Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '12

 
Kategori
Haber
 

ABD'ye göktaşı düştü

ABD'ye göktaşı düştü
 

Amerika’ya gökten taş mı yağıyor ne? :)

Bu tabii işin esprisi, yoksa haber gerçek ve olay ciddi.

http://dunya.milliyet.com.tr/abd-ye-goktasi-dustu/dunya/dunyadetay/23.04.2012/1531605/default.htm


Bugün yerel saatle  08.00 de ABD'nin Nevada ve California eyaletleri arasındaki bölgeye meteor düştüğü bildirildi.

Bu iki eyalete yayılmış durumdaki Sierra Nevada sıradağlarının her iki yakasında bulunan, Nevada eyaletindeki Reno kentinden Winnemucca kentine ve California eyaletindeki Sacremento kentinden Bakersfield kentine kadar uzanan çok geniş bir alanda, önce çok büyük bir patlama sesi ile birlikte yer sarsıntısı gerçekleşince, insanlar telefonlara sarılıp bilgi edinmeye çalıştı.

Bu arada bölgedeki pek çok insan tarafından da patlamanın olduğu sırada gökyüzünde büyük bir ateş topu ve izleri gördüklerine ilişkin bilgiler geldiği belirtildi.

Yetkililer o bölgede herhangi bir depremin kaydedilmediğini bildirdi.

Astronomlar ve Nevada Üniversitesi’ne ait Fleischman Planetaryumu’nda görevli yetkililer ise olayın, büyük bir meteorun, Sierra sıradağlarının Reno kentinin kuzeybatısındaki kısmı üzerindeyken atmosfere girip parçalanması üzerine gerçekleştiğini söyleyerek, o çok büyük patlama sesinin duyulduğunu ve patlamanın şiddettindeki frekans (şiddetli ses dalgaları) nedeniyle de, etki altında bulunan tüm bölgenin tıpkı depremdeki gibi sallandığını, yeryüzünü sarstığını belirttiler.

Yani esasen, meteorun yeryüzüne düşüp herhangi bir bölgeye fiziksel olarak çarpmış olması gibi bir durum söz konusu değil. Göktaşı atmosfere girer girmez büyük bir patlamayla parçalanmış ve yanmaya başlayarak dağılmış, atmosferimiz meteoru yok etmiş…

İyi ki atmosferimiz varmış deme de dur şimdi işte :))

Acaba bütün bunları hesaplayıp şu dünyamızı, insanları koruyan, atmosferimizi bu denli bir öngörüyle ve bilinçle kim yarattı?

Doğa bunu “kendi kendine” ve de “tesadüfen” mi bu denli ince ince hesabedip var etti dersiniz?

Peki ya, insanın yaptığına ne demeli..? Hani şu doğayı katledip türlü bin türlü kimyasallarla, biyolojik silahlarla, egzoz gazları ile veya denizleri çöplüğe çevirerek, her türlü atığını doğaya öylece salarak, ormanları yok ederek atmosferde o ozon deliklerinin falan açılmasına sebep olan insanların, insanlığın yaptıkları ne ola ki???

Siz daha delin delin… kirletin… savaşlar, atom bombaları vs… tepişin… siz hala dünyayı sırf kendinizin sanıp, kardeş kardeş sevgiyle, hakça paylaşarak tüm insanlarla, tüm uluslarla hep birlikte mutlu mesut yaşamayı akıl edeceğinize, tüm hırslarınıza ve kibirinize yenik düşüp dünyaya tek kendiniz hakim olmak için tüm yıkımları, sefillikleri, rezillikleri yapın durun…  yanlış yapanlara da sadece seyirci kalın, hiç tepki göstermeyin, aklınızı kullanmayın, hatta bunu akıllılık sanın… bakalım nereye kadar??

Olayla ilgili ABD televizyonlarından yapılan yayın videoları için de Youtube’a  “California Meteor” yazıp arama yaptığınızda  ulaşabiliyorsunuz.

Bu videolardan bir örnek mesela burada:

http://www.youtube.com/watch?v=fj3UzCEvvp4


İnsanlara, huzurlu-mutlu ve gerçekten akıllı akıllı, doğru yaşadıkları bir dünya arzum ve temennim ile…




Filiz Alev
23.04.”12

 
Toplam blog
: 157
: 3152
Kayıt tarihi
: 03.03.11
 
 

Ekonomistim, emekliyim. İki evlat annesiyim. Müzikle ilgilenirim, bestelerim vardır. Düşünürüm, a..