Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Adalet Yerini Bulur (Liberal Kapitalizm Ruhları Esir Almış.)

Adalet Yerini Bulur (Liberal Kapitalizm Ruhları Esir Almış.)
 

Herkes iyi biliyor ki söylemi ne olursa olsun iktidar ve iktidara talip olanlar Allah rızası veya kamu, ulus menfaati için değil nefsani arzularını tatmin ve bulundukları konumların kişisel ya da taraftarlarının pay kapma fırsatçılığının etkisi içindedirler.

Kimse ben kisisel veya belli kesimin veya benim iktidarıma destek veren taraftarlerımın değil, milletin menfaati ve tarafsız olarak haklının hakkını vereceğim diyemiyorlar. Zaten İktidar ve iktidara alternetif olan partilerede destek verenler kendileri için bir ikbal varsa peşinden gidiyorlar.

Diyeceksiniz! Ya ne yapacaklar. Biz memleket için düşünülen proğram ve planların kalite ve olabilirliğine bakarız. Seçmen veya partili olarak yasaların herkese adil olarak uygulanması. Kendi partimde olsa iktidarın ihalelerde suistimal yapmamasını isteyerek o partiyi desteklerim.

Dememeliyiz ki! (partililerin) Yasaları bizim için yumuşak toleraslı uygula, hilei şerimizi hoşgör! Adaletli hizmet götürmeyi bırak, partimiz bilgisi dışında kamu kurumları ihaleyi tarafsız yapmasın, biz kontrol edip istediğimize ihale olsun. Bu işler en küçük bir Hastahane temizliğide olsa bir kurumun mutfak hizmetleri de olsa bizim haberimiz olsun bizim adamlara verilsin.

Dememeliyiz bal tutan parmağını yalar. Balı heder edip sağa sola bulaştırıp, sonrada işin gereği budur. Hizmet götürdüğümüz vatandaş yasal hakkı olan hizmeti almak için geldiğinde boş gelmesin! Hediyeyi normal gördüğünüz, kendinizden daha fakir olanlarında buna muhatap olmaları aklınızdan geçmez mi. Ankara'ya hediyesiz gelmeyin mi demek oluyor. Hediyenin normal olması. Balık baştan kokmaz mı? Taşradakilere nasıl anlatacaksınız?

Muhalefet, devletin yapısal güvenliğini, anayasal kaygıları taşırken, onu koruyup kollamak için halkın oylarına ihtiyaç olduğunu düşünmezler mi? Bu nedenle hali hazır çıkan yasaların halka ne kazandırdığı veya ne kaybettirdiği konularında neden kamu oyunu bilgilendirme aklına gelmez.

Neden muhalefet halkın sosyo-ekonomik sorunlarını analiz ederek sorunların çözümü için proğram ve çözüm yolları üretip halka tanıtmayı akıl etmez. İktadar kopya çeker diye mi korkmaktadır.

Muhalefet partileri niçin yeni yasa düzenlemeleri konusundaki halk aleyhine olan hususlar hakkında kamuoyunda kampanyalarla tanıtım yapmıyor?

Bu soru ve düşünceleri herkes namütenahi çoğaltabilir.

Bütün bu gerçekleri sorgulayan halk yani kamuoyu da olmayınca atı alan üsküdarı geçmeye çalışmaktadır.

Günümüzde iktidar dünyevi heva ve heveslerin tatmin hedefi olmuştur. Bu bütün taraflar için aynı zihniyet ve değer yargısı haline gelmiştir. Kimse söylemindeki sistem ve inancın gereği hal ve davranış içinde gözükmemektedir. İşte halk için en tehlikeli olanda bu inancın yaygınlaşmasıdır. Kimse halkın inancını sömürmemelidir, bunu ikbal için kullananlar alet etikleri inanç kahramanlarının fiziki olarak tozunu göremezler. Çünkü dünya kapitalist zihniyeti onlar için birinci hedef olmuştur.

Güven ortamı yaşamın tüm katman ve katagorilerinde yaygınlaşmamaktadır. Kimse şükür veya kanaatla bulunduğu makamın nimetlerine razı olamamaktadır. Bu statünün devamı için de bunu temin edecek kesimlerin arzu ve heveslerine boyun eğmek durumundan kendilerini kurtaramamaktadırlar.

Herkesin kurtuluşu hakkına razı olmaktan geçmektedir. Yani hakkı olmadığına talip olmamalıdır. Ancak hakkının ne olduğununda bilincinde olmalıdır. Unutmamalıdır ki Allah herkesi insan olarak eşit yaratmıştır. Herkesin rızkını veren Allah inancımıza göre insanlık da kalübela da herşeyin yaratıldığı anda bütün ruhlar da yaratılmıştır.

İnsanlar aile özel yaşamının içinde kaderleri varsa doğarlar. kimsenin demesi ile rular çoğalmaz inanç her zaman her konuda tenakuza (çelişkiye) düşmemelidir.

Herkes uyanık olmak zorundadır.
saygılar.




nariçi: 09.03.08
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..