Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '06

 
Kategori
Pazarlama
 

Para kazandıracak cin fikirler – 2

Para kazandıracak cin fikirler – 2
 

Geçen hafta başladığım para kazandıracak fikirler serisinin 2. bölümünü hazırlayabildim. Umarım ilginizi çeker.

Bir Günlük Yaşam - Beceri Kursları

Özellikle uzman olduğumuz konularda profesyonel olarak para kazanırız. Yani elektronik mühendisi bir şirketin projalerinde, arge’sinde çalışır. Şimdi aynı elektrik mühendisinin bir günlük pratik ev elektroniği kursu verdiğini düşünün. İnsanlar evlerindeki elektrik ile ilgili yapabilecekleri temel bilgileri öğrenseler.

Uzmanlığın dışında hayatı kolaylaştıracak kurslar da önemli. Mesela eski sevgiliyi 24 saatte unutturma kursu, bebek bakımı, araba bakımı vb.

Hasta gruplarına sosyal faaliyetler

Birçok kronik hastalık mevcut. Genellikle ilaç firmaları kendi ilaçlarının reklamı adına hitap ettikleri gruplara yönelik organizasyonlar yapabiliyorlar. (Bende zamanında Multiple Sclerosis hastaları için yapılan Ata Demirer gösterisine gitmiştim.)

Her hasta grubunun hastalık özelliklerine göre özel organizasyonlar düzenlenmesi önemli bir olaydır. Bu konuyu geliştirersek araba sevenler yada pul kolleksiyoncuları için çeşitli organizasyonlar yapılması güzel olacaktır. Ne yapılabilir derseniz o insanları gündeme en çok oturmuş dizinin setine götürmekten tutun, pikniğe ve onlara seramik yapmayı öğretmeye kadar giden geniş bir yelpaze mevcut.

Arabalara yazı yazma, dövme yapma

Aslında amatörce ve çıkartma şeklindevar olan bir iş. Ama sizin yapmanız gereken gerçekten iyi bir resim yeteneğiniz varsa arabalara istenilen resmi yapmak. Sizin yaptığınız şey sadece o arabada ve tek olacak.

Telif Hakkı Olmayan Şeyleri Çoğaltma

Telif hakkı olmayan klasik eserleri yeniden bastırıp satabilirsiniz. Yada gutenberg.org’da yer alan bazı kişisel gelişim kitaplarını güncelleştirerek yeni birer kitap haline getirebilirsiniz. (Çiçek bakımı, yemek yapmada püf noktaları vb.) Bu tipte kitapların telif hakkı olmamasının sebebi çok eski olmalarıdır ama bazı konular zaten hiç değişmiyorlar.

Özellikle internette telif hakkı gerektirmeyen eski radyo ve TV programları, filmler bedava olarak bulunabiliyor.

Casus Yazılım Dedektifi

Çevrenizdekilere yani komşu ve mahallenizdekilere çok ucuz fiyata casus yazılım arama ve bulma hizmeti verebilirsiniz. Onların bilgisayarına casus yazılım bulma, reklam önleyici ve firewall kurabilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz yazılımları biraz araştırma yaparak bulabilirsiniz.

Otopark Kartı

Bir kart çıkartarak otoparklarla anlaşabilir, bu kart için toplam park saati üzerinden otopark çevresindeki işyerlerine bir bedel ile satabilirsiniz.

Aynı kartı bir işyerinin, gelen misafirlerine kullandırması içinde alması sağlanabilir.

Para kazandıracak cin fikirler – 1

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..