Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '15

 
Kategori
Blog
 

Acılı Somalı'ları Sembolize eden Madenci Heykeli OSCAR'ı, Milliyet Com Yazarlarına da Verildi.

Acılı Somalı'ları Sembolize eden Madenci Heykeli  OSCAR'ı, Milliyet Com Yazarlarına da Verildi.
 

Somalıların acılı anısı için verilen madenci heykeli çok anlamlıydı.


          Soma Belediyesi'nin, kaymakamlıkla birlikte yürüttüğü “Çocuk Gelişimi Merkezi," Milliyet Com yazarları, İzmir Mülkiyeliler Birliği ve TRT. İzmir Radyosu sanatçılarının eşliğindeki, moral gecesi, bir şölen havasında, Soma Hükümet Binası alanında yapıldı. Bu bir  bakıma Soma maden faciasından sonra yüzlerin gülmesi, ve kuvvet kazılması bakımından, bir “Moral gecesi” oldu. Aziz maden şehitlerimiz in yakınları da yerlerini almışlardı o gece.

         Programa, Türk Halk Müziğinin konserinin yanında “Çocuk Eğitim Merkezinin”  gösterileri ve halk oyunları, gitar soloları, jimnastk, bale, koro, tiyatro ve tekvando’dan örnekler sergilendi ve beğeni kazandı.

        Böylesi manalı bir günde, Belediye Başkanı ve Kaymakamı gözlerimiz aradı, yoktular. Mazeretleri varmış. Vekillerini yollamışlar. Tanışamadık.

BU DURGUN AKAN VOLGA 'YI, YANIBAŞIMIZDA, DALGIN GÖZLERLE PROĞRMI SEYREDERKEN, AYŞEN ASLANGİRAY FARKETTİ. ANALIK HİSSİYLE SEVDİ UZUN UZUN. BİRLİKTE RESİMLEDİK. BU ÇOCUK, BELKİ,  BİR MADENCİNİ ÖKSÜZ ÇOCUĞU İDİ. SAKİN,  AĞIRBAŞLI VE SUSKUN BİR HALİ VARDI BİRAZ DA  DÜŞÜNCELİ.   İÇİMİZ BURKULDU. UZAKTAN GÖZLERİMİZLE SEVDİK. BAHTI AÇIK OLSUN.

KISACASI BİZİM TAKIM.

        

         Milliyet.com yazarlarının çocuk anılarını bir araya getiren “Acımadı ki” kitabının gelirlerinin Somalı öksüz ve yetim maden işçisi çocuklarına bağışlanması ile hareket eden konunun yönetmeni Sema Öztürk ve arkadaşları, o gece de bol bol kitap imzalayarak elindekileri orada tüketti.

         O gece, Blog com yazarları adına Muzaffer Cellek  şu konuşmayı yaptı:

 

“Bundan tam bir yıl evvel, burada bir facia yaşandı.

301 madencimizin burada ışığı söndü.

İçimizin eksilmeyen bu yarası,  hala  daha kanıyor.

13 mayıs madenci aileleri için kara bir gün

13 Mayıs, Türkiye için de bir kara gün

O gün, madencilerimizin  el fenerlerinden ışık değil, acı süzüldü katmer katmer

Ey sevgili somalılar. Ey büyük Türkiye, ey kocaman dünya. Onlar, ölümlerine çeyrek kala bile asaletlerini göstererek “çizmelerimi çıkarayım sedye kirlenmesin bari” dediler.

“Abi baretim kaybolmasın aman, yoksa maaşımdan keserler” diye, sıkı sıkı tembih ettiler

“Mehmet çıkmadı abi. Onun karısı hamile, ilk onu çıkarın” diyen de aynı madenciydi. Onların asil ruhları onları öyle konuşturmuştu.

 Ve o kömür karası yüzlerde, ak yürekler vardı Ağıtlar  yaka yaka, karalar bağlaya bağlaya bu günlere geldik.

Acılar paylaşılmalıdır dedik. Bizler de buraya geldik. Bu asil Somalıları bir de yakından görelim ve tanıyalım dedik.

