Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '09

 
Kategori
Öykü
 

Açgözlülüğün sonu

Açgözlülüğün sonu
 

Hırsız.


Bir zamanlar köyün birinde Kurnaz Mehmet adında bir adam yaşarmış. Mehmet çok kurnaz , kurnaz olduğu kadarda güvenilmez biriymiş. Kendine iş arayan Kurnaz Mehmet , günün birinde zeytinyağ satıcısının yanında iş bulmuş. Kendini çok iyi bir insan olarak tanıtan Kurnaz Mehmet işyeri sahibiyle şöyle anlaşmışlar. Çalışmasının karşılığı olarak her gün işyeri sahibinden bir bidon zeytinyağı alacakmış.

Patronun kısa sürede güvenini kazanan Kurnaz Mehmet hakkı olan zeytin yağ bidonundan fazlasını aşırmaya başlamış, işyeri sahibi Mehmet’in zeytinyağ bidonlarını çaldığından şüphelenmiş olsa da Kurnaz Mehmet’ i hırsızlık yaparken yakalayamamış . Bu nedenle Kurnaz Mehmet’i sık sık gözetlemeye başlamış. Ama aradan belli bir süre geçtikten sonra onun hakkında yanıldığını düşünmüş. Kurnaz Mehmet’in güvenilir bir kişi olduğunu zannetmiş. Günler günleri kovalamış. Kurnaz Mehmet’in işyeri sahibi Mehmet’e güvendiği için Mehmet’in çalışmasının karşılığı olarak aldığı zeytinyağı miktarına bakmıyormuş bile. Sonra Mehmet gizlice aşırdığı zeytin yağları evinde depo etmiş. Sonra da çalışmasının karşılığı olarak aldığı ve çaldığı zeytin yağları satmak için yer aramaya başlamış.
Günlerden bir gün Uyanık Ahmet lakaplı zeytin yağ tüccarıyla karşılaşmış, Mehmet ‘in sakladığı bidonların tamamını çok iyi fiyattan satın alacağını söylemiş. Kurnaz Mehmet bu teklifi hemen kabul etmiş. Uyanık Ahmet satın aldığı zeytin yağların parasını iki hafta sonra vereceğini söylemiş... İki hafta sonra alacağı paranın hayalini kuran Kurnaz Mehmet sabırsızca ellerini uyuşturarak beklemeye başlamış. Kurnaz Mehmet paranın kokusunu alırda boş durur mu , her gün daha çok zeytin yağ bidonu aşırmaya başlamış. Günlerden bir gün iyice arsızlaşan Kurnaz Mehmet , zeytin yağ bidonlarını çalarken, bidonlardan birisi elinden kayıp düşürünce , o sırada büyük bir gürültü kopmuş. Kurnaz Mehmet’in işyeri sahibi hemen depoya doğru koşmuş, olanları görünce “yazıklar olsun sana , seni iyi bir insan olarak biliyordum. Ama sen beni aldattın” diyerek, Kurnaz Mehmet’i hemen işten kovmuş.

Kurnaz Mehmet iki hafta sonra sattığı zeytin yağ bidonlarının parasını almaya gittiğinde Uyanık Ahmet’in sırra kadem bastığını görmüş . Kurnaz Mehmet dolandırıldığını anlamış. Çalışmasının karşılığı aldığı zeytin yağ bidonları ile çaldığı zeytin yağ bidonlarını Uyanık Ahmet’e kaptıran Kurnaz Mehmet çok üzülmüş.Kurnaz Mehmet hakkı olandan fazlasını almakla hata ettiğini geçte olsa anlamış.

E.. Atalarımız ne demiş?”Bu dünya etme bulma dünyası” dır.

 
Toplam blog
: 15
: 7243
Kayıt tarihi
: 15.04.09
 
 

Hacı Rahime Ulusoy Anadolu Deniziclik Lisesinde 9. Sınıfta Okuyorum. İleride kaptan olmak istiyor..