Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

ABD paranoyası, Türkiye, üniversite

ABD paranoyası, Türkiye, üniversite
 

RESME DİKKAT ! EN AZ İKİ TANESİ ÇİNLİ


ABD VE İSRAİL PARONAYOYALARI VE DİPSİZ HABER KAYNAKLARI VE ÜNİVERSİTE

ABD ve İsrail'le ilgili olarak medyada her gün en az 5-6 haber yayınlanıyor. Bu haberlerin büyük bir kısmı; yok israil'li bakanla kavga edildi, yok ABD'li bakan ve üst düzey yönetici şunu dedi, yok ABD ırak'ta yok İsrail Filistin'de üzerine dolaşıp duruyor. Filistin bile mavi marmara gemi baskını olayından sonra kardeşim biz sizi değil Mısır'ı muhatap alırız dedi ama yine dinleyen olmadı. Sürekli olarak ABD ve israil'le ilgili konularda tepki koyar dururuz.

Aslında bu yakınmaların altında yatan sebep, bizim hala kendimizi Osmanlı İmparatorluğu devrinde zannetmemiz ya da bir zamanlar Osmanlı'nın dünyaya hakim olduğu zamanları arzulamamız. Ama bu düşünceler şu an için tamamen hayal ve boş tartışmalar. Dünyanın hakimi ABD dünyanın her yerine ve her ülkesine istediği saat giriyor ve istediğini yapıyor. Ülkemizde de ABD'nin askeri, ekonomik ve siyasi olarak faaliyette bulunmadı yer var mı? ABD, zamanında İncirlik Üssüne girdi ve orada kaldı, uçakları Kuzey Irak'ı vurdu ve orada bir Kürt yapılanması kurdu. Bu düşünce Kurtuluş Savaşı zamanında ve sonrasında da vardı hala var değişmiyor. ABD NATO'yu bahane edip ülkemizin dört bir yanına silahlar ve cephaneler yerleştirdi ve yerleştirmeye devam edecek.

Ekonomiye bakarsak, ekonomiyi, avrupa birliği ilişkilerini yöneten bakanların ABD'de yüksek lisans ve doktora eğitimi aldıktan sonra bu hükümet zamanında ülkemize gelmeleri ve koltuklara oturmaları sizce sadece tesadüf mü? Ülkemiz malum tarım ülkesi, tarımda en önde gelen ürünlerde kime bağımlıyız? Başta ABD olmak üzere diğer ülkelere. Ayçiçeği, pamuk, mısır, soya, tohum, tüm zirai ve tıbbi ilaçlar nereden geliyor? Yurt dışından. Ülkemizde tarım ve hayvancılık politikası diye bir şey var mı? Yok. Öyleyse ne yapmak gerekiyor, sürekli olarak bizi her anlamda yöneten ABD'yle ilgili olarak haber yapıp gündemi yakalamak gerekiyor.

Bir de kültürel açıdan bakıldığında ABD filmlerinin gücü var. ABD'yi nereden biliyoruz? Amerikan filmlerinden biliyoruz. ABD için TÜRKİYE ve İRAN niçin önemli; ÇÜNKÜ BU ÜLKELERLE ABD ASLA SİLAHLI MÜCADELEYE CESARET EDEMEZ VE KESİNLİKLE KAYBEDER. Nasıl mücadele eder? Kültürel, politik, ekonomik, azıcık askeri ve tümüyle uluslararası baskı yoluyla. Biz ne yaparız tarihimizle övünür, bizi yönlendiren TV'lerden duyduklarımızla dövünür dururuz. ABD ve ÇİN bilim yapar biz ise üniversitelerde RAFADAN VE KAFADAN YUMURTA" filmi yaparız.

ABD'de yüksek lisans ve doktora için öğrenci gönderen en önde giden ülkeler ÇİN VE HİNDİSTAN. Gelecekte dünyayı nüfus ve yetişmiş beyin olarak yönetmek için öne çıkacak olan ülkeler hangileri? Çin ve Hindistan. bir çinli doktora öğrencisi doktora eğitimi sırasında 18 saat hiç durmadan çalışabiliyor. Memleketimde var mı babayiğit 18 saat çalışacak, arada 15 dakika yemek molası verecek, 4 saat uyuyacak ve sonra tekrar çalışacak. Çinli bunu niye yapıyor. İnternete girin ve herhangi bir araştırma makalesindeki isimleri inceleyin. araştırıcılardan en azından bir tanesi Çinli'dir.

Yumurta atmaya devam....

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..