Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '08

 
Kategori
Dünya
 

ABD halkını bekleyen tehlike neymiş?

ABD halkını bekleyen tehlike neymiş?
 

Kapitalizmin babası ABD’de neler oluyor?

Bir yandan ekonomik kriz, diğer yandan ucuz faizlerle verilen ev kredilerinin geri gelmemesi nedeniyle batan mevduat ve yatırım bankaları!

Sistem gereği, zenginin daha zengin olduğu, fakirin ise yerlerde süründüğü, kapitalistlerin her şeye egemen olduğu bir toplumda, bakın garibanları neler bekliyormuş!

Tüm dünya da olduğu gibi ABD’de enerji fiyatları, kendi politikaları gereği, aşırı derecede yükseldi.

Bu fiyat artışlarından en fazla etkilenecek olan haliyle gariban halk kesimi!

Bir yandan ekonomik krizden çıkmak için 700 milyar $ a ihtiyaç duyarken, diğer yandan dünya imparatorluğunu sürdürmek ve Irak ile Afganistan’daki hâkimiyetini sürdürebilmek içinde çok yüksek miktarda mali desteğe ihtiyacı var.

ABD’nin sözde dostları ve müttefikleri kendi paçalarını ekonomik krize kaptırmamak için mali desteğe yanaşmıyorlar!

ABD'deki garibanları bekleyen tehlikeye bir göz atalım.

Dün dünyada olduğu gibi ABD de artan elektrik ve fuel oil fiyatları yüzünden, bu kış soğuktan donarak ölümlerin gerçekleşmesinin ciddi bir ihtimal olacağı bu işin uzmanları tarafından söyleniyormuş.

Ayrıca yönetici pozisyonunda olanlarda bu konuda endişe duyuyorlarmış.

Bu yöneticilerin başında da Massachusetts Valisi Deval Patrick geliyormuş. Sanki çözüm bulması gereken kendisi değilmiş gibi…

Vali Patrick, yaptığı açıklamanın devamında; geçtiğimiz kışa göre bu yıl, yaklaşık yüzde 21 ile yüzde 30 arasında fiyat artışı beklenen elektrik ve fuel-oil giderlerinin birçok dar gelirli Amerikalıyı etkileyeceğini yakıt tasarrufu için enerji kısıtlamasına gidecek dar gelirli ailelerde kış aylarında soğuktan donarak ölümlerin gerçekleşebileceğini belirtmiş. Yani diyor ki garibanlar, kendi başınızın çaresine bakın. Bizde biliyorsunuz sosyal devlet yoktur. Bizde en vahşi kapitalizm uygulanır…

İnsanın, garibanları bize gönderin diyesi geliyor. Ne de olsa bizde gariban(!) halka iktidar tarafından oy karşılığı kömür, fasulye, nohut dağıtılıyor!

Bu nasıl bir çelişki anlayan varsa beri gelsin!

Sen dünyayı yönetmeye talip ol ve istediği ülkeyi, istediğin zaman ve zeminde işgal et! Sonra da kendi halkın enerji fiyatları bir miktar arttı diye soğuktan ölsün!

Nerde kaldı senin insan haklarına(!) saygılı, demokrasi anlayışın?

Bu mu gelişmiş toplumun göstergesi? Bu mu dünya İmparatorluğu olmanın bedeli?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..