- Kategori
- Güncel
Dünya yiğit Başbakan görsün !....

davos Fatihi başbakan ve şaron
Her yıl geleneksel olarak İsviçre ‘nin davos kentinde Dünya Ekonomik Formu toplanır. Dünyanın başta ekonomik durumu olmak üzere genel durum değerlendirmesi yapılır.
Bu yılki forum tarihin sayfalarına altın harfler ile geçecektir.
Dünya Ekonomik Forumu’nun 2009 yılı gündeminde yer alan ve Washington post yazarı Daniel Ignatıus’un yönetiminde Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Arap Birliği başkanı Amr Musa ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon PERES’in katılımıyla gerçekleşen “Gazze Ortadoğu’da Barış Modeli” konulu oturumda sergilenen tutumlar karşısında, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın duruşu, giderek daha fazla ölçüde özlemeye başladığımız onurlu konumdaydı.
Yazar ignatıus ‘un başbakanın omzuna dokunması büyük bir terbiyesizliktir. Hiç kimse Türkşye Cumhuriyeti başbakanının omzuna dokunamaz. Dürtükleyemez. Eli değenin eli kırılır. Ağzının payını alır ve yerine oturur. Hele hele bu kişi bir ermeni lobicisi ise durum daha farklı olur.
Başbakanın omzuna dokunan el bana çok dokundu. Yetmiş milyon Türk inansına da dokundu ki top yekun başbakanlarına sahip çıktılar. Dünyanın önde gelen siyasetçileri, yazarları, çizerleri bile bu eli içine sindiremedi.
İki kişi hariç.
Bu iki kişi ise Deniz Baykal ve Doğu Perinçek’ başkası değil.
Muhalefet yapılırken bile namuslu muhalefet yapılır. Doğruya doğru denir, yanlışa yanlış. Siz bunu neden yapamıyorsunuz anlayamadım. Sırf muhalefet olsun diye mi kabullenemiyorsunuz?
Başbakanın orada o eli yitmesi benim gururumu okşadı. Milli duygularım kabardı. Milli duygularım her zaman da kabarmaz. Hatırlıyorum da başbakan Ecevit Amerika başkanı Clinton ‘un karşısında el pençe durmuş yalvarır bir pozisyondaydı, o zaman böyle bir başbakan tarafından yönetilmekten, nefret etmiştim.
Bu gün ise milli duygularımı kabartan bir başbakan tarafından yönetilmek gururumu okşuyor.
Oturumun bitmesi ile birlikte bazı televizyon kanallarında emekli büyük elçiler boy göstermeye başladılar. Demeçlerinde isyan ediyorlardı.
Eyvah yandık, Avrupa kapıları kapandı yüzümüze, Amerika ne der gibi söylemlerde bulunarak acizliklerini gösterdiler.
Ama kazın ayağı öyle değildi.
Yunan medyası bile duygularımıza tercüman oldu derken, Avrupa’nın çeşitli basın yayın kuruluşları başbakanı göğe çıkarırken bu emekli ihtiyarcıklar isyan ediyordu.
Bize zarar verir diyenler bu gün alınan başarı karşısında ne diyecekler acaba diye bekliyorum.
Ben yazıma Adıyaman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz;ün sözleri ile bitirmek istiyorum.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onur yükünü taşıyabilme sorumluluğunu hakkıyla yerine getiren Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bu yiğit davranışını yürekten kutluyorum. Bu akılcı ve ahlaki davranışın, emperyalist ülkeler karşısında topyekün mücadele etmek zorunda olan mazlum milletlerin, tıpkı Çanakkale Savaşları sonrasında olduğu gibi, uyanışına ve Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine yol açmasını diliyorum.