Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Koltuklar arasındaki boşluk standart mı?

Koltuklar arasındaki boşluk standart mı?
 

arkasimin cektigi resim


Dokuz yil sonra yolumuz tekrar vatanimiza dustu. Baska sansim olmadigi icin Turk Hava Yollari sirketinden bilet aldim. Dogru soylemem gerekirse basinda cikan haberlere ve yonetimden dolayi bu firmaya mesafeli davraniyordum. Lafi daha fazla uzatmiyayim. Ucus vakti gelipte ucagin kapisindan iceri adimimi attigimda, karsimda Mengen ahcilarinin basina takdigi baslikla bir kisiyi gordum. Yanlis yere geldigimi dusunerek bir adim geriye gittim. Gorduklerim dogru idi, ucagin icerisinde gordugum ilk manzara bu idi. Ucagin icinde gorevlilerin hepsi, ictenlikle, guler yuzle, hizmet veriyorlardi. Sunulan ikramlar normalin cok uzerinde idi. . Bu sekilde bir firmanin ayakta kalmasi dusundurucu idi. Yolcu acisindan memnuniyet verici. Havayolu tasimaciliginin en riskli tasimacilik sekli oldugunu dusunursek, bu kadar ikramin bir maliyeti oldugunu goz ardi edemeyiz. Kendi personeline cimri davranan Turk Hava yolu idaresi yolculara comertlikte sinir tanimiyordu. Yolcu olarak sikayetci olmamam gerekiyor ama fikrimi soylemeden gecemezdim. Ucagin icersinde oldugum surece memnuniyetimi belirtmeden gecemiyecegim. Pilotlarin Istanbul havaalanina ucagi indirisi takdire degerdi. Tekerleklerin zemine degdigini hissetmedik. Havada hersey cok guzeldi. Ucagin kapisi acilipta disariya ciktigimda kendimi Banglades havaalanina geldigimi zannettim. Otobusler yolculari transfer etmek uzere bekliyorlardi. Hava alaninda kamyonlar, forkliftler, otobusler, vincler beraber hareket ediyorlardi, goruntu ilgincti. Istanbul`dan Izmir`e ucus kisa surdu. Bir konuya dikkat cekmek istiyorum, koltuklar arasinda bosluk, daha fazla yolcu tasimak amaci ile daraltilmis. Koltugu yatirmaya kalktiginiz zaman arkada oturan kisinin dizlerini etkiliyor. Bircok kisi bu yuzden tartismaya girdi. Eger koltuk yatirilabilyorsa, yatik durumda, koltugun arkasinda oturan kisiye temas etmemesi gerekir. Daha fazla yolcu tasimak amaci ile uluslarasi tasimacilik kurallarinin ihlal edilmemesi gerekir. O ucaklarda diger milletlere ait kisilerde seyahat ediyorlar. Bu konun incelenmesi icin ilgili kurumlara mesaj veriyorum.

Turk havayollari havada cok guzel hizmet verdigi halde yer hizmetlerinde son derece kotu idi. Yuz metre ileride duran ucaga gitmek icin ucagin butun yolcularini iki otobuse bindirdiler. Insanlar icerde dudak dudaga vaziyette idiler, kendi kenilerine soylenip duruyorlardi. Ucaga yaya olarak gitse idik, herkes icin daha iyi olurdu.

Izmir`den kalkan ucak Istanbul hava alanina indiginde, onbes dakika pistte, bircok kez durarak yoluna devam etti. Tipki arac trafinde oldugu gibi idi. Ucagin onunden bazen vinc, bazen kamyon bazende forklift geciyordu. Goruntu bu kadar ilkeldi. Bunun icin Istanbul hava alanini Baglades hava alnina benzettim.

Turk Hava Yollarinin ucak icinde hizmet veren personeline, yaptiklari ozverili calismalardan dolayi tesekkur etmek istiyorum. 

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...