Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Adana'nın işgali!

Adana'nın işgali!
 

Tarih 05 Ocak 2014.

Yer, Fransız işgalindeki Le Adaná.

De Gaulle meydanında, kentin Türk askerinden temizlenmesinin yıldönümü kutlanacak.

Yerel halkın tepkisinden korkan işgal kuvvetleri, Vali Hosèin Avnei Coshe'un emriyle alanın etrafına barikatlar kurup, çevre binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi.

Tören alanına sadece Vali'nin izin listesinde adı olan kişiler üstleri aranarak alındılar. Bu arada tören alanına girmek isteyen barbar ve provokatör Türk halkı, kahraman! Fransız Polisi tarafından püskürtüldü. Yerlerde sürüklenmesine, biber gazı yemesine rağmen alana girmeye çalışan barbarlar ise tutuklanarak Fransız nezarethanesine götürüldüler.

.....

Yukarıdakiler bir mizansen değil sevgili dostlar, hepsi gerçek. Sadece, 'Fransız' kelimesinin yerine, 'Türk' koyunuz. Çünkü bugün (05 Ocak 2014) Belediye görevlileri, Gaziler ve Türk halkı-Vali H. Avni Coş'un talimatıyla- "Adana'nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü Kutlaması"na, alınmadılar. Alana girmekte ısrar eden Türk halkını, Türk polisi tartaklayarak hatta tutuklayarak engelledi. Bu olaylar, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, "Bende Kurtuluş Savaşı'nın ilk duygusal girişimi bu memlekette, bu güzel Adana'da ortaya çıkmıştır" dediği, Adana'da yaşandı.

.......

İşgalden yıllar sonra Adana'yı ziyaret eden Fransız General Düfyo, işgal sırasında çıkan çatışmalarda ölen Fransız askerlerinin gömülü olduğu mezarlığı ziyaret eder. Askerlerinin mezarlarına çelenk koyarken dudaklarından şu sözler dökülür:

"Ey Fransız Askeri! Sizin kanınızı boşa akıttık."

Umarım, dün tören alanına alınmayan Gazilerimiz de Şehitliğe gidip, Fransız Generali ile aynı sözleri silah arkadaşlarının önünde söylememişlerdir.

Sonuç olarak; sömürge valisi gibi davranan Vali Coş'u (nam-ı diğer Kravat!), protesto ediyor ve ivedilikle görevden alınmasını bekliyorum.                    

İZMİR, 05 Ocak 2014. 

 
Toplam blog
: 159
: 1303
Kayıt tarihi
: 19.06.12
 
 

1963 yılında Balıkesir'in şirin ilçesi Erdek'te doğdum. Yüksek lisans eğitimimi Dokuz Eylül Ünive..