Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog için önerilerim -5-

Milliyet Blog için önerilerim -5-
 

Son zamanlarda Milliyet Blog’da formata yönelik olumlu değişiklikler oluyor. Bu değişikliklerin sürmesini diliyorum. Bloglarda dolaşırken gördüğüm aksaklıkları ve önerilerimi yazmaya devam ediyorum.

1. Gönderdiğimiz bloglar onaylanınca yayına giriyor ve Milliyet Blog ana sayfasında görünüyor. Başka yeni bloglar geldikçe aşağıya doğru iniyor ve sayfadan kayboluyor. Günlük ortalama blog sayısına göre bir blog ana sayfada yarımla bir saat arası kalıyor. Ancak yazının onaylanması gecikirse ana sayfaya hiç çıkamadığı oluyor. Bu nedenle bloglar gönderildiği saate göre değil de onaylandığı saate göre ana sayfaya yukarıdan girsin. Böylece hiçbirimiz ayrıcalıklı konumda olmayız. Ancak blog giriş saati yine bizim "yayına al" dediğimiz zaman olarak kayıtlı olsun.

2. Blog sayfalarının üzerindeki Milliyet Blog logosunun Blog bölümüne tıklayınca Blog ana sayfası, Milliyet’e tıklayınca Milliyet ana sayfası çıkıyor. Ocak ayında yeni logo konulunca aktif bölgelerin tanımlanması bozulmuş. Cursor logo üzerinde gezdirilince hata anlaşılıyor.

3. “Milliyet Yorumlarım” linkini seçtiğimizde Milliyet Blog’a yazdığımız yorumlar da gelse. Aradığımızda onlara ulaşmak kolay olmuyor.

4. Yazılarımızı gerek görürsek geri çekebiliyoruz, ancak yorumlarımıza dokunamıyoruz. Yorumlarımızı silmek istediğimizde silebilsek ama kaybolmayıp, sildiğimiz bloglar gibi “sildim” başlığı altına gelse yorumlarımızı da denetleyebiliriz.

5. Galerilerden dilediğimizi seçip ana sayfada yayınlayabilmemiz çok iyi oldu. Blogları açınca sol alt köşede de son yüklediğimiz galeri görünüyor. Aslında ana sayfada son galeri, blog sayfalarında da seçtiğimiz yayınlansa daha iyi olur. Çünkü ana sayfadan galeriye tıklanma diğerine göre çok çok az.

6. Galerilerin istatistikleri veriliyor ancak bunu ancak galeriyi açınca görüyoruz. Oysa galeri listesinin yanında bu bilgi olsa kullanışlı olur.

7. Blogların okunma sayıları ve galerilerin izlenme sayıları belirlenirken IP denetimi yapılıyor. Ancak yalnızca son IP denetlendiği için bu sayılar yeteri kadar güvenilir değil. Blogların okunma sayıları belirlenirken sadece sayfaya tıklanma yetmese, sayfanın belli bir süre (örneğin 1-2 dakika) açık kalması gerekse kimi blog yazarlarının çok önemsediği bu sayıların güvenilirliği artmış olur ve gerçekçi olur. Süre beklemenin yaratacağı sorunlar olabilir, o durumda yalnızca son IP ile değil, o günün veya o saatin tüm IP’leri ile karşılaştırılsın. Bu değişiklikleri yazılımcılar çok kolay çözerler.

8. Blog ana sayfasından veya kendi sayfalarımızdan bir bloga tıkladığımızda sayfadaki imaj eskiye göre daha büyük oluyor ve sayfanın altında galeri varsa fotoğraflar üç kolon halinde görülüyor. Ancak bloga komşu blogdan “Blog yazarının önceki blogu” veya “blog yazarının sonraki blogu” linklerine tıklayarak gelmişsek imaj küçülüyor ve galeri ikili kolon olarak görünüyor. Blogun altındaki format da bozuluyor.

9. Kişisel blog sayfamız istatistikler de eklenince daha kullanışlı oldu. Daha önce de önermiştim: Sayfanın üst bölümü olduğu gibi en altta olsa veya bunu seçme şansı verilse sayfalarımız daha güzel görünecek. Şimdi hep aynı kalan bilgi sayfanın en önemli yerinde duruyor.

Milliyet Blog için önerilerimin ilk dört bölümünde yazdıklarımdan bazılarının gerçekleşmiş olmasına seviniyorum (1, 2, 3, 4).

(1) 4. yazı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=24453
(2) 3. yazı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=18147
(3) 2. yazı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=15024
(4) 1. yazı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=13895

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..