​ Adını Feriha Koydum'un merakla beklenen yeni bölümü / TV Programları / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
TV Programları
 

Adını Feriha Koydum'un merakla beklenen yeni bölümü

Adını Feriha Koydum'un merakla beklenen yeni bölümü
 

Bu bir ergen styla hizmetidir!

Yine bir Emir-Feriha karşılaşması yaşayacaksınız.

Ya sevişecekler, ya kavga edecekler.

Ya beraber olacaklar, ya ayrılacaklar.
Ya mutlu olacaklar, ya mutsuz.

Geçen bölüm kalan yerin tersini düşünün, bu hafta olacakları tahmin edin.

Didaktik aşağıdaki bölümü okumadan geçebilirsiniz!

"İçgörünün üzerinden kalkan perde


Neuromarketing araştırmalarında kullanılan temel yöntem Beyin EEG verilerinin analizine dayanır. İnsanın hissettiği her duygu parçacığı beyinde küçük elektrik akımlarının oluşmasını sağlar. Nöronların harekete geçmesiyle oluşan aktivite deneklerin başına yerleştirilen elektrotlarla ölçülür. Ölçülen yüksek hassasiyetli veri, belirli bir algoritmayla analiz edilir.


Elde edilen EEG verisi, 3 boyutlu beyin haritasına yerleştirilerek izlenilen görüntünün ya da alışveriş sırasında hissedilen her duygunun beynin hangi bölümünü harekete geçirdiği tespit edilir. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki, aynı duyguların beyinde harekete geçirdiği bölgeler de hep aynıdır. Örneğin dünyanın çok farklı bölgelerinde yaşayan insanların bile heyecanlandığında beyinlerinde harekete geçen bölge aynıdır."


Gelelim bu EEG zımbırtısının Feriha-Emir ikilisi üzerindeki tespitlerine.


Stres skoru çok yüksek bir dizi, Adını Feriha Koydum. Bunun da en büyük sebebi, dizinin başrol oyuncularından Vahide Gördüm'ün ve Deniz Uğur'un kansere yakalanması. Üstelik Vahide Gördüm'ün bu sebepten dolayı diziden ayrılmak zorunda kalması.


Her ne kadar senaryo gereği Gördüm'ün oynadığı karakter memleketine dönse de, oyuncunun gerçek hayatı izleyiciler tarafından bilindiğinden; dizi izlenirken seyircinin kafasında bir yandan da bu zor durum var ve bu da yapıma verdiği tepkiye müdahil oluyor.

Ülke insanın bilinçaltı kodlarının analizinde sarılma ve ten teması ilgiyi yukarı çekiyor. Silahlı saldırı sırasında da izleyici dikkat kesiliyor. O yüzden sürekli bir temas, sürekli bir öpüşme sürekli bir koklaşma, hadi bu hafta olmadı bir bam bam bam hareketi AFK’ de de kendini göstermektedir.


Mahkeme ve mezarlık sahneleri etki tepkide birbiri ile yarışırken ,ilki olumsuz diğeri olumlu çağrışımlar sayesinde dikkat ve ilgi tavan-taban düalizmi yaşatıyormuş. Mezarlıkta geçen sahneleri hiç ölmeyeceklermiş gibi, dışarıdan bir göz olarak izlerken; mahkeme sahnelerinde, devlet otoritesiyle hayatın bir bölümünde karşılaşıldığı için veya karşılaşma ihtimali yüksek olduğu için olumsuz duygular tetikleniyor. Buradan şu çıkıyor ki, rot balans zamanı mutlaka mahkeme ve mezarlık sahnesi olacak. Artık hocamız ne istedi ise, kısmet’ül ala!


Dikkat, duygusal, stres nöroskorları artık dizilerin olmazsa olmazı. Bu hafta şansınıza nasıl bir senaryo çıkacak, geçen haftaları düşünerek bulabilirsiniz. Her işin bir püf noktası olduğu gibi, tutan dizilerin de bir pf’si var.

Ve sen, hey panpa, fazla kendini kaptırma!

Silkelen,-) 

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..