Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Dünya
 

AB, İrlanda ve Türkiye

AB, İrlanda ve Türkiye
 

Sizlere aşağıda bazı maddeler sunacağım.

Bu maddeleri gözden geçirdikten sonra AB’nin ne kadar ikiyüzlü olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

-Vergide tam özerklik!
- Askeri tarafsızlığa izin!
- Kürtaj yasağına AB karışmayacak.
- Eşcinsel hakları konusunda muhafazakâr tutum sürecek.
- İşçi hakları konusunda AB’nin bazı sözleşmelerinden muaf tutulacak.
- AB ayrıca 1, 6 milyar Euro kadar ek bir yardım yapılmasını ve bu yardımın çeşitli projelerde kullanılması sözünü de verdi.
- Bütün bu ödünlerin “hukuki” alt yapısını sağlamak için Lizbon Anlaşması yürürlüğe girdiğinde ek bir protokolle ayrıcalıkları garanti
altına alınacak.

Şimdi bu maddelere cevap verelim.

* Bizde vergi özerkliğini iktidar istemiyor. Eğer Vergi Dairesi Başkanlıkları özerk olursa, iktidarın elinden büyük bir koz alınacak. Batırılacak veya yandaşlara sattırılacak medya kuruluşu olmayacak, karlı yatırımların yandaşlar tarafından satın alınmasında engellerle karşılaşılacak. Vergi Dairesi Başkanlıkları Özerk hale getirilecek olursa; kimden istersen veya kimi yakalarsan ondan vergi alma dönemi sona erecek. Kurumun başındaki kişi görevini yaparsa, herkesten adil bir şekilde vergi toplayıp, vergi kaçağının önü kesilecek veya asgari seviyeye indirilecek.

* Askeri tarafsızlığa gelince: Bizde asker her zaman taraf olmuştur. Ve de olacaktır. Askerin taraflığı, Laik Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine yapılan saldırılara karşı olmuştur. Eğer bu ülkeyi kurtaran ve Cumhuriyet’i kuran askerse, bu konuda askerden tarafsızlık beklemek abesle iştigal olur. Yanlış anlaşılmasın; ben askeri darbelere tümden karşıyım. Herkes görevini yapsın. Ancak Anayasa ile sınırlanan tanımlar içinde. Kimse Laik Cumhuriyet’in içini oymak için birileri ile işbirliği yaparak, takiye kanunlarla ülkeyi bölmeye çalışmasın.

* Kürtaj yasağı falan olmasın. Çünkü bu ülkenin sağlıklı nesillere ihtiyacı var. Ülke nüfusundaki artışın önü kesilerek, sağlıklı nesillere daha fazla sosyal haklar tanınsın. Aile planlaması bilinçli şekilde uygulanarak, herkesin en iyi şekilde yetiştirebileceği kadar çocuk sahibi olması sağlansın.

* Eşcinsellik konusunda toplumumuzun tutumu belli! Bu konuda her hangi bir ahkâm kesmeye gerek yok.

* İşçi haklarında AB standartlarını yakalayalım yeter. Başka bir ayrıcalık istemeye gerek var mı? İLO sözleşmesine uymak bile bizim için yeterli!

*AB’nin her türlü yardımını zaten alırız. Ancak harcanacak yeri AB’nin belirlemesinde fayda var. Yoksa bir yerlere seçim yatırımı olarak aktarılır. Seçim biter o yatırımın pek bir özelliği kalmaz. Veya bizim Antalya’da olduğu gibi seçimlerden önce göstermelik bitirildiği iddia edilen ve halka hiçbir yararı olmayan Raylı sistem gibi bitmeden sürüncemede kalır. Yapılan onca yatırım da işin cabası olarak halkın sırtına yüklenir.

* Diğer AB ülkelerinden farklı bir ayrıcalığa gerek yok! Lizbon anlaşmasındaki kurallar tam olarak uygulansın. Uygulamada ayrıcalık veya hukuksuzluk yapılmasın yeter.

Evet, bir sürü laf ettik. Ancak yukarıdaki maddelerin bizimle bir ilgisi olmadığını anlamışsınızdır. Bu maddeler; AB’nin İrlanda’da yapılacak referandumda AB’ye evet çıkması için İrlanda’ya tanıdığı ayrıcalıklar.

Bir yanda bir yıl önce yapılan referandumda AB’ye hayır diyen İrlanda halkı, öbür yanda AB’nin her istediğini emir telaki ederek yapan ve tek amacı AB’ye girmek olan Türkiye.

Bir yanda iç işlerine karıştırmamak için özel anlaşmalar talep eden İrlanda yönetimi, öbür yanda müstemleke Valileri gibi her şeyimize karışan AB ve onun atadığı özel temsilciler. (Bu özel temsilcilerin hangi konulara karıştığını söylemeye gerek var mı?)

Biz 40 yıldan beri bu AB’ye girmek için mi çalışıyoruz? Bu AB bize ne verebilir? AB’ye girmektense, onların uyguladığı sistemi uygulayıp, ülkemizde Sosyal adalet, gelir dağılımı, adil yargılanma gibi kriterleri uygulayalım yeter. Yapacağımız açılımı Türkiye için yapalım. Kimsenin bir ayrıcalığı olmasın. Eğer DTP milletvekilleri zorla Adliye’ye götürülmek isteniyorsa, diğer milletvekilleri de suça bakılmadan götürülsün. Yani; dokunulmazlıklar sadece kürsüde söylenen sözlerle sınırlı olsun.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..