​ Nereye gidiyor bu gençlik / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '07

     
    Kategori
    Güncel
     

    Nereye gidiyor bu gençlik

    Son yıllarda her olayın zanlısı bir genç oluyor.

    21 Ağustos 2007 12:09
    Gün geçmiyor ki bir kavga, bir kapkaç, bir motorsiklet kazası olmasın.Şöyle bir bakıyorum da; son yıllarda her olayı zanlısı bir genç oluyor.

    Soruyorum size acaba bunun suçlusu GENÇLER mi yoksa biz ANALAR, BABALAR mı?

    Eskiden televizyonlar çocuklara örnek oluyor deniyordu, sonra bilgisayar, sonra cep telefonları, evet bir nevi bunların da etkileri oluyor.Son zamanlarda televizyonlarda gençlere yol gösterici, bilgi edindirici yayınların sayısı yok denecek kadar az, yayınların çoğunu kavgalı, silahlı filmler alıyor.Ama hep televizyonların, cep telefonlarının, bilgisayarların arkasına saklanıp suç bastıramayız.

    Babaların elinde silah, her düğünde bir can yanıyor.Anneler televizyon karşısında dizi filmler onun karısı onun sevgilisi.Peki biz bu gençliğe ne VERİYORUZ ne BEKLİYORUZ?Biz aileler çocuklarımıza iyiyi kötüyü göstermiyoruz ki sonra gençlerden ne bekliyoruz.? Düşünelim şöyle;bu çocuk kapkaççılığı nerden öğreniyor, silah tutmayı, kavgayı nerden öğreniyor? bizlerden biz ebebeyinlerden. Tüm bunları öğrenebilen bir çocuk bunların kötü olduğunu da öğrenebilir değil mi?

    Anneler babalar artık bu gençlere bir çeki düzen verme vakti gelmedi mi? Alalım çocuklarımızı karşımıza oğlum, kızım ne istiyorsun ne bekliyorsun?Artık soralım ve bu gençliğe artık bir dur diyelim.

    Hergün bir ananın bir babanın canı yanıyor.Çocuklarımız artık konuşmayı bile beceremiyor.Her iki veya üç kişinin olduğu yerde bir kavga bir ölüm oluyor duruma geldi.

    Gençlik kendi içinde kendi savaşını veriyor ama bu neyin savaşı neyin intikamını alıyor bu gençlik, neyi düzeltmeye çalışıyor?

    Anneler, babalar artık bu hayat mücadelesine bir ara verelim, bu evlatlarımız bu hale geldikten sonra bizler niçin çalışıp çabalıyoruz, kim için hayat mücadelesi veriyoruz.Evlatlarımız bir çeki düzen almadıktan sonra kimin için bu mücadele?Artık biraz da evlatlarımızla ilgilenmeliyiz.Biraz daha bu olaya alakasız bakıp (BENİ SOKMAYAN YILAN BİN YAŞASIN) dersek ne bu olayın önüne geçebilecek ne de korumaya alabilecek bir evladımız olacak.

    Anneler, babalar artık çocuklarımızla ilgilenelim.Bırakalım artık işleri, kumarı, televizyonu.Artık evlatlarımıza göz, kulak olalım.Artık bu gençliğe bir dur diyelim.

    Betül ŞENYILMAZ/GEYVE


     
    Toplam blog
    : 1
    : 227
    Kayıt tarihi
    : 22.08.07
     
     

    2 yıllık üniversiite mezunuyum. Şu anda öğretim görevlisiyim. Evliyim 1,5 yaşında bir kızım var...