Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Açılım ve CHP’ye çatmanın dayanılmaz hafifliği

Açılım ve CHP’ye çatmanın dayanılmaz hafifliği
 

Açılım ve CHP


CHP Cumhuriyeti kuran parti bu söz yalan mı, yanlış ya da eksik mi? Hiç biri tam yerinde bir saptama. Hatta CHP cumhuriyet ilan edilmeden önce var olan tek parti buda sonuna kadar doğru bir saptama. Bu yüzden her önüne gelenin CHP’yi haklı haksız, yerli yersiz eleştirmesi hiç hoş değil. Türkiye’de hiçbir parti ya da kurum ve kuruluşun CHP’ nin kırmızıçizgilerini göz ardı etmemesi gerekir. Nedir bu kırmızıçizgiler derseniz buyurun aşağıda okuyun.

(*)BAYKAL, “Ben böyle bir toplantıya katılamam” dedi ama “Kırmızı çizgilerini” de çizdi:

“-PKK silah bırakmadan af olmaz.

-Üniter yapıyı bozacak Anayasa değişikliğinde biz yokuz.

-Tıpkı milli eğitimi parçalayacak önerilerde de yokuz.”

Yukarda sayılanlardan hangisini göz ardı ederseniz sizin ve benim vicdanım sızlamaz. Ben eminim ki sizinde anılanlardan daha kapsamlı ve çeşitli değişmez ve dokunulmaz ulusal hassasiyetleriniz vardır.

CHP dışındaki siyasi partilerin CHP’ye yüklenmelerini anlayışla karşılayabiliriz. Bizi asıl şaşırtan gerek şu an parti içinde aktif siyaset yapan gerekse daha önce parti ile bağları bulunan insanların bir zaman bağlılık yemini ettikleri partilerine karşı olumsuz tutumları. Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi kestirmek zor…

(**)”CHP’yi suçlayanlar daha ne yaptıklarının adını bile koyamadılar:

“Kürt açılımı mı? Demokratik açılım mı? Barış ve kardeşlik açılımı mı?”

Bunda bile karar kılamadılar.

Evet, Deniz Baykal hükümetin düzenlediği bir dizi görüşmeye kapılarını kapadı; çünkü ne getirilen bir öneri vardı, ne bir çözüm metni vardı, ne de ciddi bir proje... Sağdan soldan sızdırılanlar da boş laftan öteye geçemiyor”...

Açılım güzel ve kulağa hoş gelen bir söylem…
Ne diyor Atatürk:

Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir”.

(*) http://www.chp.org.tr/HaberDetayi.aspx?NewsID=159

(**) http://www.chp.org.tr/HaberDetayi.aspx?NewsID=159
Fotograf:http:/ / www.medyakronik.com

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..