Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

31 Ocak '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Abi, Motorlular burada

Abi, Motorlular burada
 

İlginç bir diyalog, yıllardır minibüsle işe gidip gelen her bir gidiş ve geliş küçük maceralarla dolu bir seyahat olarak gören bir Ankaralı olarak bu sabahki diyalog bana da ilginç geldi ve sizinle bu hikâyeyi paylaşmak istedim.

Efendim, Ankara’da yaşıyor ve ulaşım için minibüse binmek zorunda kalıyorsanız bu neredeyse her gün yaşanan bu deneyimlerin her zaman çok da hoş olmadığını bilirsiniz. Hele bir de ana durağa uzak bir mesafeden binecekseniz genelde balık istifinin bir parçası olarak yolculuk yaparsınız. Tabi ki binebilirseniz.  Bir ay önce bende minibüse binememek ve yaklaşık 45 dakika soğukta beklemenin verdiği duygusal durumumla binebildiğim minibüsün şoförüne -neredeyse inene kadar-  bir yolcu olarak yaşadıklarım ve çözüm önerilerimi de içeren bir sunum yaptıktan sonra içim az da olsa rahatlamıştı. Onu izleyen günlerde tam anlamıyla balık istifi olmasa bile minibüse çok beklemeden binebilme lüksünü yaşamaya başlayınca kendimle gurur duydum. Ne kadar da etkili konuşmuşum. Anlaşılan durakta gündeme gelmiş ve bizim hattaki minibüsçülerde insafa gelmiş diyerek farklı fikirler üretirken bugün bu durumun gerçek nedenini öğreniverdim. Meğerse bu zaferin nedeni ben değil bu işe dur demek isteyen emniyet güçleriymiş. Hem de sivil olarak hem de bu ayazda soğukta motorlarıyla bekleyerek başarıyorlarmış. Bunu bugünkü minibüs şoförünün uyarmak için aradığı arkadaşlarıyla yaptığı konuşmadan anladım. Uyarı “motorlular burada biride sivil köprünü altında yaya bekliyor”. Evet gerçek buymuş.

Ayrıca bu motorluların baskısı nedeniyle şoför bey kimseyi ayağa kaldırmıyordu. “Ayağa kalkmak yok, ineceğiniz yerde ben sizi indiririm” diyordu. Anlayacağınız düşünce sınırlarımın ötesine geçtik. Balık istifi yo, ayağa kalkmakta yok. Bugün bu yaşananları izlerken kendimi gülmemek için zor tuttum. Bakalım bundan sonraki süreçte neler yaşanacak.

Unutmadan bize bu konforu sağlayabilmek için hem motorlu hem sivil hem de yaya olup bu soğukta köprü altında bekleyen sayın emniyet güçlerine de çooook teşekkür ederim.

 

31.12.2012/Ankara

 
Toplam blog
: 11
: 340
Kayıt tarihi
: 28.01.08
 
 

Hayat bazen sonsuzluk, bazen nokta, bazende flu ama aslında gözünü kapattığında kendini daha çok ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara