ellemeyelim.

- Açtı gözlerini, hadi yürü yürü…

Kim kim? Ben kimim ?

Baştan uca taradım etrafımı, kulağımda bir caz melodisi, hafif tınısı ruhumu okşarken.. Bestesi ruhumu gıdıklıyor. Kitap, sayfa, hangi, kahraman, kahretsin saat geçmiş, biletim nerede? Uzaktan gelen de kim, ne o elindeki şeffaf poşete hapsedilmiş turuncu balık! Kara, sen mi geldin ?

Kitabım elimden düştü, eğildim. Sırt çantam ağırmış. ( Bu kadar doldurmamalıydım.) Karar verdiğim ilk yolculuğum. Telefonumun sarjı bitti, annem meraktadır! Eyvah! Düşünce, düşünce, düşünce… Kaldırdım başımı, kara… Neredesin ? Poşet, adam, su, balık, turuncu?

Biletim. Kitabımın içindeydi, YOK! İçimdeki ses yanımda mısın ? (Bazen.)

 
Toplam blog
: 4
: 1495
Kayıt tarihi
: 27.02.12
 
 

1992 yılında KARABÜK'te doğdu. Eğitimine ZONGULDAK'ta devam etmekle birlikte, kömürün karasında ı..