Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Gazze’de Filistinli kıyımı karadan sürüyor…

Gazze’de Filistinli kıyımı karadan sürüyor…
 

Milliyet'ten


Sekiz gün, tam sekiz gündür, havadan süren toplu katliam dün gece yeni bir boyuta taşındı.

İsrail’in bu kararı Akdeniz’in doğu kıyısında sıkıştırdığı çaresiz halkı kadın çocuk demeden yok etme anlamı taşımıyor mu?

Ve bunu insanlara kaçacak delik bırakmadan yapıyor.

Dört yandan çevrili insanlara bir tek seçenek kalıyor. O da yok olmak…

Bunu İsrail hangi gerekçe ile yapıyor? Ülkenin güneyine yönelen roket saldırılarını etkisiz hale getirmek ve Hamas’ın alt yapısını imha etmek gerekçesiyle…

Bu gerekçeyle sekiz gündür sürdürdüğü hava saldırısında 77’si çocuk olmak üzere yüzlerce kişiyi katlediyor. Binlerce kişiyi sakat bırakıyor.

Bu kıyımı yeterli görmeyen İsrail yönetimi, dün gece dört koldan girdiği Gazze’de tarihte eşi görülmemiş vahşet örnekleri sergiliyor. Alışveriş merkezi, camii, ev, yaralı taşıyan ambulans, can vermekte olan insanlara ilk yardım için koşan hekimler, hastaneler, insanın yaşadığı her yer hedef… Görgü tanıkları sokakların ceset dolu olduğunu ifade ediyorlar…

Bu durumda katliamda herhangi bir ayrım gözetilmediğine göre İsrail yöneticilerinin nezdinde tüm Filistinliler Hamas’ın alt yapısını oluşturuyor. Zaten açıklamalarda bu görüşü destekler nitelikte; “kara harekatı uzun sürecek” deniyor. Bu yok edilecek çok Filistinli var anlamı taşımıyor mu?

İsrail ordusu insanları tek tek öldürmenin külfetine katlanmamak için olsa gerek; yasaklanmış misket bombaları kullandığı şüphesi var. Böylece yarın İsrail, Filistin topraklarını terk etse bile bıraktığı bu bombalar Gazze sokaklarında oynayan çocukları yok etmeyi sürdürecek… İsrail’de kendi askerlerine taş atarak onları korkutan teröristlerden kurtulacak…

Nazi katliamına uğramış bir milletin torunlarının böyle bir vahşetin sorumlusu olması ne kadar ilginç değil mi? (Milliyet’ten alıntı yukarıdaki fotoğraf bu şüpheyi doğrular nitelikte)

Yahudi yöneticiler katliam konusunda işi iyice azıttılar. Nasıl olsa Dünya sessiz… Büyük Abi ABD bu katliama desteğini esirgemiyor. ABD Başkanı George W. Bush, İsrail ordusunun Filistinli kıyımını sürdürdüğü saatlerde “Hamas’ın, İsrail’e saldırılarını durdurması ve gerçek bir ateşkesin sağlanması için Hamas’a baskı yapılması” çağrısında bulunabiliyor. Saldırgan, işgalci İsrail değilmiş gibi… Böyle sorumsuz bir açıklama olabilir mi? İnsanım diyenin yüzü kızarır.

Gazze’de yaşanan bu dram Arap Dünyası’nın pek umurunda değil… Her zamanki gibi Arap Birliği'nden gelecek sert bir açıklama yeterli olacaktır.

Daha dün kadar yakın Rusya’nın Gürcistan’a saldırısıyla ayağa kalkan batı, bu kez saldırganın yanında yer alabiliyor.

Dünya ne adaletsiz bir gezegen değil mi?

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..