Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Adalet Bakanlığı çalışanlarına adalet istiyoruz!

Adalet Bakanlığı çalışanlarına adalet istiyoruz!
 

SAMSUN ADLİYESİ ÖNÜNDE PROTESTO EYLEMİ...


Samsun Adliyesi çalışanları, adliye binası önünde yaptıkları eylemde, maaş adaletsizliğinin giderilmesini talep ettiler.

Memur-Sen Konfederasyonu Büro Memurları sendikası Samsun Şubesi tarafından organize edilen eyleme, Büro Memur-Sen üyeleri ve adliye çalışanları katıldı. Büro Memur-Sen Samsun Şubesi Başkanı Fevzi Gül yaptığı açıklamada, adliye çalışanları arasındaki farklı maaş adaletsizliğinin bir an önce giderilmesini istedi.

Adli ve idari yargı çalışanlarının çok çalışan ancak ücret yönünden her zaman ayrımcılığa maruz kalan ve en düşük ücret alan durumda olduklarını savunan Fevzi Gül, "Adli ve idari yargı çalışanları gece-gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışmakta fakat her ne hikmetse hak ettikleri ücreti alamamaktadırlar. Diğer çalışanlarla Adalet Bakanlığı çalışanları arasındaki ücret adaletsizliği günden güne artmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi çalışanlar birbirlerine düşürülmek istenircesine, Adalet Bakanlığı çalışanları arasında ücret yönünden büyük ayrımcılık yapılmaktadır. İsmi Adalet ve Kalkınma olan bir iktidar adliye çalışanları birbirine girsin, adliyeler huzursuzluk ortamına sürüklensin mi istiyor?

Kim ne yapmak isterse istesin, adliye çalışanlarını birbirine düşüremeyecektir. Adalet Bakanlığı personeli arasında ayrımcılık yapmak isteyenlere sesleniyoruz: Adalet Bakanlığı çalışanları sadece hakim, savcı ve müdürlerden ibaret değildir.

Adliyelerde çalışan ve adliyelerin olmazsa olmazı zabıt katipleri, mübaşirler, teknisyenler, santral memurları, emanet memurları, hizmetliler, şoförler, bilgisayar işletmenleri, veri hazırlama kontrol işletmenleri, sosyal çalışma uzmanları, pedagog, psikolog ve diğer çalışanlar olmazsa adli ve idari yargıda işler yürümez. Bu insanlar da Adalet Bakanlığı çalışanlarıdır. Büro Memur-Sen olarak çalışanların ücretlerinin ve maaşlarında artış yapılmasını her zaman talep ettik. Bu talebi ısrarla tekrarlıyoruz" dedi. type="text/javascript">changeTarget(document.getElementById("news_content"))
 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..