Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kürtaj yasaklanmalı mı?

Kürtaj yasaklanmalı mı?
 

Gündemimize bomba gibi düşen kürtajın yasaklanması konusu daha çok tartışma götürür. Yasalarla belirlenmesinden çok kürtajın kararı anneye aittir .10 -12  haftalık gebeliklerde bebeğin sağlıklı olup olmadığı belli oluyor, eğer bebeğin sağlıksız, engelli doğacağı belliyse annenin kararıyla gebelik sonlandırılmalıdır.

Her konuyu hallettik sadece sorumuz kürtaj kaldı, dünkü gazetelerde okuduğum haber içimi ezdi, 12 yaşında evleniyor doğuruyor, satılıyor tekrar evleniyor, fuhuş yaptığı için çocukları alınıyor sonuçta dört çocuk var ama anne hiçbirine sahip değil nerdeler haberi yok.. Şimdi bu çocukları doğurunca ne oldu? Nüfusumuz arttı , toplum gelişti !!!!! Dört çocuk  kimbilir nerede hangi koşullarda yetişiyor yarın öbür gün  hangi suçun faili olarak karşımıza çıkacak.. Doğurmak en kolayı ne olacak dokuz ay sabredersin doğar, asıl ondan sonrası önemli.   

Erkek egemen toplumumuzda kadın sokaklarda evde dövülüyor, karakolda hastanede mezarlıkta ormanlıkta tecavüz ediliyor. En yakınları bile tecavüz ediyor , tecavüzün sonucunda hamile kalırsa  doğursun mu ? Ömür boyu unutamayacağı travmanın meyvasını doğurup onu yararlı birey haline getirebilir mi? Yapmayın etmeyin bu kez ninem usulu çocuk düşürmelere, merdiven altı operasyonlara terkedeceğiz bu kadınları.. Sonuç, kadın şanslıysa kazasız belasız kurtulacak, ya da ölecek..   

Başka bir tarafıda var bu konunun, toplum olarak yozlaşma değerlerin yitirilmesi , gençlerin o çok görkemli hayatı yaşamak için herşeyi yitirmeleri... Göbekli, altında arabası ile iş adamı (!) kisvesi altında çıtır peşinde koşan namus timsali erkekler .. Kaç genç kız böyle ilşkilerin kurbanı olup kürtaj yaptırmak zorunda kalıyor...

Tecavüz sonucu doğan bebeğe devlet bakacakmış? Kesinlikle bu çocuklar vatanına milletine yararlı birer fert olarak yetişirler eminim !!!!!!!  Bırakın kadın bedenine ne yapılacağına kendi karar versin . Okuluna, kıyafetine gezmesine, düşünmesine, evlenmesine kısaca herşeyine hep başkaları karar verdi, bedeninin hakimiyetini kadına bırakın ... Doğacak yavrusunun kararı o versin başka bir şey bırakmadınız bari bedenini bırakın...                                                                                                          

 
Toplam blog
: 8
: 379
Kayıt tarihi
: 04.01.11
 
 

Yazmayı seviyorum, çevremde olup bitenlere duyarlı olmaya çalışıyorum. Gözlemlerimi paylaşmak içi..