Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '09

 
Kategori
Mizah
 

Ne olacak şimdi?

Ne olacak şimdi?
 

necla-hobilerim.blogspot.com/2008/12/padiah-v...


Çoluk çocuk Kuzey Anadolu’nun batı sahillerinde bahar gezisine çıktığımız bir gün rutin kontrollerini yapan Trafik polisi son model 4x4 jip görünüşlü narçiçeği kırmızısı, en kralından çelik jantlı sıfır lastikli, camları kendinden renkli, ela gözlerim gibi! Kartal marka arabamla sıvışşş sıvışşş giderken bizi çevirdi. Onlar sezonluk kesecekleri cezaları peşinen belirledikleri için sıradan geleni durduruyorlar. 

Tabi eksik filan yok ama... kitapçıktan bakıyorlar her şeyi eksiksiz olan vatandaşa kesilecek bir ceza var mı diye!:) 

Bu arada kaynak bulunmaya çalışılırken, diğer memur bana soruyor "ne iş yapıyorsun" sanki benim ne iş yaptığım çok önemliymiş gibi. “yaptığım işe göre mi ceza keseceksin?” diyeceksin diyemiyorsun tabi! 

"Demirciyim memurum" diyorum "aaa" ne olağan üstü bir şeymiş gibi şaşırıyor ve "uzat ellerini bakacağım" diyor. 

İlkokul çocukları gibi ellerimi uzatıyorum. Öğrencilik dönemimizde tırnak kontrolü yapan öğretmen edası ile "yalan söylüyorsun" dedi. 

İki elinle, iki elimi tutarak (!) hem ellerimin üzerine, hem avuç içlerime baktı ve (hazır olun) Trablusgarp yolundaki Bedevi falcı gibi kehanette bulundu. "Hayır, olamaz, ellerinde bir çizik bile yok" Sen olsan olsan gazeteci veya yazarsın dedi! 

Yok efendim ben sosyete demircisiyim elimde eldiven, üzerimde önlük olmadan çalışmam" dedim,

Şimdi diyeceksiniz ki “atma ustam hepimiz din kardeşiyiz” Şimdi ben bugün burada “YAZACAĞIMI “ bilsem bu memurun söylediği bu söz için kendisinden imzalı bir nüsha almaz mıydım? 

İster inanın ister inanmayın size kalmış kardeş, ben hem yazar, hem söylerim. Kâhin, benim kâhinim, kehanette benim kâhinimindir. Memur ehliyet ve ruhsatı uzattı "hadi yolun açık olsun" dedi. 

Peşimden bağırdı 

—Haaa unutma cezan aslında 60 kâğıttı 

Suçum ne amirim...? 

Kemeri takmasaydın öğrenirdin...!

Ne olacak şimdi? 

.............................. 

M.Talip Girgin
Tüm yazdıklarım! 

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..