- Kategori
- Türk Mutfağı
Adana usulü içli köfte

içli köfte
Her daim söylediğim birşey vardır içli köfte tarifi ile ilgili herkes yapamaz yapmak isteyende ilk seferde başarılı olamaz bu sözüm ilk defa yapmak isteyenler içindir fakat hazırlarken onca zaman geçsede yenildiği sırada buna değdiğini söylerim.
malzemeler
içi için
500gr kıyma
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 kg kuru soğan
karabiber,kırmızı biber,tuz
2 yemek kaşığı katı yağ
dışı için
4 su bardağı simit(ince bulgur)
250 gr çiğ köftelik et(çekilmiş)
1 adet soğan
2 avuç un
1 adet yumurta
tuz,karabiber ,pul biber
yapılışı
içi :kıyma kavrulur ,soğanlar küçük küçük doğranıp kıymaya ilave edilir kavurmaya devam edilir.iyice kavrulunca tuz ,biber ve ceviz ilave edilir.soğutulur.iyice soğuduktan sonra küçük sıkımlar yapılır
dışı:malzemeler karıştırılırak elimizi suya batırarak iyice yoğurulur.yoğurduktan sonra un ve yumurta ilave edilir.biraz daha yoğurulur.bir parça alınırak şekillendirilir .işaret parmağı ile oyulur içi konulup kapatılır.kızgın sıvı yağda kızartılır.sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak: içli köfte