ABD, Irak Harekâtına “Deprem-Silahı” ile mi karşılık verdi? / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

ABD, Irak Harekâtına “Deprem-Silahı” ile mi karşılık verdi?

ABD, Irak Harekâtına “Deprem-Silahı” ile mi karşılık verdi?
 

Türkiye şu günlerde oldukça sıkıntılı günler yaşıyor. Ülkemizin üzerinde adeta kara bulutlar dolaşıyor. Bir taraftan neredeyse gün aşırı gelen ve en son 26 şehit verdiğimiz Çukurca baskınıyla had safhaya ulaşan şehit haberleri yürekleri sarsarken, diğer yandan Van’dan gelen deprem haberi acımıza acı kattı.

Özellikle Çukurca baskını ve sonrasında vatansever yurttaşların da ülke çapında gösterdikleri tepkiler, K.Irak’a operasyonu adeta zorunlu hale getirmesiyle ölü ele geçirilen terörist haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Tam da gözler K.Irak’a çevrilmişken Van’da aniden patlak veren deprem, gündemi bir anda değiştiriverdi.

İşte tam da bu noktada internete düşen bir haber (“US “Earthquake-Weapon” Strikes Turkey After Iraq Invasion”) kafaları iyice karıştırmış durumda. Sitede yayınlanan habere göre; Kremlin’e Karadeniz Filosu tarafından sunulan bir raporda; ABD, Türkiye’nin K.Irak’a operasyonuna misilleme olarak Deprem-Silahını kullandığı öne sürülmekte ve bununla ilgili detaylar verilmektedir. Bu raporda, Karadeniz ve çevresinde yer alan Rus gözlem istasyonları depremden saatlerce önce iyonosferde “ani” ısı değişimleri tespit ettikleri belirtilmiştir.

Daha önce Japonya’da 36.000 kişinin ve 2010 Haziran’ında Haiti’de 500.000 kişinin ölümüyle sonuçlanan depremlerde de gündeme gelen “Deprem-Silahı” ya da “Yapay-Deprem” teknolojisi ABD’nin HAARP teknolojisine dayanmaktadır.

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (High Frequency Active Auroral Research Program-HAARP) ABD Ordusu, ABD Donanması ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen bir çalışmadır. Bu projenin hayata geçirilmemesi için birçok ülkede kampanyalar olmuştur. Çünkü HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak kullanılabilme iddialarından dolayı çok tartışmalı bir konu halini almıştır (vikipedi).

Van’da meydana gelen depremle ilgili de HAARP teknolojisinin bir karşı atak olarak kullanılması ile ilgili iddialar şimdiden kafalarda soru işaretleri bırakmış durumda. Pek tabii ki bu tür bir olgunun komplo teorisi olarak internete servis edilme ihtimali de göz ardı edilmemelidir.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta ortaya çıkan bir olayın sadece tek boyutlu olarak basında yer aldığı şekliyle değil, farklı alternatifleriyle birarada değerlendirme alışkanlığımızın gelişmesidir. Aksi halde, her durum ve olayı sadece bize sunulduğu şekliyle kabul eder ve sadece “bizden istenilen” tepkilerle bu olay ve durumlara karşılık veririz. O zaman da başkalarının seçimlerini, kendi seçimlerimiz sanarak onları eksik bilgiyle, cahilce savunmaya başlar ve bizim dışımızdaki birilerine farkında olmadan hizmet etmeye devam ederiz.

***

Raporla ilgili haberin yer aldığı site için: http://www.whatdoesitmean.com/index1532.htm

HAARP çalışmalarının yer aldığı resmi site için: http://www.haarp.alaska.edu/

 
Toplam blog
: 64
: 810
Kayıt tarihi
: 07.07.10
 
 

www.ibrahimkayral.com ..