Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

AAS|SM’de Michel Camilo ile sezona unutulmaz başlangıç…

AAS|SM’de Michel Camilo ile sezona unutulmaz başlangıç…
 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi(aas|sm)’nde 2014-2015 konser sezonu, 21 Ekim 2014 akşamı gerçekleşen muhteşem konserle açıldı.

Grammy ödüllü, dünyaca ünlü piyanist Michel Camilo’nun solist olarak katıldığı konserde, Camilo’ya aas|sm Sanat Direktörü, değerli şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Ege Sanat Senfoni Orkestrası eşlik etti.
Konsere ilgi yoğundu. İzleyiciler arasında yer alan İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sezon açılış konserine katılımıyla hepimizi onurlanırdı.

Camilo’dan kendi eserini dinlemek…

Konser, Michel Camilo’nun kendi eseri olan Concerto for Piano and Orchestra no. 1 ile başladı.
Caz ve klasik dokular taşıyan eserde, iki unsur muhteşem bi’ ahenk ile notalara dökülmüştü. Kimi zaman, caz ile ritmik ve keyifli bir ruh dansına katılıyorduk; kimi zamansa klasik müziğin derin ve yükselen tınılarıyla hisler arası geçiş yapıyorduk. Farklı tarzların, eserdeki dengeli, duygulu ve uyumlu dağılımı biz sanatseverleri, müziğin, orkestranın ve piyanonun bir parçası haline getirdi adeta. Hissettik her notayı, her tınıdaki duyguyu… Konçerto bittiğinde hem coşkulu, hem naif bir tat kaldı ruhumuzda… Alkışladık büyük bir coşkuyla.

Harika bi’ Rhapsody in Blue...

İlk yarının ikinci eseri G.Gershwin Rhapsody in Blue idi.
Programı öğrendiğimde, çok sevdiğim bu eseri dinleyecek olmak beni mutlu etmişti.
Çalınacağı dakikalar geldi ve ilk notalar duyuldu… ve anlaşıldı ki, harika bi’ seslendiriliş olacaktı.
Şef İbrahim Yazıcı, solist Michel Camilo ve Ege Sanat Senfoni Orkestrası arasındaki muhteşem uyum, ilk eserde olduğu gibi bu eserde de gözden kaçmıyordu.
Rhapsody in Blue’nun keyifli, ruhu yükselten hoş havasıyla harika hissetmemek mümkün müydü!
Tüm sanatseverlerin yüzünde, ‘gerçek sanat’ın etkisiyle, oluşan derin bi’ memnuniyet vardı.

Sevgili Michel Camilo’nun tükenmeyen enerjisi, Camilo ve Yazıcı arasındaki sahneye ve bizlere yansıyan inanılmaz uyum, aldığımız keyfi ve dolayısıyla da alkışlarımızı bin kat arttırdı.
Durmak bilmeyen alkışlarımıza iki güzel bis ile yanıt veren Camilo, sanatçı yönünün yanı sıra, sempatikliğiyle de herkesi kendine hayran bıraktı.
Şef İbrahim Yazıcı, Camilo’nun kendi eseri olan diğer iki konçertonun da en kısa zamanda Türkiye prömiyerlerinin yapılacağı müjdesini verdi.
İlk yarı, çok güzel iki eserin harika seslendirilişi eşliğinde, coşkuyla sona erdi.

Ege Sanat Senfoni Orkestrası’ndan etkileyici A.Dvorak performansı

İkinci yarıda değerli isim, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki orkestradan “A.Dvorak Senfoni No.9 ‘Yeni Dünyadan’” eserini dinledik.
İzDSO, Borusan Filarmoni Orkestrası, İzDOB Orkestrası, Camerata İzmir Orkestrası ve konservatuvar yeni mezunlarından oluşan Ege Sanat Senfoni Orkestrası, çeyrek ya da yarım asırlık tecrübeli orkestraları aratmayan bir performans sergiledi.
Özellikle senfoninin ikinci bölümünde(largo) korangle sanatçısının performansı muhteşemdi. Son bölüm olan dördüncü bölümde ise (allegro con fuoco) nefesli sazların sergiledikleri etkileyici icra büyük beğeni kazandı.
Genel olarak bakıldığında senfoninin her bölümü büyük bir ustalıkla ve eşsiz bir kalitede seslendirildi orkestra tarafından.
Tabi ki bu mükemmelliğin anahtarı şef İbrahim Yazıcı’ydı. Deneyimli sanat adamının sanatsal anlayışı, titizliği ve özeni, eseri kavrayışı ve sonsuz ruh gücü orkestranın yüksek başarı göstermesinde en büyük paya sahipti. Yanı sıra orkestranın, şef ve eserle bütünleşmesi, her sanatçının eserle kenetlenip, Yazıcı’ya duyduğu güven ve inançla notalara dokunduğu dikkatten kaçmıyordu.
Sonuç, tek kelimeyle inanılmaz ve unutulmazdı.

Konser sonrası kokteyl ile kutlama

Konserin son notası ve yine dinmek bilmeyen alkışlarımızın ardından, aas|sm’de hepimizi güzel bir kokteyl sürprizi bekliyordu.
Biz sanatseverlerin yanı sıra Michel Camilo, İbrahim Yazıcı, M.Camilo’nun Türkiye Menajeri Kadir Dursun ve orkestra sanatçılarının katılımıyla samimi bi’ atmosferle bu güzel akşam devam etti. Tebrik ve teşekkür diyalogları, çekilen fotoğraflar, sanata dair hoş sohbet, gülümsemeler, sanatla iç içe olmanın verdiği sonsuz mutluluk ile 21 Ekim 2014 akşamını ‘unutulmaz zamanlar’ listesine ekleyerek akşamı sonlandırdık.

Bi’ teşekkür de buradan etmek gerekirse…

Sevgili İbrahim Yazıcı ve Kadir Dursun’a teşekkürlerimi direk iletmiştim ama burada da değinmezsem olmaz.
Öncelikle İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu’na; ardından, aas|sm Sanat Direktörü sevgili İbrahim Yazıcı’ya, Michel Camilo’ya ve Camilo’nun Türkiye Menajeri Kadir Dursun’a, Ege Sanat Senfoni Orkestrası’na sonsuz teşekkürler…
Son olarak aas|sm çalışanlarına ve bu mükemmel akşamda emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Hepiniz… iyi ki varsınız!

*Özel teşekkür...
Bu özel ve güzel akşamın kilit isimlerinden biri olan ve davetiyle de beni onurlandırarak çok mutlu eden sevgili Kadir Dursun'a ayrıca çok çok teşekkür ediyorum.
Sanata gösterdiği katkıda, başarılarının artarak devamı dileğiyle...


Son söz…

Evet… aas|sm’de sezon açıldı ve muhteşem konserler bizleri bekliyor.
Türkiye’nin en iyi akustiğine sahip salonları arasında en üst sıralarda yer alan aas|sm’de, herkesin sanatla iç içe olmasını hedefleyen bilet fiyatları ile, gerçek sanatla buluşma ve kaliteli etkinliklerle hayatınıza unutulmaz zamanlar sunma şansını siz de yakalayın.

Sanatla kalın…


Başak GÜZEL

 
Toplam blog
: 51
: 488
Kayıt tarihi
: 12.07.11
 
 

Yazan & Okuyan & Sorgulayan   Burç : Başak Yükselen burç : Koç İlk nefes: 22 Eylül 1983, Perşembe..