Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Afiyet olsun, mutluluk bizi bulsun

Afiyet olsun, mutluluk bizi bulsun
 

Beslenme ve Mutluluk


Dengeli beslenmenin mutluluğu etkileyen önemli bir faktör olduğunu, rejime başladığım dönemlerde daima hissederim.

Bu sıkıntı ve mutsuzluğu hissettiğim dönemlerin birinde araştırdım ve beslenme ve mutluluk arasında önemli bir ilişki olduğunu gördüm. Dengeli beslenmek ve mutlu olmak adına, 60 kg. iseniz, hergün 60 gr. hayvansal protein almak zorundasınız.

Normal şartlarda (rejimde olmayan) bir insanın 2800 kcal enerji tüketmesi gerekiyor.

Günlük olarak tüketilen toplam proteinin en az yarısının hayvansal kökenli olması halinde ise, beslenmemizin kaliteli ve dengeli olduğu kabul ediliyor.

Özellikle tavuk eti, yumurta ve sütün dengeli beslenmeyi sağladığını ve bunu da herhangi bir sağlık sorununa neden olmadan gerçekleştirdiğini öğrendikten sonra, menümde çokca yer almalarını sağladım bu ürünlerin.

Beslenmede hayvansal protein tüketiminin yeterli düzeyde olması, insanların fiziki ve ruhi olarak güçlü kalmalarını sağladığı gibi, daha önemli olarak da yüksek bir beyin gücüne sahip olmalarını mümkün kılıyor.

Böylece sağlık, mutluluk ve başarımızın sağlanması ve devamı için daha fazla hayvansal ürünler tüketmemizin gereği ortaya çıkıyor.

Acının da ruh sağlığı üzerinde olumlu etkilerinin olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmış. Ağızdaki yanma duygusu beyine mutluluk duygusu veren endorfin maddesinin salgılanmasını tetikliyor ve mutlu olmaya sebep oluyor.

Herhangi bir krizle karşılaştığımızda yemeklerinize birac acı serpebilir veya yeşil biber yiyerek mutlu olabilirsiniz.

Meyvelerden muz ve ananas da serotonin içerdikleri için mutlu olmamıza yardımcı oluyorlar.

Buna rağmen bir krizle karşılaştığınızda çikolata yemeden sakinleşemeyenlerdenseniz o zaman bir parça çikolatayı kendinizden esirgemeyin.

Çikolata stresin bir numaralı düşmanı. Dilinizin üstünde bir parça çikolatayı yavaşça eritip, o coşku veren tadı almanız, hayatın oldukça keyif veren yanlarından biri kuşkusuz. Üstelik çikolata beyindeki serotonin seviyesini artırıyor, böylece mutlu olmamızı sağlıyor.

Bizleri mutlu eden gıdalar özetle bunlar.

Afiyet olsun, mutluluk bizi bulsun :)

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..