Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '22

 
Kategori
Dekorasyon
 

Açık Plan Evler

 Son yıllarda açık konseptli ev dekorasyonu modern evlerde sıkça karşımıza çıkıyor.Açık-plan evler, konut tasarımında oldukça yeni bir kavram. Açık-plan ev dekorasyonu; aile bireylerinin birlikte daha çok zaman geçirebileceği sosyalleşme alanları yaratıyor. Peki nedir bu açık-plan ev dekorasyonu? Gelin biraz daha yakından tanıyalım…

 Havadar, ferah ve çok yönlü, açık konseptli ev planları modern evler için popüler bir tasarım seçimidir, ancak dikkatli ve düşünülmüş bir planlama gerektirir. Temel ihtiyaçlarınızı belirleyip ve her alanı kaç kişinin hangi amaçla kullanacağını düşünüp işlevsel bir açık-plan konsept yaratabilirsiniz. Konut mimarisinde açık kat planı, bölme duvarları ortadan kaldırarak daha büyük bir alan oluşturmak için iki veya daha fazla ortak alanın birleştirildiği yaşam alanlarını ifade eder. Bu birleşme genellikle mutfak ve oturma odası olarak modern evlerde sıkça karşımıza çıkıyor. Bazen bir mutfak adası veya bir yemek masası, iki alan arasında görsel bir ayrım çizgisi görevi görerek dekorasyonunuzu tamamlamış oluyor. Açık-plan ev dekorasyonunu tercih edeceksek ilk önce yaşam alanımızda birleştirmek istediğimiz mekânları belirlemeliyiz. Bu mekânlar arasında olan bölücü duvarların taşıyıcılık etkisi de kontrol edildikten sonra hepsini veya bir kısmını yıkıp birleşim yapabilirsiniz.

 Günümüzde yaşam alanları mutfaklara doğru genişlediği için, daha geniş yemek alanlarına sahip evler daha çok tercih ediliyor. Oturma odası, mutfak ve yemek odası arasındaki duvarları kaldırarak ve yekpare zemin kullanarak iç içe bir alan oluşturabilirsiniz. Ayrıca kullanılan renklerin çeşitliliği ne kadar az olursa, mekânın bütünlüğü de o kadar fazla olur. Bölünmemiş alanlarda genellikle benzer malzemeler kullanarak da bütünlüğü sağlamış olursunuz.

 Mevcut açık-plan konseptli bir eviniz varsa fakat mekânlar arası bölünmeyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız mobilya ve renklerden yardım alabilirsiniz. Mobilyaların dikkatli ve planlı bir şekilde yerleşimi sayesinde mekânlar arası geçişi belirleyebilirsiniz.Açık raflar hem depolama hem de bölücü görevi görerek açık-plan ev dekorasyonunda güzel bir tercih olacaktır. Mekânlar arası bölücü eleman olarak tercihinizi şömineden yana kullanarak da içinizi ısıtan bir dekorasyon yapabilirsiniz. Açık-plan konseptler de farklı bölgeleri tanımlamanın en kolay ve pratik yolu da kesinlikle renk kullanımıdır. Bölmek istediğiniz mekânların duvarlarında farklı ama uyumlu renkler tercih ederseniz mekânların sınırlarını kolayca belirlemiş olursunuz.

 
Toplam blog
: 9
: 103
Kayıt tarihi
: 22.07.18
 
 

İç Mimar Nilay Eker ..