Biz milliyet blog mensupları, başımızda Yönetmenimiz Sema Öztürk olmak üzere geldik. Hepimiz birer  yazı yazarak bastırdığımız kitapla aranıza geldik. Gün yardımlaşma günüdür. Gereği ne ise yapılacaktır.

Geride kalan aziz şehitlerimize Allahtan gani gani rahmetler diler, biz MİLLİYET Blog yazarları, madenci yakınlarına, aziz Somalıları, dertli Somalıları,  saygıyle selamlarız.”

         Konuşma sonrası  Muzaffer Cellek’e Kaymakamlığın hazırladığı madenci heykeli ile, ayrıca  çiçek verildi. Daha sonra Milliyet Com yazarlarına Kaymakamlıkça  kendi adlarına birer“Teşekkür  belgesi” verildi. Bu  teşekkür belgesi, “Kitap gelirinin bağışlanması münasebetiyle idi.

         Ve  bu başarılı gece, geç vakitlere kadar olanca hızıyle devam etti.

BLOGLARIN  "ACIMADI Kİ " İSİMLİ KİTABININ BASIMI, YAYINI VE ORGANİZESİ İLE KENDİ KENDİNİ VAZİFELENDİREN VE BLOGCULARIN GÖNLÜNDE TAHT KURAN SEMA ÖTÜRK,  MİLLİYET COM ADINA KAZANILAN ACILI SOMALI MADENCİYİ TEMSİL EDEN MADENCİ HEYKELİ VE  VERİLEN ÇİÇEKLE ( sol başta) GÖRÜLÜYOR.

BÜYÜK ACIYI UNUTTURMAK VE MORAL SAĞLAMAK İÇİN BELEDİYE BÜYÜK BİR ORGANİZASYON YAPMIŞ, FELAKETİN YILDÖNÜMÜNDE ACILAR BİRAZ DAHA TÖRPÜLENDİ.  MORAL GECESİNDEKİ ETKİNLİKLER BİR DİZİ HALİNDE GECENİN İLERLEYEN SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ.

MİNE FİDAN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ BİRİMLERİNDE BAŞARILI YÖNETİCİ. ÇOK YORULDU, DİNLENMEK İÇİN KENDİNİ PİSTE ATTI, OYUNLARA İŞTİRAK EDEREK DİNLENDİ YİNE DE. YANINDAKİ  YARDIMCISI DAMLA EZGİN İLE PİSTTE GÖRÜLÜYORTLAR. DAMLANIN GÜZELLİĞİ KONUŞULDU AKŞAM. "GÜZEL GECEYE GÜZELLER YAKIŞIR" DENİLDİ

İŞTE, MİLLİYET COM YAZARLARINA VERİLEN MADENCİ HEYKELİ. ÇOK ANLAMLIYDI

HER YERDE MİLLİYET COM VARDI. VE ONUN YAZARLARI OLARAK 7 KİŞİ TEMSİLEN BULUNDUK.

YAPILAN HER ŞEY, MORAL BULMAK İÇİNDİ. MİNİKLERİN BALE GÖSTERİLERİ  HOŞTU

SOMALILAR ALANI HINCAHINÇ DOLDURMUŞLARDI

HEYKELİMİZ, ELLERDE DOLAŞTI

SOMALILAR GEÇ VAKTE KADAR ALANDAN AYRILMADILAR

SOMA O GÜNLER, ATEŞTEN BİR GÖMLEKTİ

TEKVANDOCU KIZLAR GÖSTERİDE. AVRUPA ŞAMPİYONASINDA DÜNYA SEKİZİNCİSİ OLMUŞ KIZLAR.

