Bugüne kadar bazı yazılarımızda, genel anlamda tüm çocuklarımız ile bazı özel durumları olan çocuklarımızın okul süreçleri hakkında bazı tavsiye ve yöntemlerden bahsetmiştik. Bazı öğretmen takipçil..
Çocukların yaşamları süresince gelişimlerini destekleyen unsurlar yönetsel işlev kabiliyetleridir. Yönetsel işlev kabiliyetleri çocuklarımıza karşılarına yeni çıkan olguları anlamlandırmada, zorluk..
Çocuklarımızda herhalde en müzdarip olduğumuz konulardan bir tanesi olur olmaz yerde ve zamanda, ortada bir sebep yok iken ağlama, etrafa saldırma, kırıp dökme, bağırma, vurma gibi davranışlar göst..
Eteğim kısa mı? Çantam uyumlu mu? Saçım düzgün mü? Elbisemin ütüsü iyi mi? Benim hakkımda kesin olumsuz düşünecekler çünkü sakal traşı olmamışım... Yukarıda yazan durumları yaşamaya ebeveyn..
Çocuğun öğrenme faaliyetini, performansını, çevre ile uyumunu engelleyen, geciktiren, kendisine ve çevresine zarar vermesine sebebiyet veren problemlerden bir tanesi de Davranış Problemleri olarak ..
Resim; bir uzman bakış açısı ile kişinin kendi zihinsel süreçlerini işletmesi sonucunda, faydasına olacak şekilde yaşamını düzenleme çabasını ve bu kapsamda zihinsel süreç kapasitesinin/ilerlemesin..
Çocuk resim yolu ile kendisini karşısındakine ya da çevresine tanıtmaya çalışır. Belirli gelişim evresine ulaşan her çocuk belkide yetişkinler tarafından resim olarak algılanmasa ya da kabul edilme..
Robot çocuk kavramını duydunuz mu? Otur oğlum. Çocuk oturur. Zıplama kızım. Çocuk zıplamaz. Aman da ne akıllı çocuk. Aman ne kadar uslu bir çocuk. Peki onun gelişiminde temel ihtiyaçlarından olan ö..
Eğitim, ekonomi, ulaşım, iş…. Çok hızlı akıp giden ve değişen bir yaşam sürecine sahibiz. Bu özellik artık doğal bir hal aldı. Bazen yetişkinler dahi bu hız içerisinde dağılıp gidiyor. Tükenmişlik ..
Ebeveynlerin çocuklarına yönelik koruma dürtüsü gayet normaldir. Normaldir ancak belli sınırlar içerisinde ve "EĞERLERE/KORKU OLGUSUNA" sebebiyet vermiyor ise. Zaman ilerledikçe, çevrenin etkisi, i..
NASIL BAŞLADI? Her insanın hayatında dönüm noktaları bulunmaktadır. İşte “Ufak Bir Dokunuş Yeter”..