Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Abdullah Avcı neler düşünüyor?

FTerim ile milli takım potaya girdi. İşin en zor olan bölümü Romanya deplasmanı iki golle geçildi. Halen daha iş bitmedi ama herkes biteceğini düşünmeye ve inanmaya başladı. Estonya bizim için zor bir rakip olarak dursada dünki takımın önünde duramayacağı açık. Takım ve oyuncularımız artık Brezilya yolunu daha net görüyor. Bu şartlarda önlerinde kimse duramaz ezer ve geçerler bizim çocuklar. Birileri çıkıp abuk subuk işler yapmazsa saçma sapan paralar konuşulmazsa dünya kupası yolu bizim takıma açık.

Abdullah Avcı, başarısız işlere imza attı. Onun çıkardığı takımlar hem Macaristan hem de Romanya karşısında sahadan boynu bükük ayrıldı. Aldığı paranın karşılığını veremediği gibi zarar verdi takıma. Birde kendisinden sonra gelebilecek insanların önünü kapadı. Hep yanlış hep yanlış. Aklıma geliyor Almanya'da doğan oyuncular ağarlıklı takımlar, ki bazı oyuncular Türkçe dahi bilmiyormuş sahaya sürmek milli takımı bu sıkıntılı duruma düşürdü. Karizma göstereceğim diye anlamsız Selçuk İnan'ı kadroya yazmamak kötü oyun getirdi. Oysa elemelerin başında grup liderliği hedefi koymuştu. Olmadı olmazdıda Abdullah Avcı ile. Dün onun çıkardığı takımların gösteremediği bir karakter vardı sahada. Üstelik ayni oyuncular bu ışığı veriyordu.

Şimdi gerçekleri görmek önemlidir. Hiçbir oyuncu kaybetmek istemez. Hiçbir oyuncu dünya kupasını kaçırmaya çalışmaz. Gücünü harcar ve başarmak ister. Kenardaki TD oyuncular arasında acımasız ve sert rekabet ortamı yaratmak zorundadır. Oynanacak maçı kazanmak için en çok istekli onbiri sahaya sürmelidir. Geçmiş değil oynanacak maç önemlidir. Bu  rekabet içinde TD doğruları yaptığı zaman bu takımın dünyada yenemeyeceği ülke takımı olmaz.

Abdullah Avcı yanlışlarını görmüştür. Gereken çıkarımları yapacaktır muhakkak. Ancak esas çıkarımı yöneticilerin yapması önemlidir. Bir adam değiştirmek ile gece gündüz farkı oluşuyorsa ah pardon demek gerekir ve yöneticilerin böyle bir lüksü olmamalıdır.

Ve Fatih Terim maç sonu konuşmasında hiç boşluk bırakmadan yada soruya gerek kalmadan herşeyi anlattı. Meselede budur. Hani derler ya mükellef sofra oda bunu koydu maç sonunda herkesi her insanı doyurdu. O nedenle FTerim mükemmel. O nedenle o fark yaratan ve o başka sokaklara sapmamalı. Onun yolu bu olmalı. Tabii insan olarak hata yapacak, tabii terslik ve sertlikleri olacak ve tabii şans da ondan yana olacak. Ama o işe odaklanmalı. Gereksiz ve içi boş konuşmalar içinde olmak ona yakışmıyor. Onu eleştirenler yada ona yukardan bakmak isteyeceklerde olacak. Ama FTerim bu başarılı karizmasının içine tevazu ve hoşgörüyü daha fazla koymalıdır. Artık hiç kimse onu aşağı indiremez o kendini indirmezse. Ona kimse gözün üzerinde kaçın var diyemez o istemezse.

Milli Takım 2014 yılında Brezilya'ya giderse FTerim heykelinin açılışını yaptıktan sonra uçağa binmelidir. Heykeli nereye koymak gerekir? Bunu düşünmeye başlayabiliriz. Bence en güzel yer Yeşilköy ATATÜRK Hava limanının araç girişindeki en göze çarpan yer olabilir.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..