PROGRAM ÇOK ZENGİNDİ

İKİ BLOGCUMUZ SEMA ÖZTÜRK VE ÖZGE CAN

BUNLAR DA CİVAR KAHVEHANEDEKİ  ZONGULDAKLI MADENCİLER. EĞLENCELERE KATILACAK GÜCÜ KENDİLERİNDE BULAMAMIŞLAR. BUNLAR ZONGULDAKLI MADENCİLER, SOMADA YERİN ALTINA İNİYORLAR. OLAN BİTENLERDEN HALA ŞAŞKIN. ÇEHRELERİ SERT. BAKIŞLARI SOĞUKL, SÖYLEMLERİ KESTİRİP ATAN CİNSTEN. OLAN BİTENLERE KIZGINLAR. BU İŞİN DÜZELECEĞİ YOK. HALA BOKTAN ŞARTLARLA ÇALIŞTIRIYORLAR BİZİ DİYE YAKINIYORLAR. SONUNDA BİZİ ORADAN KOVALADILAR. İYİ Kİ, RESMİ, DAHA ÖNCEDEN ÇEKMİŞTİK. ADAMLAR  HAKLI  BE YAU.

VERİLEN HEYKELİN KAİDESİNDE ŞU YAZILIYDI. " MİLLİYET COM YAZARLARINA KATKILARNDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ" KAYMAKANLIK ZARİF BİR  MADENCİ HEYKELİ HAZIRLAMIŞ. KUTLARIZ.

BU MİNİK DÜŞÜNCELİ SEVİMLİ KIZ BİTİŞİĞİMİZDEYDİ. İLK AYŞEN ASLANGİRAY KEŞFETTİ.  GİTTİ YANINA OKŞADI. BİZ DE AYŞENLE BİRLİKTE RESİMLEDİK. BELKİ DE BİR MADENİNCİNİN KIZIYDI. BÜTÜN  GÜN, AYNI MAHZUN YÜZLE SEYRETTİ ETRAFI. SORAMADIK CESARET  EDİP. BİR MANA VEREMEDİK. AKLIMIZDA KALANİ, MASUM VE GÜZEL BİR KIZ ÇICUĞU İDİ. BAHTI GÜZEL OLSUN.

GÜNDÜZDEN MADENCİLERİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ. BİR SİYAH TAŞ VE ÜZERLEİNDE  MADENCİNİN KİMLİĞİ YAZILI  VE TÜRK BAYRAKLARI İLE DONALTILAN  MADENCİ EL FENERLİ MEZAR. HAZİN BİR TABLO.

HAYAT DURMUYOR. YÜRÜYOR. BU ACILI GÜNLERİN ARDINDAN İNSANLARA MORAL GEREK. BİR ÇOK KUTSAL MEŞGALELER, SAĞLIKLI OLMAĞA BAĞLI

TRT İZMİR RADYOSU SANATÇILARI GÖZ DOLDURDA SANATÇILARA EŞLİK EDEREK.

KORO İŞ BAŞINDA TAM PUAN ALDI

SANATÇILAR TOPLU HALDE

 

SEYİRCİ ÖN SIRALARI

MİLLİYET BLOG YAZARI ÖZGE CAN VE ERAY ERGÜN TRT İSTANBUL RADYOSUNDAN CANLI YAYIN İÇİN METERYAL TOPLAMAKLA VAZİFELİ OLARAK GELMİŞ. VE GÜNÜN FAVORİSİ SEMA ÖZTÜRK.

BİZİM EKİP TOPLU HALDE.. GÜNÜN ÖNEMİ MÜNASEBETİYLE BİR ÖĞLEN YEMEĞİ İLE GECEYARISINA KADAR AÇ DURDULAR. İÇ BİİTİNCE AÇLIKLAR ANLAŞILDI. ANCAK GECEYARISI SANDVİÇ YENEBİLDİ.

ADAMLAR ZAHMET EDİP, ORADA BULUNAN YEDİ KİŞİ İÇİN TEŞEKKÜR BELGESİ HAZIRLAMIŞLAR. ALMAMAK OLMAZ. ALDIK. BASMAMAK OLMAZ BURAYA BASIYORSUZ. ADIMIZ OLDUĞU HALDE, N' APALIM VAZİFE İŞTE. BİZ BASIN YAYINCILAR YANİ MEDYA MENSUPLARI, İSMİMİZLE RESMİMİZLE ÖNE ÇIKMAK İSTEMEYİZ. BVSININ ETİK KURALLARI ARASINDADIR. BURAYA BU ŞEKİLDE NOT DÜŞMEKTE YARAR  VAR. YAHUT BEN ÖYLE SANIYORUM. ÖRT Kİ, ÖLEM !

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..